Sjømat-currygrateng med hvit saus
Sjømat-currygrateng med hvit saus

Sjømat-currygrateng med hvit saus

total tid50 min.
20 min.tilberedningstid
30 min.koketid

En japansk vri på trøstemat med en fusjon av curry-risgrateng fylt med saftig sjømat som toppes med gyllen og kremete hvit saus.

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
sushiris

Sjømat:

60 g
gulrøtter
60 g
løk
30 g
stangselleri
1 
hvitløksfedd
40 g
smør
300 g
sjømatmiks (f.eks. akkar, blåskjell, reker, blekksprut)
1 ts
karri

Hvit saus:

30 g
smør
30 g
hvetemel
2 ½ dl
melk
1 klype
pepper

Topping:

100 g
mozzarella i lake

Garnityr:

1 ss
gressløk
Næringsinnhold (per porsjon):4408 kJ / 1053 kcal
56,2 gFett
36,9 gProtein
97,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g sushiris – 60 g gulrøtter – 60 g løk – 30 g stangselleri – 1  hvitløksfedd – 40 g smør – 300 g sjømatmiks (f.eks. akkar, blåskjell, reker, blekksprut) – 0,6 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts karri

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. La den stå til avkjøling og legg den i en ovnsform.
Vask gulrot og stangselleri og skjær dem i små terninger sammen med løken. Hakk hvitløken, og stek alt i smør til det er gyllenbrunt. Tilsett så sjømatmiksen og stek i ytterligere 3 minutter. Til slutt, krydre med Kikkoman Soyasaus og karri. Legg i ovnsformen sammen med risen.

 

Steg 2

30 g smør – 30 g hvetemel – 2 ½ dl melk – 30 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil1 klype pepper

Smelt smøret, tilsett melet og stek i 2 minutter, tilsett så melken og rør kraftig om for å fjerne klumper. Gi et oppkok og krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper. Hell over risen og sjømaten fra steg 1.

Steg 3

100 g mozzarella i lake – 30 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil1 ss gressløk

Riv mozzarellaen for hånd oppå risgratengen og dryss over Kikkoman Panko. Stek i stekeovnen ved 200 °C i 25 minutter. Hakk gressløken.
Server den ferdige retten på fat og garner med hakket gressløk.

 

Oppskrifts-ID: 1365

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g sushiris – 60 g gulrøtter – 60 g løk – 30 g stangselleri – 1 hvitløksfedd – 40 g smør – 300 g sjømatmiks (f.eks. akkar, blåskjell, reker, blekksprut) – 0,6 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts karri

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. La den stå til avkjøling og legg den i en ovnsform.
Vask gulrot og stangselleri og skjær dem i små terninger sammen med løken. Hakk hvitløken, og stek alt i smør til det er gyllenbrunt. Tilsett så sjømatmiksen og stek i ytterligere 3 minutter. Til slutt, krydre med Kikkoman Soyasaus og karri. Legg i ovnsformen sammen med risen.

 

30 g smør – 30 g hvetemel – 2 ½ dl melk – 30 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil1 klype pepper

Smelt smøret, tilsett melet og stek i 2 minutter, tilsett så melken og rør kraftig om for å fjerne klumper. Gi et oppkok og krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper. Hell over risen og sjømaten fra steg 1.

100 g mozzarella i lake – 30 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil1 ss gressløk

Riv mozzarellaen for hånd oppå risgratengen og dryss over Kikkoman Panko. Stek i stekeovnen ved 200 °C i 25 minutter. Hakk gressløken.
Server den ferdige retten på fat og garner med hakket gressløk.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.