Kjøttboller glasert med srirachasaus, servert med ris
Nyt smaken av disse spicy kjøttbollene i en sterkt aromatisk srirachachilisaus akkompagnert av mildt smakssatt ris. En mettende og varmende rett som er klar på et blunk.
Tilberedning
Steg 1
400 g kjøttdeig av storfe – 1 ss stekeolje – 1 gulrot – 1 fedd hvitløk – 1 løk
Legg kjøttet i en bolle. Skrell og rasp gulroten, trykk hvitløken gjennom en presse, og hakk løken i terninger.
Stek løk, gulrot og hvitløk i olje. Ha grønnsakene oppi kjøttet.
Steg 2
1 egg – 40 g brødsmuler – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts pepper
Ha egg, brødsmuler, Kikkoman Soyasaus og pepper oppi kjøttet og grønnsakene. Bland godt. Lag boller på størrelse med valnøtter, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett dem i stekeovn i 20 minutter ved 190 °C.
Steg 3
1 dl srirachasaus – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss honning – ½ ts malt ingefær – 2 fedd hvitløk
Ha srirachasaus, Kikkoman Soyasaus, honning, malt ingefær og presset hvitløk oppi en kasserolle og kok i ca. 15 minutter til sausen tykner.
Ha de stekte kjøttbollene oppi kasserollen og bland dem godt med sausen.
Steg 4
300 g kokt ris – 1 ss vårløk – 1 ss sesamfrø
Hakk vårløken. Legg risen i boksene, anrett kjøttbollene oppå risen, og hell resten av sausen over dem. Dryss vårløk og sesamfrø over den ferdige retten.
Oppskrifts-ID: 1327
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer