

Gunkan Maki Sushi med reke og agurk
Slik lager du Gunkan-Maki sushi med reker, agurk og ferskost.
Tilberedning
Steg 1
Bland agurkterninger, rekebiter og kremost i en bolle.
Steg 2
Skjær 1 noriblad: skjær en stripe på 3 cm på den ene siden mot linjene og legg til side
Steg 3
Skjær 4 nori-strimler ved hjelp av de opptegnede linjene og legg klar til side (ca. 3 cm x 15 cm 4 ark).
Steg 4
Form 4 x 20 g sushiris til ovale kuler med våte fingre.
Steg 5
Legg en nori-strimmel rundt hver kule, "lim" den fast med noen korn av klebrig ris og trykk den godt til.
Steg 6
Legg en porsjon av den tilberedte agurk og rekeblandingen på hver risball.
Steg 7
Garner gunkan med agurk og reker til pynt og server med Kikkoman soyasaus.
Tips:
Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.
*Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)
450 g (540 ml) japansk ris
450 ml vann
Kok ris først og krydre deretter med
100 ml Kikkoman seasoning til sushiris
eller eventuelt:
70 ml risedikk
30 g sukker
15 g salt
Oppskrifts-ID: 945
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer