Sjømannslykke: innlagt sild med selleri- og eplesalat og brød

5 1 vurderinger
total tid 40 min.
30 min. tilberedningstid
10 min. koketid

En forfriskende kulinarisk reise på smakens bølger - ikke bare en godbit for dypvannsfiskere! Denne sildesalaten er en sikker vinner hos alle.

Ingredienser

4 porsjoner

Til sildefileten:

8 
sildefileter
1 
løk
4 ss
rødbetsaft
2 ss
sukker
2 ss
dill

Til selleri- og eplesalaten:

300 g
selleri
2 klype
salt
2 
epler
10 g
persille
4 ss
rømme

Til toasten:

8 skive
rugbrød
Olivenolje til å dryppe over
Næringsinnhold (per porsjon): 6207.1 kJ  /  1483.8 kcal
73,2 g Fett
97,9 g Protein
100,9 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

8  sildefileter – 1  løk – 5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus4 ss rødbetsaft – 2 ss sukker – 2 ss dill

Vask sildefiletene og klapp dem tørre. Skjær løken i tynne skiver. Bland Kikkoman Soyasaus, rødbetsaft, sukker og dillblader. Mariner sildefiletene i denne blandingen i 4 timer. La deretter sildefiletene renne av på kjøkkenpapir.

Steg 2

300 g selleri – 2 klype salt – 2  epler – 10 g persille – 4 ss rømme

Skrell sellerien for å fjerne trådene utenpå, og riv den så i tynne strimler. Salt selleristrimlene og la dem stå i 10 minutter. Skrell eplene, skjær dem i små terninger og ha sammen med sellerien. Vask, tørr og finhakk persillen. Rør rømmen sammen med selleristrimlene, epler og persillen.

Steg 3

8 skive rugbrød – Olivenolje til å dryppe over

Drypp olivenolje på rugbrødskivene og rist dem i ovnen i 8 minutter ved 180 °C.

Oppskrifts-ID: 1185

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

8  sildefileter – 1  løk – 5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus4 ss rødbetsaft – 2 ss sukker – 2 ss dill

Vask sildefiletene og klapp dem tørre. Skjær løken i tynne skiver. Bland Kikkoman Soyasaus, rødbetsaft, sukker og dillblader. Mariner sildefiletene i denne blandingen i 4 timer. La deretter sildefiletene renne av på kjøkkenpapir.

300 g selleri – 2 klype salt – 2  epler – 10 g persille – 4 ss rømme

Skrell sellerien for å fjerne trådene utenpå, og riv den så i tynne strimler. Salt selleristrimlene og la dem stå i 10 minutter. Skrell eplene, skjær dem i små terninger og ha sammen med sellerien. Vask, tørr og finhakk persillen. Rør rømmen sammen med selleristrimlene, epler og persillen.

8 skive rugbrød – Olivenolje til å dryppe over

Drypp olivenolje på rugbrødskivene og rist dem i ovnen i 8 minutter ved 180 °C.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.