

Dhal med sitrus, mungbønner og spinat
En aromatisk dahl med grønne mungbønner med spinat, gulrøtter og tomater, spritet opp med sitron, limeskall og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Lett og kremete, toppet med fersk koriander.
Ingredienser
Dhal:
Chapati med hvitløksolje:
Dessuten:
Tilberedning
Steg 1

150 g grønne mungbønner – 5 dl grønnsakskraft – 80 g gulrot – 50 g squash – 1 ss klaret smør (ghee) – 40 g løk, skåret i terninger – 1 fedd hvitløk, oppskåret – ½ ts malt spisskummen – ½ ts malt gurkemeie – ½ ts malt kanel – ¼ ts tørket chili – 200 g hakkede tomater på boks – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 50 g babyspinat
Kok mungbønnene i grønnsakskraften i 35–40 minutter. Skjær opp gulrot og squash. Sauter løk, hvitløk, gulrot og squash i klaret smør i 3–4 minutter. Tilsett spisskummen, gurkemeie, kanel og chili, og stek i 10–15 sekunder så aromaen slippes. Rør inn kokte bønner, tilsett så hakkede tomater, og krydre med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. La det småkoke i 5 minutter, tilsett deretter spinaten og kok i 1 minutt.
Steg 2

2 fedd hvitløk, finhakket – 2 ss olivenolje – 0,8 dl varmt vann – 150 g hvetemel – 20 g ekstra mel til utbaking
Bland hvitløken med olivenoljen. Hell det varme vannet gradvis oppi 150 g hvetemel og rør om til det blander seg. Tilsett deretter hvitløksoljen. Kna deigen i ca. 5 minutter til den er glatt og spenstig. La den hvile i 20 minutter i en bolle dekket med et fuktig håndkle eller plastfolie. Del deigen i 4 porsjoner, form den til boller og kjevl dem tynt ut. Dryss over de 20 g ekstra mel. Varm opp en tørr panne til middels høy varme, og stek hver chapati i 20–30 sekunder på hver side til det oppstår gylne bobler og mørke flekker.
Steg 3

1 ss sitronsaft – 1 ts limeskall – Noen korianderblader
Krydre dhalen med sitronsaft og limeskall, garner deretter med koriander. Server med nystekte chapatier.
Tips
Vil du ha en mer kremete dhal, kan du tilsette yoghurt naturell.
Oppskrifts-ID: 1598
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer














