Shabu-Shabu (Japansk Hot Pot)
total tid20 min.
20 min.tilberedningstid
Ingredienser
2 porsjoner
150 g
tynnskivet oksekjøtt til koking
4
shiitake-sopp (alternativt: sjampinjonger, østerssopp)
150 g
Hakusai (kinakål) (alternativt: savoykål, mangold)
½ bunt
spinat/løvetann/ruccola
½ bunt
vårløk (alternativt: purre)
6 dl
kokebuljong: 1 knippe tare og vann (eventuelt: fiske-/kjøtt-/grønnsakbuljong)
Til sesamsausen (lager du selv):
4 ss
sesampasta eller peanøttpasta
2 ss
eplesaft
½ ts
sukker
hvit pepper etter smak
–
Næringsinnhold (per porsjon):1854 kJ / 443 kcal
Tilberedning
Skjær kjøttskivene i stykker. Fjern stilkene fra shiitake-soppene og skjær resten dekorativt opp. Kutt stilkene til kinakålen i 4-5 cm biter og skjær bladene i spiselige stykker. Kutt spinaten grovt opp, og skjær vårløken på skrå i 5-6 cm stenger. Bland ingrediensene til sesamsausen. Kok opp kraften. Kok kjøttet lett i buljongen, og kok resten av ingrediensene mens du spiser. Nyt måltidet med sesamsaus og Ponzu som dipp-sauser.
Oppskrifts-ID: 63
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer