Bakte og knuste poteter i yoghurtsaus med soya, sitron, timian og fetaost
Bakte og knuste poteter i yoghurtsaus med soya, sitron, timian og fetaost

Bakte og knuste poteter i yoghurtsaus med soya, sitron, timian og fetaost

total tid60 min.
10 min.tilberedningstid
50 min.koketid

Sprøstekte knuste poteter som serveres med en pikant dipp av fetaost, timian og sitron.

Greit å vite: Denne retten er en del av Meal Prep-serien. Du kan finne de to andre oppskriftene i settet her.

Ingredienser

2 porsjoner
600 g
poteter
 ½ ts
salt
3 ss
olivenolje
 ¼ ts
pepper
1 
sitron
1 ss
timianblader
150 g
gresk yoghurt
80 g
fetaost
1 
fedd hvitløk
Næringsinnhold (per porsjon):1532 kJ / 366 kcal
16,4 gFett
6,8 gProtein
46,3 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

600 g poteter –  ½ ts salt

Stek potetene med skall i saltet vann. Sil av og tørr dem. 

Legg potetene på et stekebrett dekket med bakepapir  og knus dem med bunnen av et glass.

 

Steg 2

2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus3 ss olivenolje –  ¼ ts pepper –  ½  sitron –  ½ ss timianblader

Rasp skallet og press saften fra sitronen. Bland Kikkoman Soyasaus, olivenolje, pepper, sitronsaft, sitronskall og timian i en bolle. 

Bruk en pensel til å pensle hver av potetene med marinade.

Sett i stekeovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.

 

Steg 3

150 g gresk yoghurt – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½  sitron – 80 g fetaost – 1  fedd hvitløk –  ½ ss timianblader

Bland yoghurten med Kikkoman Soyasaus, sitronsaft, knust fetaost og presset hvitløksfedd.
Hell sausen over de bakte potetene.

Dryss over fersk timian og sitronskall.

 

Tip:

Du kan erstatte timian med dine favoritturter. Rosmarin, mynte og koriander passer også bra.

Oppskrifts-ID: 1306

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

600 g poteter – ½ ts salt

Stek potetene med skall i saltet vann. Sil av og tørr dem. 

Legg potetene på et stekebrett dekket med bakepapir  og knus dem med bunnen av et glass.

 

2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus3 ss olivenolje – ¼ ts pepper – ½ sitron – ½ ss timianblader

Rasp skallet og press saften fra sitronen. Bland Kikkoman Soyasaus, olivenolje, pepper, sitronsaft, sitronskall og timian i en bolle. 

Bruk en pensel til å pensle hver av potetene med marinade.

Sett i stekeovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.

 

150 g gresk yoghurt – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ sitron – 80 g fetaost – 1 fedd hvitløk – ½ ss timianblader

Bland yoghurten med Kikkoman Soyasaus, sitronsaft, knust fetaost og presset hvitløksfedd.
Hell sausen over de bakte potetene.

Dryss over fersk timian og sitronskall.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.