Moong dhal med gresskar, mango og kokos
Moong dhal med gresskar, mango og kokos

Moong dhal med gresskar, mango og kokos

total tid 1 t 29 min.
30 min. tilberedningstid
37 min. koketid
2 min. avkjølingstid

Kremete gule linser med flaskegresskar, mango og kokosmelk, lett krydret og smakssatt med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Servert med chapati og gulrot-ingefær-slaw for friskhet og krønsj.

Ingredienser

2 porsjoner

Dhal:

150 g
flaskegresskar
150 g
gule linser (moong dhal)
 ½ ts
gurkemeie
3 ½ dl
vann
60 g
sjalottløk, skåret i terninger
100 g
rød paprika, skåret i terninger
1 ss
kokosolje
2 
fedd hvitløk, hakket
 ½ ts
ingefær, raspet
1 ½ dl
kokosmelk
50 g
mango, skåret i store terninger
40 g
spinat
1 ss
limesaft

Chapati:

150 g
sammalt mel
20 g
ekstra mel til utbaking
1 dl
varmt vann
20 g
klaret smør (ghee), smeltet

Gulrot- og ingefærslaw:

150 g
gulrot, grovraspet
1 ss
ingefær, hakket
1 ts
svarte sennepsfrø
1 ss
olje

Pynt:

 ½ ts
tørkede chiliflak
Noen korianderblader

Tilberedning

Steg 1

150 g flaskegresskar – 150 g gule linser (moong dhal) –  ½ ts gurkemeie – 3 ½ dl vann – 60 g sjalottløk, skåret i terninger – 100 g rød paprika, skåret i terninger – 1 ss kokosolje – 2  fedd hvitløk, hakket –  ½ ts ingefær, raspet – 1 ½ dl kokosmelk – 50 g mango, skåret i store terninger – 40 g spinat – 1 ss limesaft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Skrell gresskaret og skjær det i store terninger. Kok linsene i vannet sammen med gresskar og gurkemeie i 20 minutter. Bruk en stekepanne til å sautere sjalottløken og paprikaen i kokosolje i 2–3 minutter, tilsett deretter hvitløk og ingefær og stek i 30 minutter. Rør inn kokte linser og gresskar, hell i kokosmelken og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett mango og spinat og kok i 1–2 minutter. Krydre med limesaft og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt.

Steg 2

1 ½ dl sammalt mel – 20 g ekstra mel til utbaking – 100 dl varmt vann – 20 g klaret smør (ghee), smeltet

Rør varmt vann inn i 150 g sammalt mel og kna deigen i ca. 5 minutter. La deigen hvile i 20 minutter i en bolle dekket med et fuktig håndkle eller plastfolie. Del deigen i 4 porsjoner og form den til boller. Før du kjevler dem ut, drysser du 20 g ekstra mel over. Kjevl deretter ut til tynne chapatier. Varm opp en tørr panne på middels høy varme, og stek hver chapati i 3 minutter på hver side til det oppstår gylne bobler og mørke flekker. Pensle hver side med smeltet smør før servering.

Steg 3

150 g gulrot, grovraspet – 1 ss ingefær, hakket – 1 ts svarte sennepsfrø – 2 ss olje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt ½ ts tørkede chiliflak – Noen korianderblader

Sauter ingefær og sennepsfrø i oljen i minst 20 sekunder, ta pannen av varmen og la det avkjøle seg i 2 minutter. Tilsett raspet gulrot, krydre med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og bland godt. Garner dhalen med tørkede chiliflak og korianderblader. Server med chapati og gulrot-ingefær-slaw.

Oppskrifts-ID: 1602

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g flaskegresskar – 150 g gule linser (moong dhal) – ½ ts gurkemeie – 3 ½ dl vann – 60 g sjalottløk, skåret i terninger – 100 g rød paprika, skåret i terninger – 1 ss kokosolje – 2 fedd hvitløk, hakket – ½ ts ingefær, raspet – 1 ½ dl kokosmelk – 50 g mango, skåret i store terninger – 40 g spinat – 1 ss limesaft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Skrell gresskaret og skjær det i store terninger. Kok linsene i vannet sammen med gresskar og gurkemeie i 20 minutter. Bruk en stekepanne til å sautere sjalottløken og paprikaen i kokosolje i 2–3 minutter, tilsett deretter hvitløk og ingefær og stek i 30 minutter. Rør inn kokte linser og gresskar, hell i kokosmelken og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett mango og spinat og kok i 1–2 minutter. Krydre med limesaft og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt.

1 ½ dl sammalt mel – 20 g ekstra mel til utbaking – 100 dl varmt vann – 20 g klaret smør (ghee), smeltet

Rør varmt vann inn i 150 g sammalt mel og kna deigen i ca. 5 minutter. La deigen hvile i 20 minutter i en bolle dekket med et fuktig håndkle eller plastfolie. Del deigen i 4 porsjoner og form den til boller. Før du kjevler dem ut, drysser du 20 g ekstra mel over. Kjevl deretter ut til tynne chapatier. Varm opp en tørr panne på middels høy varme, og stek hver chapati i 3 minutter på hver side til det oppstår gylne bobler og mørke flekker. Pensle hver side med smeltet smør før servering.

150 g gulrot, grovraspet – 1 ss ingefær, hakket – 1 ts svarte sennepsfrø – 2 ss olje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt ½ ts tørkede chiliflak – Noen korianderblader

Sauter ingefær og sennepsfrø i oljen i minst 20 sekunder, ta pannen av varmen og la det avkjøle seg i 2 minutter. Tilsett raspet gulrot, krydre med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og bland godt. Garner dhalen med tørkede chiliflak og korianderblader. Server med chapati og gulrot-ingefær-slaw.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.