Teriyaki-blomkålburger med halloumi

total tid 30 min.
10 min. tilberedningstid
20 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
2 
middels store blomkål, uten blader
3 ss
vegetabilsk olje
2 
rødløk, delt i 8 båter
225 g
halloumi (i blokk), skåret i 8 skiver
3 ss
lettmajones
2 ts
sriracha-saus
Saften fra en halv lime
50 g
ruccola
4 
sesamrundstykker
Næringsinnhold (per porsjon): 2218 kJ  /  529 kcal
27,6 g Fett
26,6 g Protein
45,3 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Forvarm stekeovnen til 200 °C/180 °C varmluft/gass: trinn 6. Kle en stekeplate med folie.

Steg 2

Skjær ut to steker fra midten av blomkålen. Pass på at de holdes sammen av stilken, slik at du til slutt får 4 steker (legg de mindre delene til side for å bruke dem i en annen oppskrift). Pensle stekene med 4 spiseskjeer teriyaki-marinade.

Steg 3

Varm opp 1 spiseskje olje i den store pannen og stek blomkålstekene 3–4 minutter på hver side, til de er mørkebrune (dette kan gjøres fortløpende). Hell deretter stekene over stekeplaten og stek dem i 10 minutter i stekeovnen, til de er møre. 

Steg 4

Ha i mellomtiden en spiseskje olje til i pannen og tilsett rødløkene. Sauter dem i 5 minutter til de begynner å bli myke, tilsett så de 2 resterende spiseskjeene med teriyaki-marinade og stek i 2 minutter til, til de er blanke. Sett til side.

Steg 5

Tørk ut av pannen. Ha i resten av oljen og stek halloumiskivene i 2–3 minutter på hver side til de er gyllenbrune.

Steg 6

Bland sammen majones med sriracha-sausen og limesaften. Del rundstykkene i to og fordel litt av majonesblandingen på underdelene. Ha på en blomkålstek, 2 halloumiskiver, litt løk og ruccola og legg på overdelen av rundstykket. Server om ønskelig med pommes frites og salat.

Oppskrifts-ID: 327

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Forvarm stekeovnen til 200 °C/180 °C varmluft/gass: trinn 6. Kle en stekeplate med folie.

Skjær ut to steker fra midten av blomkålen. Pass på at de holdes sammen av stilken, slik at du til slutt får 4 steker (legg de mindre delene til side for å bruke dem i en annen oppskrift). Pensle stekene med 4 spiseskjeer teriyaki-marinade.

Varm opp 1 spiseskje olje i den store pannen og stek blomkålstekene 3–4 minutter på hver side, til de er mørkebrune (dette kan gjøres fortløpende). Hell deretter stekene over stekeplaten og stek dem i 10 minutter i stekeovnen, til de er møre. 

Ha i mellomtiden en spiseskje olje til i pannen og tilsett rødløkene. Sauter dem i 5 minutter til de begynner å bli myke, tilsett så de 2 resterende spiseskjeene med teriyaki-marinade og stek i 2 minutter til, til de er blanke. Sett til side.

Tørk ut av pannen. Ha i resten av oljen og stek halloumiskivene i 2–3 minutter på hver side til de er gyllenbrune.

Bland sammen majones med sriracha-sausen og limesaften. Del rundstykkene i to og fordel litt av majonesblandingen på underdelene. Ha på en blomkålstek, 2 halloumiskiver, litt løk og ruccola og legg på overdelen av rundstykket. Server om ønskelig med pommes frites og salat.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.