Dhal med sitrus, mungbønner og spinat
Dhal med sitrus, mungbønner og spinat

Dhal med sitrus, mungbønner og spinat

total tid 1 t 35 min.
25 min. tilberedningstid
50 min. koketid
20 min. hevetid

En aromatisk dahl med grønne mungbønner med spinat, gulrøtter og tomater, spritet opp med sitron, limeskall og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Lett og kremete, toppet med fersk koriander.

Ingredienser

2 porsjoner

Dhal:

150 g
grønne mungbønner
5 dl
grønnsakskraft
80 g
gulrot
50 g
squash
1 ss
klaret smør (ghee)
40 g
løk, skåret i terninger
1 
fedd hvitløk, oppskåret
 ½ ts
malt spisskummen
 ½ ts
malt gurkemeie
 ½ ts
malt kanel
 ¼ ts
tørket chili
200 g
hakkede tomater på boks
50 g
babyspinat

Chapati med hvitløksolje:

2 
fedd hvitløk, finhakket
2 ss
olivenolje
0,8 dl
varmt vann
150 g
hvetemel
20 g
ekstra mel til utbaking

Dessuten:

1 ss
sitronsaft
1 ts
limeskall
Noen korianderblader
Næringsinnhold (per porsjon):3.166 kJ / 750 kcal
17 gFett
30 gProtein
117 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g grønne mungbønner – 5 dl grønnsakskraft – 80 g gulrot – 50 g squash – 1 ss klaret smør (ghee) – 40 g løk, skåret i terninger – 1  fedd hvitløk, oppskåret –  ½ ts malt spisskummen –  ½ ts malt gurkemeie –  ½ ts malt kanel –  ¼ ts tørket chili – 200 g hakkede tomater på boks – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt50 g babyspinat

Kok mungbønnene i grønnsakskraften i 35–40 minutter. Skjær opp gulrot og squash. Sauter løk, hvitløk, gulrot og squash i klaret smør i 3–4 minutter. Tilsett spisskummen, gurkemeie, kanel og chili, og stek i 10–15 sekunder så aromaen slippes. Rør inn kokte bønner, tilsett så hakkede tomater, og krydre med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. La det småkoke i 5 minutter, tilsett deretter spinaten og kok i 1 minutt.

Steg 2

2  fedd hvitløk, finhakket – 2 ss olivenolje – 0,8 dl varmt vann – 150 g hvetemel – 20 g ekstra mel til utbaking

Bland hvitløken med olivenoljen. Hell det varme vannet gradvis oppi 150 g hvetemel og rør om til det blander seg. Tilsett deretter hvitløksoljen. Kna deigen i ca. 5 minutter til den er glatt og spenstig. La den hvile i 20 minutter i en bolle dekket med et fuktig håndkle eller plastfolie. Del deigen i 4 porsjoner, form den til boller og kjevl dem tynt ut. Dryss over de 20 g ekstra mel. Varm opp en tørr panne til middels høy varme, og stek hver chapati i 20–30 sekunder på hver side til det oppstår gylne bobler og mørke flekker.

Steg 3

1 ss sitronsaft – 1 ts limeskall – Noen korianderblader

Krydre dhalen med sitronsaft og limeskall, garner deretter med koriander. Server med nystekte chapatier.

Tips

Vil du ha en mer kremete dhal, kan du tilsette yoghurt naturell.

Oppskrifts-ID: 1598

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g grønne mungbønner – 5 dl grønnsakskraft – 80 g gulrot – 50 g squash – 1 ss klaret smør (ghee) – 40 g løk, skåret i terninger – 1 fedd hvitløk, oppskåret – ½ ts malt spisskummen – ½ ts malt gurkemeie – ½ ts malt kanel – ¼ ts tørket chili – 200 g hakkede tomater på boks – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt50 g babyspinat

Kok mungbønnene i grønnsakskraften i 35–40 minutter. Skjær opp gulrot og squash. Sauter løk, hvitløk, gulrot og squash i klaret smør i 3–4 minutter. Tilsett spisskummen, gurkemeie, kanel og chili, og stek i 10–15 sekunder så aromaen slippes. Rør inn kokte bønner, tilsett så hakkede tomater, og krydre med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. La det småkoke i 5 minutter, tilsett deretter spinaten og kok i 1 minutt.

2 fedd hvitløk, finhakket – 2 ss olivenolje – 0,8 dl varmt vann – 150 g hvetemel – 20 g ekstra mel til utbaking

Bland hvitløken med olivenoljen. Hell det varme vannet gradvis oppi 150 g hvetemel og rør om til det blander seg. Tilsett deretter hvitløksoljen. Kna deigen i ca. 5 minutter til den er glatt og spenstig. La den hvile i 20 minutter i en bolle dekket med et fuktig håndkle eller plastfolie. Del deigen i 4 porsjoner, form den til boller og kjevl dem tynt ut. Dryss over de 20 g ekstra mel. Varm opp en tørr panne til middels høy varme, og stek hver chapati i 20–30 sekunder på hver side til det oppstår gylne bobler og mørke flekker.

1 ss sitronsaft – 1 ts limeskall – Noen korianderblader

Krydre dhalen med sitronsaft og limeskall, garner deretter med koriander. Server med nystekte chapatier.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.