

Vegetarisk hummussandwich
Sprø og friske grønnsaker sammen med lekker, kremete hummus i brød. Denne deilige vegetarsandwichen er rask og enkel å lage og passer perfekt i matboksen eller på farten.
Tilberedning
Steg 1

1 boks kikerter (avsilt vekt 240 g) – 2 ss Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice – 1 ss linfrøolje – Nymalt pepper – 1 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk
Forvarm ovnen til 200 °C. For å lage hummusen siler du av kikertene og moser halve mengden med 2 ss Kikkoman Ponzu Yuzu og 2 ss vann. Legg resten av kikertene i en liten ovnsform, bland med linfrøolje, litt pepper og 1 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk, og stek i forvarmet ovn i ca. 15 minutter.
Steg 2

1 liten gulrot – 1 liten squash – 1 rødløk – 1 liten rød paprika – 1 liten aubergine – 2 ss olivenolje – 3 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk – Nymalt pepper
Tilbered grønnsakene og skjær dem i ca. 2 mm tykke skiver eller biter på ca. 2 cm. Vend inn i olivenolje, 3 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk og litt pepper. Spre utover et grillbrett og grill i ca. 15 minutter, avhengig av hvor myke du liker dem. Alternativt kan du steke dem på komfyren i en grillpanne eller i ovnen ved hjelp av grillfunksjonen.
Steg 3

2 ss Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice – 2 ts honning – 40 g rucola – 2 flabattaer (flate ciabattaer)
For å lage dressingen blander du 2 ss Kikkoman Ponzu Yuzu med honning. Vask og klapp tørr rucolaen. Del flabattaene i to og smør hummus på begge sidene. Legg rucola og grillede grønnsaker på bunnbrødene, ringle over dressing og legg på toppbrødene. Garner med noen sprø kikerter etter eget ønske og server resten som tilbehør sammen med grønnsakene som eventuelt er blitt til overs.
Tips:
Prøv et lag med geitost for ekstra smak.
Oppskrifts-ID: 1540
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer