Butterdeigpai med sjampinjonger
Butterdeigpai med sjampinjonger

Butterdeigpai med sjampinjonger

total tid120 min.
15 min.tilberedningstid
45 min.koketid
60 min.koketid

Ingredienser

4 porsjoner
1 ss
olje
500 g
brune sjampinjonger, hakket
1 
rød løk skåret i skiver
3 
hvitløkfedd, hakket
150 g
kokte spisekastanjer, hakket
100 g
spinat
1 ss
finhakket salvie
 ¼ ts
pepper
375 g
fersk butterdeig, rullet
Melk til å pensle

Tilberedning

Steg 1

Tilsett olje i en stor stekepanne og stek i sopp og løk på middels varme. Stek i ca. 10 minutter til væsken er fordampet. Rør i hvitløk, spisekastanjer, spinat, soyasaus, salvie og pepper. Kok videre i 4 minutter ved å røre ofte.

Steg 2

La grønnsaksblanding avkjøles, legg blandingen deretter på plastfolie, form den til en tykk, fast rull og sett i kjøleskap i 1 time.

Steg 3

Forvarm stekeovnen på 200 grader. Kle en stekeplate med bakepapir.

Steg 4

Rull ut butterdeig og ta fyllet ut av folien. Legg fyllet på butterdeigen og pensle deigkanten med vann. Legg deigen rundt fyllet, skjær av overflødig deig og trykk endene sammen for å lukke.

Steg 5

Legg den fylte deigrullen med “sømmen” nedover på stekeplaten. Lag noen snitt på toppen av butterdeigen med en skarp kniv.

Steg 6

Pensle butterdeigpai med melk og stek i 30 minutter til deigen er gyllenbrun.

Oppskrifts-ID: 445

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Tilsett olje i en stor stekepanne og stek i sopp og løk på middels varme. Stek i ca. 10 minutter til væsken er fordampet. Rør i hvitløk, spisekastanjer, spinat, soyasaus, salvie og pepper. Kok videre i 4 minutter ved å røre ofte.

La grønnsaksblanding avkjøles, legg blandingen deretter på plastfolie, form den til en tykk, fast rull og sett i kjøleskap i 1 time.

Forvarm stekeovnen på 200 grader. Kle en stekeplate med bakepapir.

Rull ut butterdeig og ta fyllet ut av folien. Legg fyllet på butterdeigen og pensle deigkanten med vann. Legg deigen rundt fyllet, skjær av overflødig deig og trykk endene sammen for å lukke.

Legg den fylte deigrullen med “sømmen” nedover på stekeplaten. Lag noen snitt på toppen av butterdeigen med en skarp kniv.

Pensle butterdeigpai med melk og stek i 30 minutter til deigen er gyllenbrun.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.