Sjømat-currygrateng med hvit saus
En japansk vri på trøstemat med en fusjon av curry-risgrateng fylt med saftig sjømat som toppes med gyllen og kremete hvit saus.
Ingredienser
Sjømat:
Hvit saus:
Topping:
Garnityr:
Tilberedning
Steg 1
150 g sushiris – 60 g gulrøtter – 60 g løk – 30 g stangselleri – 1 hvitløksfedd – 40 g smør – 300 g sjømatmiks (f.eks. akkar, blåskjell, reker, blekksprut) – 0,6 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts karri
Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. La den stå til avkjøling og legg den i en ovnsform.
Vask gulrot og stangselleri og skjær dem i små terninger sammen med løken. Hakk hvitløken, og stek alt i smør til det er gyllenbrunt. Tilsett så sjømatmiksen og stek i ytterligere 3 minutter. Til slutt, krydre med Kikkoman Soyasaus og karri. Legg i ovnsformen sammen med risen.
Steg 2
30 g smør – 30 g hvetemel – 2 ½ dl melk – 30 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil – 1 klype pepper
Smelt smøret, tilsett melet og stek i 2 minutter, tilsett så melken og rør kraftig om for å fjerne klumper. Gi et oppkok og krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper. Hell over risen og sjømaten fra steg 1.
Steg 3
100 g mozzarella i lake – 30 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil – 1 ss gressløk
Riv mozzarellaen for hånd oppå risgratengen og dryss over Kikkoman Panko. Stek i stekeovnen ved 200 °C i 25 minutter. Hakk gressløken.
Server den ferdige retten på fat og garner med hakket gressløk.
Oppskrifts-ID: 1365
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer