Champignonkarbonader i gulrotsaus

total tid 50 min.
15 min. tilberedningstid
35 min. koketid

Karbonader laget av hirse og mye annet godt er en av de beste veganske rettene, og de med champignon er enkle å tilberede og fulle av smak. De går ypperlig sammen med en gulrotsaus full av varmende og aromatiske krydder.

Ingredienser

2 porsjoner

Saus:

3 
gulrøtter
1 
løk
1 ts
gurkemeie
 ½ ts
malt koriander
2 
fedd hvitløk
1 ss
olivenolje
400 ml
vann

Karbonader:

100 g
hirse
1 
løk
120 g
champignon
1 ss
sitronsaft
1 ss
olivenolje
2 ss
hakket persille
2 ss
hakket gressløk
1 klype
pepper
Rapsolje til steking

Dessuten:

1 
jalapenopepper
Persille til garnityr
100 g
couscous
Næringsinnhold (per porsjon): 2210 kJ  /  528 kcal
16,5 g Fett
16,5 g Protein
77 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær gulrøttene og løken i tynne skiver, bland med krydder og hvitløk som er knust i en hvitløkspresse. Sauter i olivenolje. Hell på vannet, og la det småkoke på lav varme til det er mykt. Krydre med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og rør godt om til du får en jevn saus.

Steg 2

Skyll hirsen og skåld den i kokende vann. Tilsett deretter dobbel mengde vann og kok opp. Skru ned varmen og kok i 12 minutter.

Steg 3

Skjær løken i terninger, rasp champignonene på rivjern og bland dem med sitronsaft. Sauter blandingen i olivenolje til champignonene blir myke og væsken fordamper.

Steg 4

Ha champignon og løk i den kokte hirsen, tilsett urter, pepper og Kikkoman Soyasaus Med Mindre Salt. Bland alt og form små karbonader, stek dem i olje til de er gyllenbrune. Server med gulrotsaus, hakket jalapenopepper, persille og couscous.

Tip:

Istedenfor couscous kan du bruke hirse eller servere retten med pitabrød eller nanbrød.

Oppskrifts-ID: 1208

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær gulrøttene og løken i tynne skiver, bland med krydder og hvitløk som er knust i en hvitløkspresse. Sauter i olivenolje. Hell på vannet, og la det småkoke på lav varme til det er mykt. Krydre med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og rør godt om til du får en jevn saus.

Skyll hirsen og skåld den i kokende vann. Tilsett deretter dobbel mengde vann og kok opp. Skru ned varmen og kok i 12 minutter.

Skjær løken i terninger, rasp champignonene på rivjern og bland dem med sitronsaft. Sauter blandingen i olivenolje til champignonene blir myke og væsken fordamper.

Ha champignon og løk i den kokte hirsen, tilsett urter, pepper og Kikkoman Soyasaus Med Mindre Salt. Bland alt og form små karbonader, stek dem i olje til de er gyllenbrune. Server med gulrotsaus, hakket jalapenopepper, persille og couscous.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.