

Enkel svinestek med asiatisk ingefærsaus
Saftig asiatisk svinestek med mirin, soyasaus, sake og ingefærmarinade.
Tilberedning
Steg 1
Bland mirin, soyasaus, revet ingefær og sake med kjøttet i en frysepose og mariner kjøttet i ca 1 time i romtemperatur.
Steg 2
Rens og blancher den grønne aspargesen og vårløken.
Steg 3
Fjern kjøttstykkene fra marinaden og tørk lett av. Sett marinaden til side.
Steg 4
Ha den marinerte steken i en oppvarmet panne med litt olje og stek i ca. tre minutter på middels varme. Snu kjøttet når den ene siden er godt karamellisert og stek i ytterligere tre minutter. Tilsett marinaden over lav varme og varm opp kjøttet i to minutter. Server når marinaden er redusert sammen med grønnsaker.
Tips
Server steken med sesongens grønnsaker (som kokt asparges).
Ta stekepannen vekk fra varmen i ca ett minutt før du tilsetter marinaden i stekepannen, fjern kjelen fra varmen i ett minutt for å unngå at marinaden reduseres for raskt. Tilsett så marinaden i pannen og varm sakte opp på svak varme sammen med kjøttet.
Annet godt garnityr: purre, ingefær, eple, cherrytomater
Ris er en god siderett.
Oppskrifts-ID: 1036
Oppskriften som PDF
Takk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer