Piknikbrød med lam shawarma og hvitløkssaus
Piknikbrød med lam shawarma og hvitløkssaus

Piknikbrød med lam shawarma og hvitløkssaus

total tid80 min.
10 min.tilberedningstid
10 min.koketid
60 min.marineringstid

Dette piknikbrødet kombinerer marinert lam shawarma, spinat og nøtter i et brød med skorpe, toppet med hvitløkssaus. Perfekt på piknik eller andre sammenkomster, for dette er en herlig rett som er lett å ta med seg.

Ingredienser

2 porsjoner
200 g
lammebog i tynne skiver
2 
hvitløksfedd, hakket
2 ss
yoghurt naturell
1 ss
sitronsaft
1 ss
olivenolje
1 ts
malt spisskummen
1 ts
paprikapulver
 ½ ts
malt koriander
 ½ ts
malt kanel

Hvitløkssaus:

 ½ 
hvitløkshode
1 klype
salt
2 ss
olivenolje
2 ss
gresk yoghurt

Øvrige ingredienser:

1 
lite, rundt brød
50 g
fersk spinat
80 g
labneh ost
60 g
nøttemiks (f.eks. mandler, valnøtter eller cashewnøtter), hakket
Næringsinnhold (per porsjon):2300 kJ / 550 kcal
31 gFett
30 gProtein
40 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

200 g lammebog i tynne skiver – 2  hvitløksfedd, hakket – 2 ss yoghurt naturell – 1 ss sitronsaft – 1 ss olivenolje – 1 ts malt spisskummen – 1 ts paprikapulver –  ½ ts malt koriander –  ½ ts malt kanel – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Bland hvitløk, yoghurt naturell, sitronsaft, olivenolje, malt spisskummen, paprikapulver, malt koriander, malt kanel og Kikkoman Soyasaus i en bolle. Tilsett lammebog i tynne skiver, dekk dem jevnt over det hele, dekk bollen og la den stå i kjøleskap i minst 1 time. Varm oljen i en panne på sterk varme. Stek de marinerte lammeskivene i 5–7 minutter til de er brune og gjennomstekt. Sett til side.

Steg 2

 ½  hvitløkshode – 1 klype salt – 2 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk2 ss olivenolje – 2 ss gresk yoghurt

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Skjær toppen av hvitløkshodet og hell over olivenolje og en klype salt. Pakk inn i folie og stek i 30–40 minutter til hodet er gyllenbrunt og mykt. Når det har avkjølt seg, press ut væsken og mos feddene. Bland med Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk og gresk yoghurt.

Steg 3

1  lite, rundt brød – 50 g fersk spinat – 80 g labneh ost – 60 g nøttemiks (f.eks. mandler, valnøtter eller cashewnøtter), hakket

Skjær toppen av brødet og skrap ut innmaten, slik at du får en «bolle» og et «lokk». Smør hvitløkssausen på bunnen av brødbollen. Legg kokt lam shawarma, labneh ost, ferske spinatblader og hakket nøttemiks på toppen. Legg på brødlokket, pakk det godt inn i pølsepapir eller plastfolie slik at det kan transporteres. Skjær brødet i porsjoner til servering. 

Tip

Oppskrifts-ID: 1446

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

200 g lammebog i tynne skiver – 2 hvitløksfedd, hakket – 2 ss yoghurt naturell – 1 ss sitronsaft – 1 ss olivenolje – 1 ts malt spisskummen – 1 ts paprikapulver – ½ ts malt koriander – ½ ts malt kanel – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Bland hvitløk, yoghurt naturell, sitronsaft, olivenolje, malt spisskummen, paprikapulver, malt koriander, malt kanel og Kikkoman Soyasaus i en bolle. Tilsett lammebog i tynne skiver, dekk dem jevnt over det hele, dekk bollen og la den stå i kjøleskap i minst 1 time. Varm oljen i en panne på sterk varme. Stek de marinerte lammeskivene i 5–7 minutter til de er brune og gjennomstekt. Sett til side.

½ hvitløkshode – 1 klype salt – 2 ss Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk2 ss olivenolje – 2 ss gresk yoghurt

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Skjær toppen av hvitløkshodet og hell over olivenolje og en klype salt. Pakk inn i folie og stek i 30–40 minutter til hodet er gyllenbrunt og mykt. Når det har avkjølt seg, press ut væsken og mos feddene. Bland med Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk og gresk yoghurt.

1 lite, rundt brød – 50 g fersk spinat – 80 g labneh ost – 60 g nøttemiks (f.eks. mandler, valnøtter eller cashewnøtter), hakket

Skjær toppen av brødet og skrap ut innmaten, slik at du får en «bolle» og et «lokk». Smør hvitløkssausen på bunnen av brødbollen. Legg kokt lam shawarma, labneh ost, ferske spinatblader og hakket nøttemiks på toppen. Legg på brødlokket, pakk det godt inn i pølsepapir eller plastfolie slik at det kan transporteres. Skjær brødet i porsjoner til servering. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.