Brokkoli og ostefrityr med teriyaki tex-mex salsa
Crispy biter av vegetarsnacks laget med quinoa, brokkoli og ost. Smaker utsøkt dyppet i den sterke tex-mex salsaen med teriyaki-vri.
Ingredienser
Til teriyaki salsaen:
Til brokkolifrityren:
Tilberedning
Steg 1
Finhakk tomatene, chillien, løken og hvitløken og surr i den varme oljen. Dryss med sukker og karamelliser lett. Tilsett Kikkoman teriyaki marinaden og småkok salsaen uten lokk i 5-10 minutter. Småkok salsaen med spisskummen og det røkte paprikapulveret.
Steg 2
Til brokkolifrytiren, tilbered quinoaen i tråd med instruksjonene på pakken. Bruk en food processor til å finhakke brokkolien. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Frityrstek brokkolien i 1 ss oppvarmet olje, tilsett sjalottløk og hvitløk, frityrstek alt i omtrent 15 minutter og legg i en bolle. Bland i quinoaen, kikertemel, 30 g hveteflak og osten og la det kjøles ned litt.
Steg 3
Tilsett eggene, bland godt og krydre brokkoliblandingen med teriyaki marinaden, oregano og pepper. Form brokkoliblandingen til små posteier med våte hender, dekk med de resterende hveteflakene ved å presse dem inn i blandingen, frityrstek i den resterende oppvarmede oljen i 8-12 minutter på begge sider helt til den er gyllenbrun og server med teriyaki-salsaen.
Tips:
- Dersom du ønsker å gjøre prosessen litt raskere, bare tilsett litt teriyaki marinade til den ferdige salsaen og server med frityren.
- Frityren smaker også kjempegodt med squash eller blomkål istedet for brokkoli.
Oppskrifts-ID: 1053
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer