Kefta Tajine
Ingredienser
For kjøttbollene
Til sausen
Tilberedning
Steg 1
Skrell løk og hvitløk til kjøttbollene og skjær dem i svært små terninger. Kna kjøttet grundig med løk, hvitløk, urter, krydder og soyasaus og form det til små boller i valnøttstørrelse. Varm opp olje i en panne og brun kjøttbollene over det hele på sterk varme (de skal ikke gjennomstekes).
Steg 2
Skrell løk og hvitløk til sausen og skjær dem i svært små terninger. Del paprikaen i to, rens og vask den, og skjær den i stykker. Varm opp olje i en tagine ved middels varme. Stek løk, hvitløk og paprika i den i ca. 10 minutter. Tilsett tomater, sodavann og soyasaus og krydre med paprika, spisskummen, pepper og sukker. Kok opp sausen og la den småkoke i ca. 10 minutter.
Steg 3
Ha i kjøttbollene og la det småkoke i ca. 10–15 minutter til. Åpne eggene og hell dem forsiktig over kjøttbollene. Pass på at eggeplommene forblir hele. Kok under lokk til eggene har ønsket konsistens. Pynt Kefta Tajine etter ønske med persille og koriander og server med pitabrød.
Oppskrifts-ID: 123
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer