Tempura med sjømat og grønnsaker
Tempura med sjømat og grønnsaker

Tempura med sjømat og grønnsaker

5 6 vurderinger
total tid 45 min.
15 min. tilberedningstid
30 min. koketid

Tempura er en klassisk japansk rett med frityrstekte ingredienser. Denne varianten kombinerer sesongbasert sjømat og grønnsaker med et sprøtt og luftig overtrekk – servert med en lett og pikant dippsaus laget av soyasaus og mirin. 

Ingredienser

4 porsjoner

Tempurasaus:

3 dl
grønnsaks- eller fiskekraft
2 ts
sukker
150 g
vinterreddik (daikon)
30 g
ingefær

Røre:

4 dl
mineralvann med kullsyre
1 
egg
200 g
mel
60 g
maisstivelse

Andre ingredienser:

150 g
akkarfilet eller calamari
10 
rå kongereker, renset
8 
ferske shiitakesopper
1 
rød paprika
1 
squash
1 
søtpotet
1 
aubergine
2 ss
mel
1 liter
solsikkeolje til frityrsteking
Næringsinnhold (per porsjon):1.515 kJ / 362 kcal
14,2 gFett
20,5 gProtein
38,9 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

3 dl grønnsaks- eller fiskekraft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style2 ts sukker – 150 g vinterreddik (daikon) – 30 g ingefær

For å lage sausen, bland grønnsakskraft, Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter og sukker i en panne og varm opp. Ta pannen av varmen rett før det koker, og sett til side. Skrell og finrasp reddik og ingefær, sil deretter godt av i en sil.

Steg 2

4 dl grønnsaks- eller fiskekraft – 1  egg – 200 g mel – 60 g maisstivelse

Pisk egg og mineralvann for å lage røren. Bland mel og maisstivelse, og rør deretter gradvis inn eggeblandingen. Sett røren til avkjøling.

Steg 3

150 g akkarfilet eller calamari – 10  rå kongereker, renset – 8  ferske shiitakesopper – 1  rød paprika – 1  squash – 1  søtpotet – 1  aubergine

Skjær akkaren i 2x4 cm store biter. Klapp rekene tørre. Del shiitakesoppene i to. Skjær paprikaen i 2x4 cm store biter. Skjær squashen og søtpoteten i ca. 8 mm tykke skiver. Skjær auberginen på langs i 4 stykker, og skjær skrå snitt i skallet. 

Steg 4

2 ss mel – 1 liter solsikkeolje til frityrsteking

Dryss mel over alle ingrediensene, rist av overflødig mel, dypp dem i røren fra steg 2 og frityrstek i varm olje ved ca. 170 °C til de er gyllenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir.

Steg 5

Anrett tempuraen på tallerkener og server med dippsausen fra steg 1. Tilsett raspet reddik og ingefær og server.

Tips:

Du kan også bruke vann fra springen hvis du ikke har kullsyret vann. Men mineralvann gjør at røren blir ekstra luftig og sprø under fritering.

Oppskrifts-ID: 1504

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

3 dl grønnsaks- eller fiskekraft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style2 ts sukker – 150 g vinterreddik (daikon) – 30 g ingefær

For å lage sausen, bland grønnsakskraft, Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter og sukker i en panne og varm opp. Ta pannen av varmen rett før det koker, og sett til side. Skrell og finrasp reddik og ingefær, sil deretter godt av i en sil.

4 dl grønnsaks- eller fiskekraft – 1 egg – 200 g mel – 60 g maisstivelse

Pisk egg og mineralvann for å lage røren. Bland mel og maisstivelse, og rør deretter gradvis inn eggeblandingen. Sett røren til avkjøling.

150 g akkarfilet eller calamari – 10 rå kongereker, renset – 8 ferske shiitakesopper – 1 rød paprika – 1 squash – 1 søtpotet – 1 aubergine

Skjær akkaren i 2x4 cm store biter. Klapp rekene tørre. Del shiitakesoppene i to. Skjær paprikaen i 2x4 cm store biter. Skjær squashen og søtpoteten i ca. 8 mm tykke skiver. Skjær auberginen på langs i 4 stykker, og skjær skrå snitt i skallet. 

2 ss mel – 1 liter solsikkeolje til frityrsteking

Dryss mel over alle ingrediensene, rist av overflødig mel, dypp dem i røren fra steg 2 og frityrstek i varm olje ved ca. 170 °C til de er gyllenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir.

Anrett tempuraen på tallerkener og server med dippsausen fra steg 1. Tilsett raspet reddik og ingefær og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.