

Fondantpoteter med kylling
Oppdag poteter som en utsøkt fondant, gyllenstekte i kraft med smør, soya og urter, sprø på utsiden og myke inni. Med saftig stekt kylling er dette en himmelsk kombinasjon.
Tilberedning
Steg 1

350 g poteter – 200 g kyllingbryst – 1 ts pepper – ½ ts salt
Skrell potetene og bruk en rund utstikker for å skjære ut like store sylindere som er 3 cm tykke. Krydre kyllingbrystet med pepper og salt.
Steg 2

2 ss rapsolje – 4 hvitløksfedd, knust – 50 g smør – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 kvister timian – 1 kvist salvie
Varm opp oljen i en panne. Stek potetene og kyllingen på begge sider til de blir gylne. Tilsett knust hvitløk, smør, Kikkoman Soyasaus og urter (timian og salvie). Varm opp i 2 minutter mens du drypper kyllingen og potetene med sausen og skraper opp de smakfulle bitene fra bunnen av pannen.
Steg 3

100 dl kyllingkraft – 3 salvieblader – 2 skive røkt bacon – 1 ss timianblader
Hell kraften oppi pannen og rør om. Legg tre salvieblader og bacon på kyllingbrystet. Sett retten inn i en forvarmet ovn ved 200 °C og stek i 20 minutter.
Garner med ferske timianblader og hell over resten av sausen fra pannen.
Tips:
Du kan skjære potetene i tykkere terninger eller gi dem en annen form.
Du kan også bruke andre urter i denne oppskriften, for eksempel rosmarin, basilikum eller oregano.
Oppskrifts-ID: 1462
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer