Hasselback-butternut-gresskar

total tid 60 min.
15 min. tilberedningstid
45 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
1 
stort butternut-gresskar
2 
hvitløkbåter
3 ss
olivenolje
2 ss
sukkersirup (alternativt: agavenektar)
1 ½ ts
revet ingefær
fersk malt pepper
1 
bed karse
Næringsinnhold (per porsjon): 666 kJ  /  159 kcal
11,7 g Fett
4,5 g Protein
8,1 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skrell gresskaret, del den fortykkede enden i to på midten, fjern kjernene. Sett sammen gresskaret igjen og legg det på en stekeplate. Gjør flere innsnitt i gresskaret med en avstand på ca. 2–3 mm, men ikke skjær helt gjennom.

Steg 2

Skrell og press hvitløken, bland den med olje, ponzu, sirup og ingefær og krydre med pepper. Pensle gresskaret med halvparten av marinaden, og sørg da for at også innsnittene blir fuktet. Stek gresskaret i forvarmet stekeovn på 180 °C (varmluft: 160 °C) i ca. 40–45 minutter, pensle det av og til med resten av marinaden.

Steg 3

Legg gresskaret på et serveringsfat og hell resten av sjyen fra stekeplaten over det. Hent ut karse fra bedet, garner hasselback-butternut-gresskaret med karsen og server.

Oppskrifts-ID: 153

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skrell gresskaret, del den fortykkede enden i to på midten, fjern kjernene. Sett sammen gresskaret igjen og legg det på en stekeplate. Gjør flere innsnitt i gresskaret med en avstand på ca. 2–3 mm, men ikke skjær helt gjennom.

Skrell og press hvitløken, bland den med olje, ponzu, sirup og ingefær og krydre med pepper. Pensle gresskaret med halvparten av marinaden, og sørg da for at også innsnittene blir fuktet. Stek gresskaret i forvarmet stekeovn på 180 °C (varmluft: 160 °C) i ca. 40–45 minutter, pensle det av og til med resten av marinaden.

Legg gresskaret på et serveringsfat og hell resten av sjyen fra stekeplaten over det. Hent ut karse fra bedet, garner hasselback-butternut-gresskaret med karsen og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.