Enkel svinestek med asiatisk ingefærsaus
Enkel svinestek med asiatisk ingefærsaus

Enkel svinestek med asiatisk ingefærsaus

5 1 vurderinger
total tid25 min.
10 min.tilberedningstid
60 min.marineringstid
15 min.koketid

Saftig asiatisk svinestek med mirin, soyasaus, sake og ingefærmarinade.

Ingredienser

4 porsjoner
1 ss
revet ingefær
4 ss
Sake (eller hvitvin)
600 g
svinekam (á 150 g hver)
Olje til steking

Til garnityren

4 
spyd grønne asparges
4 
vårløk
Næringsinnhold (per porsjon):1593 kJ / 380 kcal
22 gFett
31,7 gProtein
10,6 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Bland mirin, soyasaus, revet ingefær og sake med kjøttet i en frysepose og mariner kjøttet i ca 1 time i romtemperatur.

Steg 2

Rens og blancher den grønne aspargesen og vårløken.

Steg 3

Fjern kjøttstykkene fra marinaden og tørk lett av. Sett marinaden til side. 

Steg 4

Ha den marinerte steken i en oppvarmet panne med litt olje og stek i ca. tre minutter på middels varme. Snu kjøttet når den ene siden er godt karamellisert og stek i ytterligere tre minutter. Tilsett marinaden over lav varme og varm opp kjøttet i to minutter. Server når marinaden er redusert sammen med grønnsaker.

Tips

Server steken med sesongens grønnsaker (som kokt asparges).

Ta stekepannen vekk fra varmen i ca ett minutt før du tilsetter marinaden i stekepannen, fjern kjelen fra varmen i ett minutt for å unngå at marinaden reduseres for raskt. Tilsett så marinaden i pannen og varm sakte opp på svak varme sammen med kjøttet.

Annet godt garnityr: purre, ingefær, eple, cherrytomater

Ris er en god siderett.

Oppskrifts-ID: 1036

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Bland mirin, soyasaus, revet ingefær og sake med kjøttet i en frysepose og mariner kjøttet i ca 1 time i romtemperatur.

Rens og blancher den grønne aspargesen og vårløken.

Fjern kjøttstykkene fra marinaden og tørk lett av. Sett marinaden til side. 

Ha den marinerte steken i en oppvarmet panne med litt olje og stek i ca. tre minutter på middels varme. Snu kjøttet når den ene siden er godt karamellisert og stek i ytterligere tre minutter. Tilsett marinaden over lav varme og varm opp kjøttet i to minutter. Server når marinaden er redusert sammen med grønnsaker.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.