Svinekam med appelsiner og nellik

total tid 870 min.
150 min. tilberedningstid
720 min. marineringstid

Ingredienser

1 porsjoner
1,4 kg
svinekam

Marinade

5 ss
ferskpresset appelsinjuice
 ¼ ts
malt ingefær

Tilbehør

1 
appelsin
10 
nellikspiker
1 
kvist rosmarin

Tilberedning

Steg 1

Bland soyasaus, appelsinjuice og ingefær i en bolle. Legg svinekam i en glassform, hell over marinaden og la stå i kjøleskapet over natten.

Steg 2

Legg den marinerte svinekammen i en ildfast form og hell resten av marinaden over. Kutt forsiktig kjøttet og sett inn nellikspiker. Legg 3 appelsinskiver og en kvist rosmarin på toppen. Skjær resten av appelsinen i kvart-biter og legg dem rundt svinekammen. Dekk den med et lokk.

Steg 3

Stek den i forvarmet ovn på 180 grader i ca 1,5 - 2 timer (til den er myk). Server med sausen som ble dannet under stekingen.

Tips

Svinekammen kan marineres og deretter stekes i en stekepose. På denne måten blir den enda mykere etter steking.

Oppskrifts-ID: 935

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Bland soyasaus, appelsinjuice og ingefær i en bolle. Legg svinekam i en glassform, hell over marinaden og la stå i kjøleskapet over natten.

Legg den marinerte svinekammen i en ildfast form og hell resten av marinaden over. Kutt forsiktig kjøttet og sett inn nellikspiker. Legg 3 appelsinskiver og en kvist rosmarin på toppen. Skjær resten av appelsinen i kvart-biter og legg dem rundt svinekammen. Dekk den med et lokk.

Stek den i forvarmet ovn på 180 grader i ca 1,5 - 2 timer (til den er myk). Server med sausen som ble dannet under stekingen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.