Gyoza-dumplings fylt med kål og sopp med tranebær
Gyoza-dumplings fylt med kål og sopp med tranebær

Gyoza-dumplings fylt med kål og sopp med tranebær

4,7 3 vurderinger
total tid45 min.
30 min.tilberedningstid
15 min.koketid

Lag enda bedre dumplings med denne feststemte fusjonen: gyoza som kombinerer japanske og europeiske vintersmaker. De er fylt med en blanding av sprø kål og sopp og serveres med syrlig tranebærsaus – en herlig, sesongbasert godbit.

Ingredienser

2 porsjoner
14 
gyoza-ark

Fyll:

100 g
hvitkål
30 g
shiitakesopp
30 g
enokisopp
80 g
løk
2 
hvitløksfedd
30 dl
rapeseed oil
0,3 dl
rapsolje

Saus:

80 g
tørkede tranebær
1 ts
maisstivelse
Næringsinnhold (per porsjon):2721 kJ / 650 kcal
30,4 gFett
79,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

100 g hvitkål – 30 g shiitakesopp – 30 g enokisopp – 80 g løk – 2  hvitløksfedd – 40 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus30 dl rapeseed oil – 0,3 dl rapsolje

Finhakk grønnsakene til fyllet og stek i olje i ca. 10 minutter til de er myke. Krydre med Kikkoman Soyasaus.

Steg 2

40 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus120 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style1,2 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style80 g tørkede tranebær – 1 ts maisstivelse

Bland ingrediensene til tranebærsausen og gi et oppkok.

Steg 3

14  gyoza-ark

Fyll arkene med fyllet fra step 1 og rull dem sammen til gyoza-dumplings.
Legg sammenrullede dumplings i en stekepanne og stek dem på den ene siden. Når de er gyllenbrune, tilsett litt vann, legg på lokk og la dem småkoke i 3-4 minutter.

Server ferdige dumplings med tranebærsaus.

Tips:

Slik lager du gyoza-dumplings:
Legg fyllet midt på arket. Brett arket dobbelt over fyllet slik at du får en halvmåne. Fukt deigkantene med vann og klem dem sammen.

Oppskrifts-ID: 1369

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

100 g hvitkål – 30 g shiitakesopp – 30 g enokisopp – 80 g løk – 2 hvitløksfedd – 40 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus30 dl rapeseed oil – 0,3 dl rapsolje

Finhakk grønnsakene til fyllet og stek i olje i ca. 10 minutter til de er myke. Krydre med Kikkoman Soyasaus.

40 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus120 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style1,2 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style80 g tørkede tranebær – 1 ts maisstivelse

Bland ingrediensene til tranebærsausen og gi et oppkok.

14 gyoza-ark

Fyll arkene med fyllet fra step 1 og rull dem sammen til gyoza-dumplings.
Legg sammenrullede dumplings i en stekepanne og stek dem på den ene siden. Når de er gyllenbrune, tilsett litt vann, legg på lokk og la dem småkoke i 3-4 minutter.

Server ferdige dumplings med tranebærsaus.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.