Vegansk kabayaki sushi
Vegansk kabayaki sushi

Vegansk kabayaki sushi

total tid50 min.
20 min.tilberedningstid
30 min.koketid

Er dette virkelig vegansk sushi? Det ser ut som fisk, men er faktisk aubergine med soyasausglasur. Perfekt for dem som liker lekker vegansk sushi som raskt kan tilberedes hjemme.

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
ris
210 dl
vann
2 
auberginer
1 ss
solsikkeolje
2 ss
sukker
2 ss
sake (eller søt hvitvin)
1 ss
vann (til sausen)
10 g
finhakket vårløk
Litt shichimi togarashi eller chilipulver
Næringsinnhold (per porsjon):1824 kJ / 435 kcal
5,9 gFett
10,4 gProtein
79,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)2  auberginer

Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.

Fjern stilken fra auberginene og skrell dem. 

Pakk de hele auberginene i plastfolie og varm dem i mikrobølgeovn på 800 W i 2 minutter (bruk kun plastfolie som er egnet for mikrobølgeovn).

Steg 2

1 ss solsikkeolje

Åpne opp auberginene på midten og snitt linjer i kjøttet på innsiden med en gaffel. Hell solsikkeoljen i en stekepanne og stek auberginene på begge sider til de er brunet.

 

Steg 3

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style2 ss sukker – 2 ss sake (eller søt hvitvin) – 1 ss vann (til sausen)

Ha Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Mirin-Style søt smakssetter, sukker, sake (eller søt hvitvin) og vann i en kasserolle og la auberginene småkoke i ca. 5 minutter. Ta ut auberginene og la dem stå til avkjøling. Når de er avkjølt, fjern overflødig vann fra dem med kjøkkenpapir.

 

Steg 4

10 g finhakket vårløk – Litt shichimi togarashi eller chilipulver

Skjær auberginene diagonalt i stykker og lag små nigiri (baller med sushiris) med risen og auberginene i den størrelsen du ønsker.

Kok resten av sausen i kasserollen for å redusere og tykne den, og hell sausen over nigirien. 

Hakk vårløken i småbiter og dryss over. Topp med en klype shichimi togarashi eller chilipulver.

 

Oppskrifts-ID: 1412

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)2 auberginer

Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.

Fjern stilken fra auberginene og skrell dem. 

Pakk de hele auberginene i plastfolie og varm dem i mikrobølgeovn på 800 W i 2 minutter (bruk kun plastfolie som er egnet for mikrobølgeovn).

1 ss solsikkeolje

Åpne opp auberginene på midten og snitt linjer i kjøttet på innsiden med en gaffel. Hell solsikkeoljen i en stekepanne og stek auberginene på begge sider til de er brunet.

 

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style2 ss sukker – 2 ss sake (eller søt hvitvin) – 1 ss vann (til sausen)

Ha Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Mirin-Style søt smakssetter, sukker, sake (eller søt hvitvin) og vann i en kasserolle og la auberginene småkoke i ca. 5 minutter. Ta ut auberginene og la dem stå til avkjøling. Når de er avkjølt, fjern overflødig vann fra dem med kjøkkenpapir.

 

10 g finhakket vårløk – Litt shichimi togarashi eller chilipulver

Skjær auberginene diagonalt i stykker og lag små nigiri (baller med sushiris) med risen og auberginene i den størrelsen du ønsker.

Kok resten av sausen i kasserollen for å redusere og tykne den, og hell sausen over nigirien. 

Hakk vårløken i småbiter og dryss over. Topp med en klype shichimi togarashi eller chilipulver.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.