

Røykfylt chana dhal med aubergine
Chana dhal kokt med aubergine og ovnsstekt hvitløk, beriket med jordaktige, røykfylte krydder og Kikkoman Soyasaus, servert med ferskt nanbrød med hvitløk og koriander.
Ingredienser
Dhal:
Nanbrød:
Dessuten:
Tilberedning
Steg 1

1 helt hvitløkshode – 1 ss vegetabilsk olje – 150 g chana dhal (splittede kikerter) – 6 dl grønnsakskraft – 40 g rødløk, skåret i tynne strimler – 200 g aubergine, skåret i middelstore terninger – 1 ss klaret smør (ghee) – ½ ts spisskummenfrø – ½ ts malt gurkemeie – ½ ts korianderfrø – ½ ts paprikapulver, røkt, søtt – 1 laurbærblad
Skjær toppen av hvitløkshodet så feddene kommer til syne. Pensle med olje og stek i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Kok chana dhal i grønnsakskraften i 40 minutter. Bruk en panne til å sautere rødløken og auberginen i klaret smør i 5 minutter til de er gylne, og press deretter inn den ovnsstekte hvitløken. Tilsett spisskummenfrø, gurkemeie, korianderfrø, paprikapulver og laurbærblader, og stek i 10–15 minutter så aromaen slippes.
Steg 2

200 dl tomatpassata – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Ha tomatpassata oppi grønnsakene fra steg 1, krydre med Kikkoman Soyasaus og kok i 5 minutter.
Steg 3

200 g hvetemel – 20 g ekstra mel til utbaking – ½ ts bakepulver – ½ ts natron – 0,4 dl melk, lunken – 75 g yoghurt naturell
Bland 200 g mel med bakepulver og natron i en stor bolle. Hell den lunkne melken gradvis oppi bollen under omrøring for å lage deigen. Tilsett deretter yoghurten. Kna deigen i 5 minutter til den blir glatt og spenstig. Dekk den med et fuktig håndkle eller plastfolie og la stå på et lunt sted i ca. 20 minutter. Del deigen i fire porsjoner og kjevle hver av dem ut til et ca. 3–4 mm tykt, ovalt flatbrød. Dryss over 20 g av det ekstra melet.
Steg 4

2 fedd hvitløk, hakket – 40 g klaret smør (ghee) – 1 ts koriander, hakket – 40 g rødløk – Ferske korianderblader
Varm opp en tørr panne på middels høy varme og stek hvert flatbrød i 2 minutter på hver side til det oppstår gylne bobler og mørke flekker. Bruk en liten kasserolle og smelt smøret, tilsett deretter hakket hvitløk og koriander. Skjær rødløken i ringer. Pensle nanbrødet med hvitløkssmøret og server med dhal og rødløk. Garner med ferske korianderblader.
Oppskrifts-ID: 1601
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer



![[Translate to Norwegisch:] [Translate to Norwegisch:]](https://www.kikkoman.no/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Norwegisch:] [Translate to Norwegisch:]](https://www.kikkoman.no/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)














