Soppcarbonara

total tid 30 min.
30 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
350 g
spagetti
2 ss
olivenolje
2 
banansjalottløk, finhakket
25 g
smør
500 g
blandet sopp (vi har benyttet en blanding av brun sjampinjong og shiitakesopp), snittet i skiver
2 
store hvitløkbåter, knust
6 
stilker timian, bladene plukket og hakket
3 
store egg
100 g
parmesan, finrevet (eller vegetarisk hardost)
En liten bunt glatt persille, grovhakket
Næringsinnhold (per porsjon): 2468 kJ  /  587 kcal
23,8 g Fett
28 g Protein
68,6 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Kok opp en stor kasserolle med saltet vann og kok pastaen som angitt på pakken. 

Steg 2

Mens nudlene koker, varmer du opp olivenoljen i en stor med panne med høy kant ved middels varme og steker sjalottløkene lett med en klype salt i 5 minutter, til de er myke. Ha i smøret sammen med blandingssoppen og stek den gyllenbrun på sterk varme. Tilsett hvitløk, timian og krydder og la det koke i ett minutt til. Hell i soyasaus og kok videre til hvitløken er blank. Sett 2 spiseskjeer sopp som skal stekes til side. 

Steg 3

Rør sammen eggene med parmesan (ta vare på noe av den til garneringen) samt mye salt og pepper. 

Steg 4

Sett en del av kokevannet til nudlene til side. La nudlene dryppe av seg. Tilsett dem raskt i soppannen med eggemassen og litt nudelvann og bland det sammen. Rør inn nudlene til de er jevnt dekket av sausen og sausen ikke begynner å stivne. Tilfør litt mer nudelvann etter behov, slik at blandingen blir deilig og kremet. Rør inn persille og fordel på 4 tallerkener. Strø på resten av soppen og osten og server. 

Oppskrifts-ID: 209

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Kok opp en stor kasserolle med saltet vann og kok pastaen som angitt på pakken. 

Mens nudlene koker, varmer du opp olivenoljen i en stor med panne med høy kant ved middels varme og steker sjalottløkene lett med en klype salt i 5 minutter, til de er myke. Ha i smøret sammen med blandingssoppen og stek den gyllenbrun på sterk varme. Tilsett hvitløk, timian og krydder og la det koke i ett minutt til. Hell i soyasaus og kok videre til hvitløken er blank. Sett 2 spiseskjeer sopp som skal stekes til side. 

Rør sammen eggene med parmesan (ta vare på noe av den til garneringen) samt mye salt og pepper. 

Sett en del av kokevannet til nudlene til side. La nudlene dryppe av seg. Tilsett dem raskt i soppannen med eggemassen og litt nudelvann og bland det sammen. Rør inn nudlene til de er jevnt dekket av sausen og sausen ikke begynner å stivne. Tilfør litt mer nudelvann etter behov, slik at blandingen blir deilig og kremet. Rør inn persille og fordel på 4 tallerkener. Strø på resten av soppen og osten og server. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.