Ananasmajonesdipp med laksetaco
Sprø tacoskjell servert med ferske grønnsaker og stekt laks, toppet med syrlig ananas-sitronmajones. Bytt ut laksen med tunfisk eller annen sjømat, for eksempel reker eller kamskjell, hvis du vil ha en ny vri på denne herlige tacoretten.
Tilberedning
Steg 1
100 g ananaskjøtt – 1 vårløk – 1 liten rød chili – 1 fedd hvitløk – 1 cm liten bit ingefær (ca. 1 cm) – 1 ss vegetabilsk olje – 1 ss sukker – 1 ss hvitvinseddik – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer
Skjær ananasen i små terninger. Skjær vårløken i ringer. Skjær chili, hvitløk og ingefær i svært små terninger. Varm oljen i en liten panne og sauter ananas, vårløk, hvitløk, ingefær og chili i ca. 3 minutter. Dryss over sukker og karamelliser i 3 minutter til. Deglaser med eddik og Kikkoman Ponzu Sitron, gi et hurtig oppkok og grovmos innholdet. La stå til avkjøling i ca. 10 minutter.
Steg 2
30 g rødkål – 3 salatblader – 1 liten tomat – 100 g avokado
Skjær rødkålen i tynne skiver, og skjær salaten i strimler. Fjern kjernene fra tomaten og skjær den i terninger sammen med avokadoen.
Steg 3
250 g laksefilet – 1 ss vegetabilsk olje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – Nymalt pepper
Skjær laksefileten i terninger. Varm oljen i en liten panne, stek laksen i ca. 3 minutter og krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper.
Steg 4
50 g mayonnaise – Freshly ground pepper – 6 taco shells
Mix the cooled pineapple-ponzu-dip with the mayonnaise and season with pepper. Spread half of the dip on the taco shells, fill with red cabbage, lettuce, tomato and avocado, top with salmon and serve drizzled with the remaining dip.
Steg 5
Oppskrifts-ID: 1255
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer