Sjømannslykke: innlagt sild med selleri- og eplesalat og brød
En forfriskende kulinarisk reise på smakens bølger - ikke bare en godbit for dypvannsfiskere! Denne sildesalaten er en sikker vinner hos alle.
Tilberedning
Steg 1
8 sildefileter – 1 løk – 5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 4 ss rødbetsaft – 2 ss sukker – 2 ss dill
Vask sildefiletene og klapp dem tørre. Skjær løken i tynne skiver. Bland Kikkoman Soyasaus, rødbetsaft, sukker og dillblader. Mariner sildefiletene i denne blandingen i 4 timer. La deretter sildefiletene renne av på kjøkkenpapir.
Steg 2
300 g selleri – 2 klype salt – 2 epler – 10 g persille – 4 ss rømme
Skrell sellerien for å fjerne trådene utenpå, og riv den så i tynne strimler. Salt selleristrimlene og la dem stå i 10 minutter. Skrell eplene, skjær dem i små terninger og ha sammen med sellerien. Vask, tørr og finhakk persillen. Rør rømmen sammen med selleristrimlene, epler og persillen.
Steg 3
8 skive rugbrød – Olivenolje til å dryppe over
Drypp olivenolje på rugbrødskivene og rist dem i ovnen i 8 minutter ved 180 °C.
Oppskrifts-ID: 1185
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer