Shabu-Shabu (Japansk Hot Pot)
Shabu-Shabu (Japansk Hot Pot)

Shabu-Shabu (Japansk Hot Pot)

total tid20 min.
20 min.tilberedningstid

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
tynnskivet oksekjøtt til koking
4 
shiitake-sopp (alternativt: sjampinjonger, østerssopp)
150 g
Hakusai (kinakål) (alternativt: savoykål, mangold)
 ½ bunt
spinat/løvetann/ruccola
 ½ bunt
vårløk (alternativt: purre)
6 dl
kokebuljong: 1 knippe tare og vann (eventuelt: fiske-/kjøtt-/grønnsakbuljong)

Til sesamsausen (lager du selv):

4 ss
sesampasta eller peanøttpasta
2 ss
eplesaft
 ½ ts
sukker
hvit pepper etter smak
Næringsinnhold (per porsjon):1854 kJ / 443 kcal

Tilberedning

Skjær kjøttskivene i stykker. Fjern stilkene fra shiitake-soppene og skjær resten dekorativt opp. Kutt stilkene til kinakålen i 4-5 cm biter og skjær bladene i spiselige stykker. Kutt spinaten grovt opp, og skjær vårløken på skrå i 5-6 cm stenger. Bland ingrediensene til sesamsausen. Kok opp kraften. Kok kjøttet lett i buljongen, og kok resten av ingrediensene mens du spiser. Nyt måltidet med sesamsaus og Ponzu som dipp-sauser.

Oppskrifts-ID: 63

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær kjøttskivene i stykker. Fjern stilkene fra shiitake-soppene og skjær resten dekorativt opp. Kutt stilkene til kinakålen i 4-5 cm biter og skjær bladene i spiselige stykker. Kutt spinaten grovt opp, og skjær vårløken på skrå i 5-6 cm stenger. Bland ingrediensene til sesamsausen. Kok opp kraften. Kok kjøttet lett i buljongen, og kok resten av ingrediensene mens du spiser. Nyt måltidet med sesamsaus og Ponzu som dipp-sauser.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.