

Vegansk kabayaki sushi
Er dette virkelig vegansk sushi? Det ser ut som fisk, men er faktisk aubergine med soyasausglasur. Perfekt for dem som liker lekker vegansk sushi som raskt kan tilberedes hjemme.
Tilberedning
Steg 1
150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml) – 2 auberginer
Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.
Fjern stilken fra auberginene og skrell dem.
Pakk de hele auberginene i plastfolie og varm dem i mikrobølgeovn på 800 W i 2 minutter (bruk kun plastfolie som er egnet for mikrobølgeovn).
Steg 2
1 ss solsikkeolje
Åpne opp auberginene på midten og snitt linjer i kjøttet på innsiden med en gaffel. Hell solsikkeoljen i en stekepanne og stek auberginene på begge sider til de er brunet.
Steg 3
2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – 2 ss sukker – 2 ss sake (eller søt hvitvin) – 1 ss vann (til sausen)
Ha Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Mirin-Style søt smakssetter, sukker, sake (eller søt hvitvin) og vann i en kasserolle og la auberginene småkoke i ca. 5 minutter. Ta ut auberginene og la dem stå til avkjøling. Når de er avkjølt, fjern overflødig vann fra dem med kjøkkenpapir.
Steg 4
10 g finhakket vårløk – Litt shichimi togarashi eller chilipulver
Skjær auberginene diagonalt i stykker og lag små nigiri (baller med sushiris) med risen og auberginene i den størrelsen du ønsker.
Kok resten av sausen i kasserollen for å redusere og tykne den, og hell sausen over nigirien.
Hakk vårløken i småbiter og dryss over. Topp med en klype shichimi togarashi eller chilipulver.
Oppskrifts-ID: 1412
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer