Dhal med røde linser, løk og mirin
Dhal med røde linser, løk og mirin

Dhal med røde linser, løk og mirin

total tid 1 t 31 min.
30 min. tilberedningstid
46 min. koketid
15 min. avkjølingstid

En dhal med røde linser, karamellisert løk, sopp og varmende krydder, beriket med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter. Servert med myke pavboller og fersk chili for en perfekt balanse mellom pikant dybde og diskré sødme.

Ingredienser

4 porsjoner

Dhal:

150 g
røde linser
450 dl
grønnsakskraft
150 g
løk, skåret i terninger
120 g
sopp, oppskåret
1 ss
klaret smør (ghee)
 ½ ts
malt spisskummen
 ½ ts
malt gurkemeie
 ¼ ts
chiliflak
25 g
grønnkål

Pavboller:

170 g
hvetemel
140 dl
melk
1 ts
sukker
1 ts
instant tørrgjær
15 g
smør

Pynt:

1 ½ 
ferske røde chilier, oppskåret
Næringsinnhold (per porsjon):3.132 kJ / 759 kcal
14 gFett
32 gProtein
119 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g røde linser – 450 dl grønnsakskraft – 150 g løk, skåret i terninger – 120 g sopp, oppskåret – 1 ss klaret smør (ghee) – 1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style ½ ts malt spisskummen –  ½ ts malt gurkemeie –  ¼ ts chiliflak

Kok linsene i grønnsakskraften i 10 minutter. Karamelliser løk og sopp i klaret smør i 10 minutter til de er gylne, tilsett deretter Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter og sauter i 1 minutt. Tilsett spisskummen, gurkemeie og chiliflak og stek i 10 sekunder så aromaene slippes. Rør inn linsene og kok i 5 minutter.

Steg 2

25 g grønnkål – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Ha grønnkålen oppi pannen med linser og grønnsaker, og kok i 2–3 minutter. Krydre med Kikkoman Soyasaus.

Steg 3

170 g hvetemel – 140 dl melk – 1 ts sukker – 1 ts instant tørrgjær – 15 g smør – 1 ½  ferske røde chilier, oppskåret

Varm opp 120 ml av melken til 38 °C og bland med sukker og gjær. Tilsett gradvis 170 g mel og rør om til en deig. Smelt 5 g smør og ha oppi deigen, og kna den i ca. 10 minutter. Del deigen i 12 boller og legg dem på et innsmurt stekebrett penslet med 10 g smeltet smør. Dekk bollene og la dem heve seg i 40 minutter. Pensle deretter toppene grundig med 20 ml melk og stek i ovnen ved 180 °C i 20 minutter til toppene er gyllenbrune. Server dhalen med pavbollene, og garner med oppskåret chili.

Oppskrifts-ID: 1600

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g røde linser – 450 dl grønnsakskraft – 150 g løk, skåret i terninger – 120 g sopp, oppskåret – 1 ss klaret smør (ghee) – 1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style ½ ts malt spisskummen – ½ ts malt gurkemeie – ¼ ts chiliflak

Kok linsene i grønnsakskraften i 10 minutter. Karamelliser løk og sopp i klaret smør i 10 minutter til de er gylne, tilsett deretter Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter og sauter i 1 minutt. Tilsett spisskummen, gurkemeie og chiliflak og stek i 10 sekunder så aromaene slippes. Rør inn linsene og kok i 5 minutter.

25 g grønnkål – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Ha grønnkålen oppi pannen med linser og grønnsaker, og kok i 2–3 minutter. Krydre med Kikkoman Soyasaus.

170 g hvetemel – 140 dl melk – 1 ts sukker – 1 ts instant tørrgjær – 15 g smør – 1 ½ ferske røde chilier, oppskåret

Varm opp 120 ml av melken til 38 °C og bland med sukker og gjær. Tilsett gradvis 170 g mel og rør om til en deig. Smelt 5 g smør og ha oppi deigen, og kna den i ca. 10 minutter. Del deigen i 12 boller og legg dem på et innsmurt stekebrett penslet med 10 g smeltet smør. Dekk bollene og la dem heve seg i 40 minutter. Pensle deretter toppene grundig med 20 ml melk og stek i ovnen ved 180 °C i 20 minutter til toppene er gyllenbrune. Server dhalen med pavbollene, og garner med oppskåret chili.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.