Yakiniku-roastbeef på ristet bagett
Yakiniku-roastbeef på ristet bagett

Yakiniku-roastbeef på ristet bagett

total tid95 min.
15 min.tilberedningstid
50 min.marineringstid
30 min.koketid

Ingredienser

6 porsjoner
600 g
magert biffkjøtt fra storfe
4 ss
olivenolje
1 
stor tomat
Salt, nykvernet pepper
4 
fedd hvitløk
40 g
smør
50 g
baby rukkola
2 
bagetter
2 ss
sprøstekt løk

For Yakiniku-marinaden:

4 ss
brunt sukker
4 ss
rødvin
2 skive
sitron
Næringsinnhold (per porsjon):1429 kJ / 341 kcal
12 gFett
22,3 gProtein
33,6 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Kok opp sukker og rødvin i en liten stekepanne for å lage yakiniku-marinaden. Når sukkeret er oppløst, tilsett soyasaus og sitronskiver og la det avkjøles.

Steg 2

Tørk av storfekjøttet, skjær det i ca. 3 cm tykke skiver, legg det i en passende stor gratengform, hell over marinaden og gni den godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet til med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.

Steg 3

Ta storfekjøttet ut av marinaden (sett resten av marinaden til side), tørk av kjøttet og stek det på sterk varme i 2 ss olje på begge sider.

Steg 4

Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Legg storfekjøttet i en stekepanne egnet for stekeovn på en foldet, krøllet aluminiumsfolie. Vask tomater, fjern stilkene, skjær tomatene i små terninger, fordel dem ved siden av kjøttet, krydre med salt og pepper, drypp over resten av olivenoljen og stek det i den forvarmede stekeovnen i 12-15 minutter.

Steg 5

Ta stekepannen ut av stekeovnen, pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i ca. 10 minutter. Skrell i mellomtiden hvitløk, finhakk den og brun lett i oppvarmet smør. Like før hvitløken begynner å brunes, heller du i resten av marinaden og lar det koke lett inn.

Steg 6

Vask rukkola og rist den tørr. Skjær bagett i skiver og rist kort i en stekepanne. Anrett kjøttet som er skåret i skiver med rukkola på bagettskivene, pynt med tomatterninger og sprøstekt løk, hell over hvitløksausen og server.

Tips

Hvis man ikke liker hvitløk, ha i resten av marinaden i det oppvarmede smøret og la det koke lett inn.

Denne oppskriften kan enkelt lages på grillen, så vel som indirekte på bbq.

Oppskrifts-ID: 117

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Kok opp sukker og rødvin i en liten stekepanne for å lage yakiniku-marinaden. Når sukkeret er oppløst, tilsett soyasaus og sitronskiver og la det avkjøles.

Tørk av storfekjøttet, skjær det i ca. 3 cm tykke skiver, legg det i en passende stor gratengform, hell over marinaden og gni den godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet til med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.

Ta storfekjøttet ut av marinaden (sett resten av marinaden til side), tørk av kjøttet og stek det på sterk varme i 2 ss olje på begge sider.

Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Legg storfekjøttet i en stekepanne egnet for stekeovn på en foldet, krøllet aluminiumsfolie. Vask tomater, fjern stilkene, skjær tomatene i små terninger, fordel dem ved siden av kjøttet, krydre med salt og pepper, drypp over resten av olivenoljen og stek det i den forvarmede stekeovnen i 12-15 minutter.

Ta stekepannen ut av stekeovnen, pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i ca. 10 minutter. Skrell i mellomtiden hvitløk, finhakk den og brun lett i oppvarmet smør. Like før hvitløken begynner å brunes, heller du i resten av marinaden og lar det koke lett inn.

Vask rukkola og rist den tørr. Skjær bagett i skiver og rist kort i en stekepanne. Anrett kjøttet som er skåret i skiver med rukkola på bagettskivene, pynt med tomatterninger og sprøstekt løk, hell over hvitløksausen og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.