Røykfylt chana dhal med aubergine
Røykfylt chana dhal med aubergine

Røykfylt chana dhal med aubergine

total tid 1 t 25 min.
20 min. tilberedningstid
45 min. koketid
20 min. hevetid

Chana dhal kokt med aubergine og ovnsstekt hvitløk, beriket med jordaktige, røykfylte krydder og Kikkoman Soyasaus, servert med ferskt nanbrød med hvitløk og koriander.

Ingredienser

2 porsjoner

Dhal:

150 g
chana dhal (splittede kikerter)
600 dl
grønnsakskraft
1 
laurbærblad
1 
helt hvitløkshode
1 ss
vegetabilsk olje
1 ss
klaret smør (ghee)
40 g
rødløk, skåret i tynne strimler
200 g
aubergine, skåret i middelstore terninger
 ½ ts
spisskummenfrø
 ½ ts
malt gurkemeie
 ½ ts
korianderfrø
 ½ ts
paprikapulver, røkt, søtt
200 dl
tomatpassata

Nanbrød:

200 g
hvetemel
20 g
ekstra mel til utbaking
 ½ ts
bakepulver
 ½ ts
natron
0,4 dl
melk, lunken
75 g
yoghurt naturell

Dessuten:

2 
fedd hvitløk, hakket
40 g
klaret smør (ghee)
1 ts
koriander, hakket
40 g
rødløk
Ferske korianderblader
Næringsinnhold (per porsjon):3.631 kJ / 868 kcal
36 gFett
25 gProtein
114 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  helt hvitløkshode – 1 ss vegetabilsk olje – 150 g chana dhal (splittede kikerter) – 6 dl grønnsakskraft – 40 g rødløk, skåret i tynne strimler – 200 g aubergine, skåret i middelstore terninger – 1 ss klaret smør (ghee) –  ½ ts spisskummenfrø –  ½ ts malt gurkemeie –  ½ ts korianderfrø –  ½ ts paprikapulver, røkt, søtt – 1  laurbærblad

Skjær toppen av hvitløkshodet så feddene kommer til syne. Pensle med olje og stek i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Kok chana dhal i grønnsakskraften i 40 minutter. Bruk en panne til å sautere rødløken og auberginen i klaret smør i 5 minutter til de er gylne, og press deretter inn den ovnsstekte hvitløken. Tilsett spisskummenfrø, gurkemeie, korianderfrø, paprikapulver og laurbærblader, og stek i 10–15 minutter så aromaen slippes.

Steg 2

200 dl tomatpassata – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Ha tomatpassata oppi grønnsakene fra steg 1, krydre med Kikkoman Soyasaus og kok i 5 minutter.

Steg 3

200 g hvetemel – 20 g ekstra mel til utbaking –  ½ ts bakepulver –  ½ ts natron – 0,4 dl melk, lunken – 75 g yoghurt naturell

Bland 200 g mel med bakepulver og natron i en stor bolle. Hell den lunkne melken gradvis oppi bollen under omrøring for å lage deigen. Tilsett deretter yoghurten. Kna deigen i 5 minutter til den blir glatt og spenstig. Dekk den med et fuktig håndkle eller plastfolie og la stå på et lunt sted i ca. 20 minutter. Del deigen i fire porsjoner og kjevle hver av dem ut til et ca. 3–4 mm tykt, ovalt flatbrød. Dryss over 20 g av det ekstra melet.

Steg 4

2  fedd hvitløk, hakket – 40 g klaret smør (ghee) – 1 ts koriander, hakket – 40 g rødløk – Ferske korianderblader

Varm opp en tørr panne på middels høy varme og stek hvert flatbrød i 2 minutter på hver side til det oppstår gylne bobler og mørke flekker. Bruk en liten kasserolle og smelt smøret, tilsett deretter hakket hvitløk og koriander. Skjær rødløken i ringer. Pensle nanbrødet med hvitløkssmøret og server med dhal og rødløk. Garner med ferske korianderblader.

Oppskrifts-ID: 1601

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 helt hvitløkshode – 1 ss vegetabilsk olje – 150 g chana dhal (splittede kikerter) – 6 dl grønnsakskraft – 40 g rødløk, skåret i tynne strimler – 200 g aubergine, skåret i middelstore terninger – 1 ss klaret smør (ghee) – ½ ts spisskummenfrø – ½ ts malt gurkemeie – ½ ts korianderfrø – ½ ts paprikapulver, røkt, søtt – 1 laurbærblad

Skjær toppen av hvitløkshodet så feddene kommer til syne. Pensle med olje og stek i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Kok chana dhal i grønnsakskraften i 40 minutter. Bruk en panne til å sautere rødløken og auberginen i klaret smør i 5 minutter til de er gylne, og press deretter inn den ovnsstekte hvitløken. Tilsett spisskummenfrø, gurkemeie, korianderfrø, paprikapulver og laurbærblader, og stek i 10–15 minutter så aromaen slippes.

200 dl tomatpassata – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Ha tomatpassata oppi grønnsakene fra steg 1, krydre med Kikkoman Soyasaus og kok i 5 minutter.

200 g hvetemel – 20 g ekstra mel til utbaking – ½ ts bakepulver – ½ ts natron – 0,4 dl melk, lunken – 75 g yoghurt naturell

Bland 200 g mel med bakepulver og natron i en stor bolle. Hell den lunkne melken gradvis oppi bollen under omrøring for å lage deigen. Tilsett deretter yoghurten. Kna deigen i 5 minutter til den blir glatt og spenstig. Dekk den med et fuktig håndkle eller plastfolie og la stå på et lunt sted i ca. 20 minutter. Del deigen i fire porsjoner og kjevle hver av dem ut til et ca. 3–4 mm tykt, ovalt flatbrød. Dryss over 20 g av det ekstra melet.

2 fedd hvitløk, hakket – 40 g klaret smør (ghee) – 1 ts koriander, hakket – 40 g rødløk – Ferske korianderblader

Varm opp en tørr panne på middels høy varme og stek hvert flatbrød i 2 minutter på hver side til det oppstår gylne bobler og mørke flekker. Bruk en liten kasserolle og smelt smøret, tilsett deretter hakket hvitløk og koriander. Skjær rødløken i ringer. Pensle nanbrødet med hvitløkssmøret og server med dhal og rødløk. Garner med ferske korianderblader.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.