Gryte med kylling og grønnsaker

Ingredienser

4 porsjoner
8 dl
hønsebuljong / dashi
800 ml
Fish stock dashi or bullion
200 g
utbenede kyllinglår
 ½ stykke
tofu
200 g
fersk kinakål
100 g
spinat
8 stykke
shiitake-sopp
100 g
shimeji-sopp
 ½ stykke
gulrot

Tilberedning

Ben ut kyllinglårene og skjær dem i passelig store stykker. Skjær også tofuen, soppene og grønnsakene i stykker av omtrent samme størrelse. Forvell gulrøttene til de er halvveis møre. La kinakålen være rå. Kok opp hønsebuljong eller dashi i en kasserolle, og kok kjøtt, sopp og gulrøtter møre. Fordel dette så på 10 dype tallerkener og sett de to Kikkoman-sausene Sesam og Ponzu på bordet som dip.

Tips:

I Japan tilberedes disse gryterettene på bordet rett foran gjestene, og da brukes det en flyttbar gasskokeplate. Det går an å kombinere forskjellige ingredienser, som for eksempel svinekjøtt eller stykker av oksekjøtt, fisk eller annen sjømat, ulike grønnsaker og nudler.

Våre Japas er designet som japansk tapas. Bare doble mengden av hver ingrediens, og du kan servere fingermat som hovedrett.

Oppskrifts-ID: 154

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Ben ut kyllinglårene og skjær dem i passelig store stykker. Skjær også tofuen, soppene og grønnsakene i stykker av omtrent samme størrelse. Forvell gulrøttene til de er halvveis møre. La kinakålen være rå. Kok opp hønsebuljong eller dashi i en kasserolle, og kok kjøtt, sopp og gulrøtter møre. Fordel dette så på 10 dype tallerkener og sett de to Kikkoman-sausene Sesam og Ponzu på bordet som dip.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.