Burrito Bowl med teriyaki-søtpoteter, svarte bønner og avokado

total tid 55 min.
15 min. tilberedningstid
40 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
3 
mellomstore søtpoteter, skrelt og skåret i 2 cm tykke biter
3 ss
rapsolje
300 g
naturris
1 
rødløk, finhakket
2 
hvitløkbåter, knust
1 ss
chipotlepasta
400 g
svarte bønner (boks), avdryppet og skylt
2 
røde paprika, uten kjerner og skåret i skiver
2 
avokadoer, skrelt, uten kjerner og skåret i skiver
Limebåter til pynt
2 
vårløker, finkuttet, til pynt
Næringsinnhold (per porsjon): 720 kJ  /  172 kcal
25,9 g Fett
15,5 g Protein
108,7 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Forvarm stekeovnen til 220 °C/200 °C varmluft/gass: trinn 7. Kle en stor stekeplate med bakepapir, legg søtpotetene oppå den og bland dem med 3 spiseskjeer teriyaki-marinade og 1 spiseskje olje. Stek i 35–40 til de er gyllenbrune og møre.

Steg 2

Kok i mellomtiden risen som angitt på pakken, la den dryppe av seg og sett den til side.

Steg 3

Til tilberedningen av bønnene varmer du opp 1 spiseskje av oljen i en mellomstor panne og sauterer løkene i 5 minutter, til de er myke. Tilsett hvitløk og chiplotepasta, og la det sautere i 2 minutter til Ha i bønnene og 1 resterende spiseskje teriyaki-marinade samt en skvett vann og stek i 5 minutter til.

Steg 4

Varm opp resten av oljen i en panne på sterk varme og stek paprikaskivene i 6–8 minutter, til de er brunet og myke.

Steg 5

Til serveringen fordeler du risen på 4 skåler og anretter søtpotetene, bønnene, den røde paprikaen og avokadoskivene oppå den. Server med limebåtene og de snittede vårløkene.

Oppskrifts-ID: 291

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Forvarm stekeovnen til 220 °C/200 °C varmluft/gass: trinn 7. Kle en stor stekeplate med bakepapir, legg søtpotetene oppå den og bland dem med 3 spiseskjeer teriyaki-marinade og 1 spiseskje olje. Stek i 35–40 til de er gyllenbrune og møre.

Kok i mellomtiden risen som angitt på pakken, la den dryppe av seg og sett den til side.

Til tilberedningen av bønnene varmer du opp 1 spiseskje av oljen i en mellomstor panne og sauterer løkene i 5 minutter, til de er myke. Tilsett hvitløk og chiplotepasta, og la det sautere i 2 minutter til Ha i bønnene og 1 resterende spiseskje teriyaki-marinade samt en skvett vann og stek i 5 minutter til.

Varm opp resten av oljen i en panne på sterk varme og stek paprikaskivene i 6–8 minutter, til de er brunet og myke.

Til serveringen fordeler du risen på 4 skåler og anretter søtpotetene, bønnene, den røde paprikaen og avokadoskivene oppå den. Server med limebåtene og de snittede vårløkene.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.