Gryterett med svinekjøtt og ponzu yuzu
Gryterett med svinekjøtt og ponzu yuzu

Gryterett med svinekjøtt og ponzu yuzu

total tid70 min.
5 min.tilberedningstid
65 min.koketid

Imponer gjestene dine med denne livlige retten – pikant ponzusvin møter robuste rødbeter i en harmonisk smakssymfoni. Småkokt i en skarp ponzu yuzu-saus som mørner kjøttet til perfeksjon. Garantert å gjøre et varig inntrykk.

Ingredienser

2 porsjoner
500 g
svinenakke
Vann (se mengder under)
4 
små, kokte rødbeter
2 
stangsellerier, hakket
1 
løk, hakket
1 
fedd hvitløk, hakket
2 
laurbærblader
1 ss
olivenolje
1 klype
salt pepper
Litt bladpersille

Tilberedning

Steg 1

500 g svinenakke – Vann (nok til å dekke kjøttet i kasserollen)

Skjær svineskulderen i terninger (3 - 4 cm), legg i en panne og dekk med vann. Legg svinenakken og vannet i en kasserolle og gi et oppkok på sterk varme. Ta deretter ut kjøttet umiddelbart.

Steg 2

2  stangsellerier, hakket – 1  løk, hakket – 1  fedd hvitløk, hakket – 1 ts olivenolje

Varm opp oljen i en annen dyp panne. Tilsett hvitløken, og når den begynner å dufte, tilsetter du de hakkede grønnsakene og steker dem på middels varme.

Steg 3

4 dl vann –  ½ dl Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice4  små, kokte rødbeter, i terninger på 2 cm – 2  laurbærblader – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 klype svart pepper

Legg svinekjøttet, rødbeter, laurbærblader, Kikkoman Ponzu Yuzu og vann i en dyp panne, legg på lokk og la det småkoke i 1 time. Krydre med Kikkoman Soyasaus og svart pepper. Garner med litt bladpersille.

Tips:

Server med brød eller ris.

Oppskrifts-ID: 1298

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

500 g svinenakke – Vann (nok til å dekke kjøttet i kasserollen)

Skjær svineskulderen i terninger (3 - 4 cm), legg i en panne og dekk med vann. Legg svinenakken og vannet i en kasserolle og gi et oppkok på sterk varme. Ta deretter ut kjøttet umiddelbart.

2 stangsellerier, hakket – 1 løk, hakket – 1 fedd hvitløk, hakket – 1 ts olivenolje

Varm opp oljen i en annen dyp panne. Tilsett hvitløken, og når den begynner å dufte, tilsetter du de hakkede grønnsakene og steker dem på middels varme.

4 dl vann – ½ dl Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice4 små, kokte rødbeter, i terninger på 2 cm – 2 laurbærblader – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 klype svart pepper

Legg svinekjøttet, rødbeter, laurbærblader, Kikkoman Ponzu Yuzu og vann i en dyp panne, legg på lokk og la det småkoke i 1 time. Krydre med Kikkoman Soyasaus og svart pepper. Garner med litt bladpersille.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.