

Tempura med sjømat og grønnsaker
Tempura er en klassisk japansk rett med frityrstekte ingredienser. Denne varianten kombinerer sesongbasert sjømat og grønnsaker med et sprøtt og luftig overtrekk – servert med en lett og pikant dippsaus laget av soyasaus og mirin.
Ingredienser
Tempurasaus:
Røre:
Andre ingredienser:
Tilberedning
Steg 1

3 dl grønnsaks- eller fiskekraft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – 2 ts sukker – 150 g vinterreddik (daikon) – 30 g ingefær
For å lage sausen, bland grønnsakskraft, Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter og sukker i en panne og varm opp. Ta pannen av varmen rett før det koker, og sett til side. Skrell og finrasp reddik og ingefær, sil deretter godt av i en sil.
Steg 2

4 dl grønnsaks- eller fiskekraft – 1 egg – 200 g mel – 60 g maisstivelse
Pisk egg og mineralvann for å lage røren. Bland mel og maisstivelse, og rør deretter gradvis inn eggeblandingen. Sett røren til avkjøling.
Steg 3

150 g akkarfilet eller calamari – 10 rå kongereker, renset – 8 ferske shiitakesopper – 1 rød paprika – 1 squash – 1 søtpotet – 1 aubergine
Skjær akkaren i 2x4 cm store biter. Klapp rekene tørre. Del shiitakesoppene i to. Skjær paprikaen i 2x4 cm store biter. Skjær squashen og søtpoteten i ca. 8 mm tykke skiver. Skjær auberginen på langs i 4 stykker, og skjær skrå snitt i skallet.
Steg 4

2 ss mel – 1 liter solsikkeolje til frityrsteking
Dryss mel over alle ingrediensene, rist av overflødig mel, dypp dem i røren fra steg 2 og frityrstek i varm olje ved ca. 170 °C til de er gyllenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Steg 5

Anrett tempuraen på tallerkener og server med dippsausen fra steg 1. Tilsett raspet reddik og ingefær og server.
Tips:
Du kan også bruke vann fra springen hvis du ikke har kullsyret vann. Men mineralvann gjør at røren blir ekstra luftig og sprø under fritering.
Oppskrifts-ID: 1504
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer