Gratinert grønnsak-makaroni med søt soyasaus

total tid 50 min.

Ingredienser

4 porsjoner

Til den søte soyasausen:

200 ml
grønnsakskraft
2 dl
grønnsakskraft
1 ½ ss
sukker
3 ts
potetmel

Til den gratinerte grønnsak-makaronien:

200 g
makaroni
100 g
brokkoli
160 g
cherrytomater
100 g
liten gul paprika
100 g
løk
100 g
sjampinjonger
2 ss
olivenolje
Salt, nymalt hvit pepper

For the gratin sauce:

800 ml
milk
8 dl
melk
60 g
smør
80 g
mel
50 ml
vegetable stock
 ½ dl
grønnsakskraft
1 ts
salt
Nykvernet hvit pepper
1 ts
sukker
2 ss
revet parmesan
Næringsinnhold (per porsjon): 2680 kJ  /  640 kcal
27,5 g Fett
21,6 g Protein
73 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Varm opp grønnsakskraft, soyasaus og sukker for å lage den søte soyasausen. Rør potetmel ut i 4 ts kaldt vann, ha det inn i sausen og kok opp.

Steg 2

Tilbered makaroni etter anvisningen på pakken.. Del brokkoli opp i små buketter, vask, forvell og avkjøl med kaldt vann. Vask tomater. Del paprika i to, fjern frø og innvendige hinner og vask . Skrell løk og kutt den sammen med paprikaen i ca. 1,5 cm store terninger. Børst sjampinjongene, skjær av stilken og kutt i små biter.

Steg 3

Varm olivenolje opp i en stekepanne, tilsett grønnsakene,brun lett i ca. 5 minutter og krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene på en tallerken og hold dette varmt.

Steg 4

Når du skal lage gratengsausen tilsetter du melk i en liten kasserolle og varmer dette opp til 60-70 °C. Ha smør og mel i en annen kasserolle og småkok ved svak varme (uten at blandingen blir svidd) i 7-8 minutter mens du rører.

Steg 5

Hell i varm melk i smøret litt etter litt, og rør godt slik at duunngår klumper i sausen. Hell i grønnsakskraft, kok opp og krydre sausen med salt, pepper og sukker. Forvarm stekeovnen til 220 °C over-/undervarme (200 °C omluft).

Steg 6

Bland grønnsaker og makaroni sammen med sausen, ha i en gratengform, dryss over parmesan og gratiner i den forvarmede stekeovnen i ca. 5 minutter. Ta gratengen ut av stekeovnen, drypp på den søte soyasausen og server.

Oppskrifts-ID: 199

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Varm opp grønnsakskraft, soyasaus og sukker for å lage den søte soyasausen. Rør potetmel ut i 4 ts kaldt vann, ha det inn i sausen og kok opp.

Tilbered makaroni etter anvisningen på pakken.. Del brokkoli opp i små buketter, vask, forvell og avkjøl med kaldt vann. Vask tomater. Del paprika i to, fjern frø og innvendige hinner og vask . Skrell løk og kutt den sammen med paprikaen i ca. 1,5 cm store terninger. Børst sjampinjongene, skjær av stilken og kutt i små biter.

Varm olivenolje opp i en stekepanne, tilsett grønnsakene,brun lett i ca. 5 minutter og krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene på en tallerken og hold dette varmt.

Når du skal lage gratengsausen tilsetter du melk i en liten kasserolle og varmer dette opp til 60-70 °C. Ha smør og mel i en annen kasserolle og småkok ved svak varme (uten at blandingen blir svidd) i 7-8 minutter mens du rører.

Hell i varm melk i smøret litt etter litt, og rør godt slik at duunngår klumper i sausen. Hell i grønnsakskraft, kok opp og krydre sausen med salt, pepper og sukker. Forvarm stekeovnen til 220 °C over-/undervarme (200 °C omluft).

Bland grønnsaker og makaroni sammen med sausen, ha i en gratengform, dryss over parmesan og gratiner i den forvarmede stekeovnen i ca. 5 minutter. Ta gratengen ut av stekeovnen, drypp på den søte soyasausen og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.