

Moong dhal med gresskar, mango og kokos
Kremete gule linser med flaskegresskar, mango og kokosmelk, lett krydret og smakssatt med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Servert med chapati og gulrot-ingefær-slaw for friskhet og krønsj.
Ingredienser
Dhal:
Chapati:
Gulrot- og ingefærslaw:
Pynt:
Tilberedning
Steg 1

150 g flaskegresskar – 150 g gule linser (moong dhal) – ½ ts gurkemeie – 3 ½ dl vann – 60 g sjalottløk, skåret i terninger – 100 g rød paprika, skåret i terninger – 1 ss kokosolje – 2 fedd hvitløk, hakket – ½ ts ingefær, raspet – 1 ½ dl kokosmelk – 50 g mango, skåret i store terninger – 40 g spinat – 1 ss limesaft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt
Skrell gresskaret og skjær det i store terninger. Kok linsene i vannet sammen med gresskar og gurkemeie i 20 minutter. Bruk en stekepanne til å sautere sjalottløken og paprikaen i kokosolje i 2–3 minutter, tilsett deretter hvitløk og ingefær og stek i 30 minutter. Rør inn kokte linser og gresskar, hell i kokosmelken og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett mango og spinat og kok i 1–2 minutter. Krydre med limesaft og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt.
Steg 2

1 ½ dl sammalt mel – 20 g ekstra mel til utbaking – 100 dl varmt vann – 20 g klaret smør (ghee), smeltet
Rør varmt vann inn i 150 g sammalt mel og kna deigen i ca. 5 minutter. La deigen hvile i 20 minutter i en bolle dekket med et fuktig håndkle eller plastfolie. Del deigen i 4 porsjoner og form den til boller. Før du kjevler dem ut, drysser du 20 g ekstra mel over. Kjevl deretter ut til tynne chapatier. Varm opp en tørr panne på middels høy varme, og stek hver chapati i 3 minutter på hver side til det oppstår gylne bobler og mørke flekker. Pensle hver side med smeltet smør før servering.
Steg 3

150 g gulrot, grovraspet – 1 ss ingefær, hakket – 1 ts svarte sennepsfrø – 2 ss olje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – ½ ts tørkede chiliflak – Noen korianderblader
Sauter ingefær og sennepsfrø i oljen i minst 20 sekunder, ta pannen av varmen og la det avkjøle seg i 2 minutter. Tilsett raspet gulrot, krydre med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og bland godt. Garner dhalen med tørkede chiliflak og korianderblader. Server med chapati og gulrot-ingefær-slaw.
Oppskrifts-ID: 1602
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer



![[Translate to Norwegisch:] [Translate to Norwegisch:]](https://www.kikkoman.no/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Norwegisch:] [Translate to Norwegisch:]](https://www.kikkoman.no/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)














