Fondantpoteter med kylling
Fondantpoteter med kylling

Fondantpoteter med kylling

4,3 10 vurderinger
total tid40 min.
20 min.tilberedningstid
20 min.koketid

Oppdag poteter som en utsøkt fondant, gyllenstekte i kraft med smør, soya og urter, sprø på utsiden og myke inni. Med saftig stekt kylling er dette en himmelsk kombinasjon.

Ingredienser

2 porsjoner
350 g
poteter
200 g
kyllingbryst
1 ts
pepper
 ½ ts
salt
2 ss
rapsolje
4 
hvitløksfedd, knust
50 g
smør
2 
kvister timian
1 
kvist salvie
100 dl
kyllingkraft
3 
salvieblader
2 skive
røkt bacon
1 ss
timianblader
Næringsinnhold (per porsjon):2749 kJ / 567 kcal
37,5 gFett
29 gProtein
29 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

350 g poteter – 200 g kyllingbryst – 1 ts pepper –  ½ ts salt

Skrell potetene og bruk en rund utstikker for å skjære ut like store sylindere som er 3 cm tykke. Krydre kyllingbrystet med pepper og salt.

Steg 2

2 ss rapsolje – 4  hvitløksfedd, knust – 50 g smør – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2  kvister timian – 1  kvist salvie

Varm opp oljen i en panne. Stek potetene og kyllingen på begge sider til de blir gylne. Tilsett knust hvitløk, smør, Kikkoman Soyasaus og urter (timian og salvie). Varm opp i 2 minutter mens du drypper kyllingen og potetene med sausen og skraper opp de smakfulle bitene fra bunnen av pannen.

Steg 3

100 dl kyllingkraft – 3  salvieblader – 2 skive røkt bacon – 1 ss timianblader

Hell kraften oppi pannen og rør om. Legg tre salvieblader og bacon på kyllingbrystet. Sett retten inn i en forvarmet ovn ved 200 °C og stek i 20 minutter.
Garner med ferske timianblader og hell over resten av sausen fra pannen.

Tips:

Du kan skjære potetene i tykkere terninger eller gi dem en annen form.

Du kan også bruke andre urter i denne oppskriften, for eksempel rosmarin, basilikum eller oregano.

Oppskrifts-ID: 1462

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

350 g poteter – 200 g kyllingbryst – 1 ts pepper – ½ ts salt

Skrell potetene og bruk en rund utstikker for å skjære ut like store sylindere som er 3 cm tykke. Krydre kyllingbrystet med pepper og salt.

2 ss rapsolje – 4 hvitløksfedd, knust – 50 g smør – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 kvister timian – 1 kvist salvie

Varm opp oljen i en panne. Stek potetene og kyllingen på begge sider til de blir gylne. Tilsett knust hvitløk, smør, Kikkoman Soyasaus og urter (timian og salvie). Varm opp i 2 minutter mens du drypper kyllingen og potetene med sausen og skraper opp de smakfulle bitene fra bunnen av pannen.

100 dl kyllingkraft – 3 salvieblader – 2 skive røkt bacon – 1 ss timianblader

Hell kraften oppi pannen og rør om. Legg tre salvieblader og bacon på kyllingbrystet. Sett retten inn i en forvarmet ovn ved 200 °C og stek i 20 minutter.
Garner med ferske timianblader og hell over resten av sausen fra pannen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.