Kjøttboller glasert med srirachasaus, servert med ris
Kjøttboller glasert med srirachasaus, servert med ris

Kjøttboller glasert med srirachasaus, servert med ris

total tid30 min.
10 min.tilberedningstid
20 min.koketid

Nyt smaken av disse spicy kjøttbollene i en sterkt aromatisk srirachachilisaus akkompagnert av mildt smakssatt ris. En mettende og varmende rett som er klar på et blunk.

Greit å vite: Denne retten er en del av Meal Prep-serien. Du kan finne de to andre oppskriftene i settet her.

Ingredienser

2 porsjoner
400 g
kjøttdeig av storfe
1 ss
stekeolje
1 
gulrot
3 
fedd hvitløk
1 
løk
1 
egg
40 g
brødsmuler
1 ts
pepper
1 dl
srirachasaus
2 ss
honning
 ½ ts
malt ingefær
300 g
kokt ris
1 ss
vårløk
1 ss
sesamfrø
Næringsinnhold (per porsjon):2613 kJ / 624 kcal
24,1 gFett
53,1 gProtein
46,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

400 g kjøttdeig av storfe – 1 ss stekeolje – 1  gulrot – 1  fedd hvitløk – 1  løk

Legg kjøttet i en bolle. Skrell og rasp gulroten, trykk hvitløken gjennom en presse, og hakk løken i terninger.

Stek løk, gulrot og hvitløk i olje. Ha grønnsakene oppi kjøttet.

 

Steg 2

1  egg – 40 g brødsmuler – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts pepper

Ha egg, brødsmuler, Kikkoman Soyasaus og pepper oppi kjøttet og grønnsakene. Bland godt. Lag boller på størrelse med valnøtter, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett dem i stekeovn i 20 minutter ved 190 °C.

 

Steg 3

1 dl srirachasaus – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss honning –  ½ ts malt ingefær – 2  fedd hvitløk

Ha srirachasaus, Kikkoman Soyasaus, honning, malt ingefær og presset hvitløk oppi en kasserolle og kok i ca. 15 minutter til sausen tykner.

Ha de stekte kjøttbollene oppi kasserollen og bland dem godt med sausen.

 

Steg 4

300 g kokt ris – 1 ss vårløk – 1 ss sesamfrø

Hakk vårløken. Legg risen i boksene, anrett kjøttbollene oppå risen, og hell resten av sausen over dem. Dryss vårløk og sesamfrø over den ferdige retten.

 

Oppskrifts-ID: 1327

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

400 g kjøttdeig av storfe – 1 ss stekeolje – 1 gulrot – 1 fedd hvitløk – 1 løk

Legg kjøttet i en bolle. Skrell og rasp gulroten, trykk hvitløken gjennom en presse, og hakk løken i terninger.

Stek løk, gulrot og hvitløk i olje. Ha grønnsakene oppi kjøttet.

 

1 egg – 40 g brødsmuler – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts pepper

Ha egg, brødsmuler, Kikkoman Soyasaus og pepper oppi kjøttet og grønnsakene. Bland godt. Lag boller på størrelse med valnøtter, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett dem i stekeovn i 20 minutter ved 190 °C.

 

1 dl srirachasaus – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss honning – ½ ts malt ingefær – 2 fedd hvitløk

Ha srirachasaus, Kikkoman Soyasaus, honning, malt ingefær og presset hvitløk oppi en kasserolle og kok i ca. 15 minutter til sausen tykner.

Ha de stekte kjøttbollene oppi kasserollen og bland dem godt med sausen.

 

300 g kokt ris – 1 ss vårløk – 1 ss sesamfrø

Hakk vårløken. Legg risen i boksene, anrett kjøttbollene oppå risen, og hell resten av sausen over dem. Dryss vårløk og sesamfrø over den ferdige retten.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.