Teriyaki-blomkålburger med halloumi
Tilberedning
Steg 1
Forvarm stekeovnen til 200 °C/180 °C varmluft/gass: trinn 6. Kle en stekeplate med folie.
Steg 2
Skjær ut to steker fra midten av blomkålen. Pass på at de holdes sammen av stilken, slik at du til slutt får 4 steker (legg de mindre delene til side for å bruke dem i en annen oppskrift). Pensle stekene med 4 spiseskjeer teriyaki-marinade.
Steg 3
Varm opp 1 spiseskje olje i den store pannen og stek blomkålstekene 3–4 minutter på hver side, til de er mørkebrune (dette kan gjøres fortløpende). Hell deretter stekene over stekeplaten og stek dem i 10 minutter i stekeovnen, til de er møre.
Steg 4
Ha i mellomtiden en spiseskje olje til i pannen og tilsett rødløkene. Sauter dem i 5 minutter til de begynner å bli myke, tilsett så de 2 resterende spiseskjeene med teriyaki-marinade og stek i 2 minutter til, til de er blanke. Sett til side.
Steg 5
Tørk ut av pannen. Ha i resten av oljen og stek halloumiskivene i 2–3 minutter på hver side til de er gyllenbrune.
Steg 6
Bland sammen majones med sriracha-sausen og limesaften. Del rundstykkene i to og fordel litt av majonesblandingen på underdelene. Ha på en blomkålstek, 2 halloumiskiver, litt løk og ruccola og legg på overdelen av rundstykket. Server om ønskelig med pommes frites og salat.
Oppskrifts-ID: 327
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer