Vegetarisk hummussandwich
Vegetarisk hummussandwich

Vegetarisk hummussandwich

total tid 30 min.
15 min. tilberedningstid
15 min. koketid

Sprø og friske grønnsaker sammen med lekker, kremete hummus i brød. Denne deilige vegetarsandwichen er rask og enkel å lage og passer perfekt i matboksen eller på farten.

Ingredienser

2 porsjoner
1 
boks kikerter (avsilt vekt 240 g)
1 ss
linfrøolje
Nymalt pepper
1 
liten gulrot
1 
liten squash
1 
rødløk
1 
liten rød paprika
1 
liten aubergine
2 ss
olivenolje
2 ts
honning
40 g
rucola
2 
flabattaer (flate ciabattaer)
Næringsinnhold (per porsjon):2.685 kJ / 641 kcal
19,8 gFett
20,4 gProtein
87,8 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  boks kikerter (avsilt vekt 240 g) – 2 ss Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice1 ss linfrøolje – Nymalt pepper – 1 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk

Forvarm ovnen til 200 °C. For å lage hummusen siler du av kikertene og moser halve mengden med 2 ss Kikkoman Ponzu Yuzu og 2 ss vann. Legg resten av kikertene i en liten ovnsform, bland med linfrøolje, litt pepper og 1 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk, og stek i forvarmet ovn i ca. 15 minutter.

Steg 2

1  liten gulrot – 1  liten squash – 1  rødløk – 1  liten rød paprika – 1  liten aubergine – 2 ss olivenolje – 3 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk – Nymalt pepper

Tilbered grønnsakene og skjær dem i ca. 2 mm tykke skiver eller biter på ca. 2 cm. Vend inn i olivenolje, 3 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk og litt pepper. Spre utover et grillbrett og grill i ca. 15 minutter, avhengig av hvor myke du liker dem. Alternativt kan du steke dem på komfyren i en grillpanne eller i ovnen ved hjelp av grillfunksjonen.

Steg 3

2 ss Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice2 ts honning – 40 g rucola – 2  flabattaer (flate ciabattaer)

For å lage dressingen blander du 2 ss Kikkoman Ponzu Yuzu med honning. Vask og klapp tørr rucolaen. Del flabattaene i to og smør hummus på begge sidene. Legg rucola og grillede grønnsaker på bunnbrødene, ringle over dressing og legg på toppbrødene. Garner med noen sprø kikerter etter eget ønske og server resten som tilbehør sammen med grønnsakene som eventuelt er blitt til overs.

Tips:

Prøv et lag med geitost for ekstra smak.

Oppskrifts-ID: 1540

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 boks kikerter (avsilt vekt 240 g) – 2 ss Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice1 ss linfrøolje – Nymalt pepper – 1 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk

Forvarm ovnen til 200 °C. For å lage hummusen siler du av kikertene og moser halve mengden med 2 ss Kikkoman Ponzu Yuzu og 2 ss vann. Legg resten av kikertene i en liten ovnsform, bland med linfrøolje, litt pepper og 1 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk, og stek i forvarmet ovn i ca. 15 minutter.

1 liten gulrot – 1 liten squash – 1 rødløk – 1 liten rød paprika – 1 liten aubergine – 2 ss olivenolje – 3 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk – Nymalt pepper

Tilbered grønnsakene og skjær dem i ca. 2 mm tykke skiver eller biter på ca. 2 cm. Vend inn i olivenolje, 3 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk og litt pepper. Spre utover et grillbrett og grill i ca. 15 minutter, avhengig av hvor myke du liker dem. Alternativt kan du steke dem på komfyren i en grillpanne eller i ovnen ved hjelp av grillfunksjonen.

2 ss Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice2 ts honning – 40 g rucola – 2 flabattaer (flate ciabattaer)

For å lage dressingen blander du 2 ss Kikkoman Ponzu Yuzu med honning. Vask og klapp tørr rucolaen. Del flabattaene i to og smør hummus på begge sidene. Legg rucola og grillede grønnsaker på bunnbrødene, ringle over dressing og legg på toppbrødene. Garner med noen sprø kikerter etter eget ønske og server resten som tilbehør sammen med grønnsakene som eventuelt er blitt til overs.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Oppskriftsinspirasjon

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.