Kefta Tajine

total tid 80 min.
80 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner

For kjøttbollene

1 
løk
2 
hvitløksfedd
400 g
kjøttdeig av lam (alternativt: blandingskjøttdeig)
3 ss
hakket persille
3 ss
hakket koriander
2 ts
paprikapulver
2 ts
spisskummen
1 ts
kanel
1 ts
fersk malt svart pepper
3 ss
olivenolje

Til sausen

1 
løk
2 
hvitløksfedd
2 
rød paprika
2 
gul paprika
3 ss
olivenolje
400 g
passerte tomater (hermetikk)
1 dl
sodavann
1 ts
paprikapulver
2 ts
spisskummen
 ½ ts
fersk malt hvit pepper
Sukker
4 
egg
Næringsinnhold (per porsjon): 2389 kJ  /  570 kcal
40 g Fett
32,4 g Protein
16,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skrell løk og hvitløk til kjøttbollene og skjær dem i svært små terninger. Kna kjøttet grundig med løk, hvitløk, urter, krydder og soyasaus og form det til små boller i valnøttstørrelse. Varm opp olje i en panne og brun kjøttbollene over det hele på sterk varme (de skal ikke gjennomstekes).

Steg 2

Skrell løk og hvitløk til sausen og skjær dem i svært små terninger. Del paprikaen i to, rens og vask den, og skjær den i stykker. Varm opp olje i en tagine ved middels varme. Stek løk, hvitløk og paprika i den i ca. 10 minutter. Tilsett tomater, sodavann og soyasaus og krydre med paprika, spisskummen, pepper og sukker. Kok opp sausen og la den småkoke i ca. 10 minutter.

Steg 3

Ha i kjøttbollene og la det småkoke i ca. 10–15 minutter til. Åpne eggene og hell dem forsiktig over kjøttbollene. Pass på at eggeplommene forblir hele. Kok under lokk til eggene har ønsket konsistens. Pynt Kefta Tajine etter ønske med persille og koriander og server med pitabrød.

Oppskrifts-ID: 123

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skrell løk og hvitløk til kjøttbollene og skjær dem i svært små terninger. Kna kjøttet grundig med løk, hvitløk, urter, krydder og soyasaus og form det til små boller i valnøttstørrelse. Varm opp olje i en panne og brun kjøttbollene over det hele på sterk varme (de skal ikke gjennomstekes).

Skrell løk og hvitløk til sausen og skjær dem i svært små terninger. Del paprikaen i to, rens og vask den, og skjær den i stykker. Varm opp olje i en tagine ved middels varme. Stek løk, hvitløk og paprika i den i ca. 10 minutter. Tilsett tomater, sodavann og soyasaus og krydre med paprika, spisskummen, pepper og sukker. Kok opp sausen og la den småkoke i ca. 10 minutter.

Ha i kjøttbollene og la det småkoke i ca. 10–15 minutter til. Åpne eggene og hell dem forsiktig over kjøttbollene. Pass på at eggeplommene forblir hele. Kok under lokk til eggene har ønsket konsistens. Pynt Kefta Tajine etter ønske med persille og koriander og server med pitabrød.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.