Laksefilet i appelsinsaus med fløtesaus med sjampinjong
Ingredienser
Til appelsinmarinade med soyasaus:
Til fløtesausen med sjampinjong:
Tilberedning
Steg 1
Bland alle ingredienser for marinaden godt i en bolle. Vask laksefileter, legg dem i en frysepose sammen med marinaden og 2 appelsinskiver. Press luften ut av posen, lukk posen og mariner i 15-20 minutter. Rens sikori, vask og del i to.
Steg 2
Til fløtesausen begynner du med å børste sjampinjongene, skrell løken og skjær begge deler i 2-3 mm tynne skiver.
Steg 3
Varm opp 2 ss olje i en panne og brun sjampinjonger og løk lett. Tilsett smør og smak til med salt og pepper. Tilsett fløte, sennep, Kikkoman Soyasaus og sukker og kok opp.
Steg 4
Forvarm stekeovnen til 220 °C over-/undervarme (200 °C varmluft). Ta laksefiletene ut av marinaden, tørk forsiktig, legg dem med hudsiden opp på innsmurt aluminiumsfolie på en stekeplate. La det steke i forvarmet stekeovn i ca. 8 minutter.
Steg 5
Ta stekeplaten ut av ovnen, snu laksefiletene, fordel fløtesausen med sjampinjong og legg på de halve sikoriene.
Steg 6
Dryss salt og pepper på de halve sikoriene og drypp på resten av olivenoljen. Legg de øvrige 4 appelsinskivene på laksefiletene, stek videre i ca. 10 minutter og server.
Tips:
Varm opp den øvrige marinaden og drypp den på laksefiletene etter stekingen.
DENNE OPPSKRIFTEN KAN ENKELT LAGES PÅ GRILLEN, SÅ VEL SOM INDIREKTE PÅ BBQ.
Oppskrifts-ID: 216
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer