Brokkoli og ostefrityr med teriyaki tex-mex salsa

total tid 40 min.
10 min. tilberedningstid
30 min. koketid

Crispy biter av vegetarsnacks laget med quinoa, brokkoli og ost. Smaker utsøkt dyppet i den sterke tex-mex salsaen med teriyaki-vri.

Ingredienser

2 porsjoner

Til teriyaki salsaen:

250 g
modne tomater
1 
liten rød eller grønn chilli
1 
liten rødløk
1 
fedd hvitløk
1 ts
olivenolje
2 ss
sukker
1 ½ ts
røkt paprikapulver
1 ½ klype
spisskummen (spisskummenfrø)

Til brokkolifrityren:

50 g
quinoa
1 
brokkoli (omtrent 300 g)
1 
liten sjalottløk
1 
lite fedd hvitløk
2 ½ ss
vegetabilsk olje
2 ss
kikertmel
60 g
rullede havreflak (omtrent 5-6 ss)
50 g
revet ost (omtrent 4 ss.)
2 
små egg
 ¾ ts
oregano, gnidd
Nykvernet pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 3031 kJ  /  725 kcal
33,6 g Fett
32,8 g Protein
69,7 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Finhakk tomatene, chillien, løken og hvitløken og surr i den varme oljen. Dryss med sukker og karamelliser lett. Tilsett Kikkoman teriyaki marinaden og småkok salsaen uten lokk i 5-10 minutter. Småkok salsaen med spisskummen og det røkte paprikapulveret.

Steg 2

Til brokkolifrytiren, tilbered quinoaen i tråd med instruksjonene på pakken. Bruk en food processor til å finhakke brokkolien. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Frityrstek brokkolien i 1 ss oppvarmet olje, tilsett sjalottløk og hvitløk, frityrstek alt i omtrent 15 minutter og legg i en bolle. Bland i quinoaen, kikertemel, 30 g hveteflak og osten og la det kjøles ned litt.

Steg 3

Tilsett eggene, bland godt og krydre brokkoliblandingen med teriyaki marinaden, oregano og pepper. Form brokkoliblandingen til små posteier med våte hender, dekk med de resterende hveteflakene ved å presse dem inn i blandingen, frityrstek i den resterende oppvarmede oljen i 8-12 minutter på begge sider helt til den er gyllenbrun og server med teriyaki-salsaen.

Tips:

  • Dersom du ønsker å gjøre prosessen litt raskere, bare tilsett litt teriyaki marinade til den ferdige salsaen og server med frityren.
  • Frityren smaker også kjempegodt med squash eller blomkål istedet for brokkoli.

Oppskrifts-ID: 1053

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Finhakk tomatene, chillien, løken og hvitløken og surr i den varme oljen. Dryss med sukker og karamelliser lett. Tilsett Kikkoman teriyaki marinaden og småkok salsaen uten lokk i 5-10 minutter. Småkok salsaen med spisskummen og det røkte paprikapulveret.

Til brokkolifrytiren, tilbered quinoaen i tråd med instruksjonene på pakken. Bruk en food processor til å finhakke brokkolien. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Frityrstek brokkolien i 1 ss oppvarmet olje, tilsett sjalottløk og hvitløk, frityrstek alt i omtrent 15 minutter og legg i en bolle. Bland i quinoaen, kikertemel, 30 g hveteflak og osten og la det kjøles ned litt.

Tilsett eggene, bland godt og krydre brokkoliblandingen med teriyaki marinaden, oregano og pepper. Form brokkoliblandingen til små posteier med våte hender, dekk med de resterende hveteflakene ved å presse dem inn i blandingen, frityrstek i den resterende oppvarmede oljen i 8-12 minutter på begge sider helt til den er gyllenbrun og server med teriyaki-salsaen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.