

Peanøttmarinert kylling i rødkålsalat med ponzusaus
En spenstig vri på klassisk salat – peanøttmarinert kylling møter knasende sprø rødkål, kremete peanøttdressing med Kikkoman Ponzu Sitron, sprøstekte kikerter og aromatisk persille. En forfriskende smaksopplevelse med masse tekstur.
Ingredienser
Saus:
Kikerter:
Tilberedning
Steg 1

300 g kyllingfilet – 1 klype nymalt pepper – 1 ss peanøttsmør – 0,9 dl Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer
Skjær kyllingen i middels tykke stykker (ca. 1,5 cm tykke) og krydre med pepper. Bland peanøttsmør med Kikkoman Ponzu Sitron for å lage marinade, og dekk kyllingstykkene grundig med denne. La dem ligge til marinering.
Steg 2

3 ss majones – 2 ss peanøttsmør – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 1 ss raspet sitronskall
Rør sammen majones, peanøttsmør, Kikkoman Ponzu Sitron og sitronskall i en bolle.
Steg 3

400 g hermetiserte kikerter – 1 ts hvitløksgranulat – 3 ss olivenolje – 1 ts edelsøtt paprikapulver – ½ ts koriander – 1 ss sesamfrø – 1 klype salt – 1 klype nymalt pepper
Sil av og tørk kikertene. Bland dem først med olivenolje, deretter med kryddere og sesamfrø. Krydre med salt og pepper. Stek dem i ovnen ved 200 °C i 20 minutter eller i en stekepanne.
Steg 4

250 g rødkål – 1 agurk – 1 bunt bunt persille – 1 håndfull av dine favorittspirer – 1 håndfull ristede cashewnøtter
Finhakk rødkålen, skjær agurken i halvmåner, og hakk persillen og nøttene. Grill eller pannestek kyllingen, la den så stå til avkjøling. Anrett ingrediensene i boller og ringle over peanøttsausen. Topp med kyllingstykker og garner med persille og cashewnøtter.
Tip
Oppskrifts-ID: 1447
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer