Ananasmajonesdipp med laksetaco
Ananasmajonesdipp med laksetaco

Ananasmajonesdipp med laksetaco

total tid35 min.
25 min.tilberedningstid
10 min.koketid
10 min.avkjølingstid

Sprø tacoskjell servert med ferske grønnsaker og stekt laks, toppet med syrlig ananas-sitronmajones. Bytt ut laksen med tunfisk eller annen sjømat, for eksempel reker eller kamskjell, hvis du vil ha en ny vri på denne herlige tacoretten.

Ingredienser

2 porsjoner
100 g
ananaskjøtt
1 
vårløk
1 
liten rød chili
1 
fedd hvitløk
1 
liten bit ingefær (ca. 1 cm)
1 ss
vegetabilsk olje
1 ss
sukker
1 ss
hvitvinseddik
30 g
rødkål
3 
salatblader
1 
liten tomat
100 g
avokado
250 g
laksefilet
Nymalt pepper
50 g
majones
6 
tacoskjell
Næringsinnhold (per porsjon):3471 kJ / 831 kcal
59 gFett
30,2 gProtein
41 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

100 g ananaskjøtt – 1  vårløk – 1  liten rød chili – 1  fedd hvitløk – 1 cm liten bit ingefær (ca. 1 cm) – 1 ss vegetabilsk olje – 1 ss sukker – 1 ss hvitvinseddik – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer

Skjær ananasen i små terninger. Skjær vårløken i ringer. Skjær chili, hvitløk og ingefær i svært små terninger. Varm oljen i en liten panne og sauter ananas, vårløk, hvitløk, ingefær og chili i ca. 3 minutter. Dryss over sukker og karamelliser i 3 minutter til. Deglaser med eddik og Kikkoman Ponzu Sitron, gi et hurtig oppkok og grovmos innholdet. La stå til avkjøling i ca. 10 minutter.

Steg 2

30 g rødkål – 3  salatblader – 1  liten tomat – 100 g avokado

Skjær rødkålen i tynne skiver, og skjær salaten i strimler. Fjern kjernene fra tomaten og skjær den i terninger sammen med avokadoen.

Steg 3

250 g laksefilet – 1 ss vegetabilsk olje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – Nymalt pepper

Skjær laksefileten i terninger. Varm oljen i en liten panne, stek laksen i ca. 3 minutter og krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper.

Steg 4

50 g mayonnaise – Freshly ground pepper – 6  taco shells

Mix the cooled pineapple-ponzu-dip with the mayonnaise and season with pepper. Spread half of the dip on the taco shells, fill with red cabbage, lettuce, tomato and avocado, top with salmon and serve drizzled with the remaining dip.

Steg 5

Oppskrifts-ID: 1255

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

100 g ananaskjøtt – 1 vårløk – 1 liten rød chili – 1 fedd hvitløk – 1 cm liten bit ingefær (ca. 1 cm) – 1 ss vegetabilsk olje – 1 ss sukker – 1 ss hvitvinseddik – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer

Skjær ananasen i små terninger. Skjær vårløken i ringer. Skjær chili, hvitløk og ingefær i svært små terninger. Varm oljen i en liten panne og sauter ananas, vårløk, hvitløk, ingefær og chili i ca. 3 minutter. Dryss over sukker og karamelliser i 3 minutter til. Deglaser med eddik og Kikkoman Ponzu Sitron, gi et hurtig oppkok og grovmos innholdet. La stå til avkjøling i ca. 10 minutter.

30 g rødkål – 3 salatblader – 1 liten tomat – 100 g avokado

Skjær rødkålen i tynne skiver, og skjær salaten i strimler. Fjern kjernene fra tomaten og skjær den i terninger sammen med avokadoen.

250 g laksefilet – 1 ss vegetabilsk olje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – Nymalt pepper

Skjær laksefileten i terninger. Varm oljen i en liten panne, stek laksen i ca. 3 minutter og krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper.

50 g mayonnaise – Freshly ground pepper – 6 taco shells

Mix the cooled pineapple-ponzu-dip with the mayonnaise and season with pepper. Spread half of the dip on the taco shells, fill with red cabbage, lettuce, tomato and avocado, top with salmon and serve drizzled with the remaining dip.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.