Yakiniku-roastbeef på ristet bagett
Tilberedning
Steg 1
Kok opp sukker og rødvin i en liten stekepanne for å lage yakiniku-marinaden. Når sukkeret er oppløst, tilsett soyasaus og sitronskiver og la det avkjøles.
Steg 2
Tørk av storfekjøttet, skjær det i ca. 3 cm tykke skiver, legg det i en passende stor gratengform, hell over marinaden og gni den godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet til med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.
Steg 3
Ta storfekjøttet ut av marinaden (sett resten av marinaden til side), tørk av kjøttet og stek det på sterk varme i 2 ss olje på begge sider.
Steg 4
Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Legg storfekjøttet i en stekepanne egnet for stekeovn på en foldet, krøllet aluminiumsfolie. Vask tomater, fjern stilkene, skjær tomatene i små terninger, fordel dem ved siden av kjøttet, krydre med salt og pepper, drypp over resten av olivenoljen og stek det i den forvarmede stekeovnen i 12-15 minutter.
Steg 5
Ta stekepannen ut av stekeovnen, pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i ca. 10 minutter. Skrell i mellomtiden hvitløk, finhakk den og brun lett i oppvarmet smør. Like før hvitløken begynner å brunes, heller du i resten av marinaden og lar det koke lett inn.
Steg 6
Vask rukkola og rist den tørr. Skjær bagett i skiver og rist kort i en stekepanne. Anrett kjøttet som er skåret i skiver med rukkola på bagettskivene, pynt med tomatterninger og sprøstekt løk, hell over hvitløksausen og server.
Tips
Hvis man ikke liker hvitløk, ha i resten av marinaden i det oppvarmede smøret og la det koke lett inn.
Denne oppskriften kan enkelt lages på grillen, så vel som indirekte på bbq.
Oppskrifts-ID: 117
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer