En velsmakende fiskegryte – torsk med purre, gulrøtter og sennepsdipp med dill

5 1 vurderinger
total tid 55 min.
25 min. tilberedningstid
30 min. koketid

Vil du ha et mellommåltid som bringer deg til Nordsjøens rolige strender, er det bare å lukke øynene og nyte hver herlige munnfull av denne retten. La sansene sette seil og se for deg en beroligende symfoni av bølger, mild bris og måkeskrik i det fjerne. Før du vet ordet av det, har du lyst på enda en saftig torskebit!

Ingredienser

4 porsjoner

Til sennepsdippen med dill

20 g
dill
15 g
persille
8 ss
middels sterk sennep
4 ts
honning

Til potetene

600 g
småpoteter
3 ts
salt

Til fisken

700 g
torskefilet
 ½ 
bunt gulrøtter med grønne topper
1 
purre
1 
sitron
2 dl
grønnsakskraft
1 klype
sukker
Næringsinnhold (per porsjon): 4138.1 kJ  /  978.5 kcal
10,9 g Fett
95,3 g Protein
117,8 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

20 g dill – 15 g persille – 8 ss middels sterk sennep – 4 ts honning – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Vask og tørr urtene. Plukk av bladene og finhakk dem. Bland sennep med honning og Kikkoman Soyasaus, og rør inn urtene.

Steg 2

600 g småpoteter – 3 ts salt

Vask småpotetene og kok dem med skallet på i ca. 2 l kaldt, saltet vann. Når potetene er myke, hell ut vannet og dekk dem for å holde dem varme.

Steg 3

700 g torskefilet

Fjern eventuelle ben om nødvendig, og del torsken i fire like store stykker.

Steg 4

 ½  bunt gulrøtter med grønne topper – 1  purre – 1  sitron –  ½ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 dl grønnsakskraft – 1 klype sukker

Vask og tørr gulrøttene, purren og sitronen. Skjær av gulrottoppene og spar dem til garnityr. Skrell gulrøttene og skjær dem diagonalt i 1 cm tykke skiver. Skjær purren i fingertykke skiver. Rasp sitronen og bruk raspet til dippen. Press sitronen og bland saften med Kikkoman Soyasaus, grønnsakskraft og sukker. Ha væskene og grønnsakene i en ovnspanne og gi et oppkok under lokk ved 180 °C over- og undervarme. La det småkoke under lokk i ca. 6 minutter. Tilsett fisken og la det koke under lokk i 4 til 6 minutter, avhengig av filetens tykkelse.

Steg 5

Anrett torskestykkene med grønnsaker, poteter og dipp (ikke glem sitronraspet), pynt med gulrottoppene og server.

Oppskrifts-ID: 1195

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

20 g dill – 15 g persille – 8 ss middels sterk sennep – 4 ts honning – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Vask og tørr urtene. Plukk av bladene og finhakk dem. Bland sennep med honning og Kikkoman Soyasaus, og rør inn urtene.

600 g småpoteter – 3 ts salt

Vask småpotetene og kok dem med skallet på i ca. 2 l kaldt, saltet vann. Når potetene er myke, hell ut vannet og dekk dem for å holde dem varme.

700 g torskefilet

Fjern eventuelle ben om nødvendig, og del torsken i fire like store stykker.

 ½  bunt gulrøtter med grønne topper – 1  purre – 1  sitron –  ½ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 dl grønnsakskraft – 1 klype sukker

Vask og tørr gulrøttene, purren og sitronen. Skjær av gulrottoppene og spar dem til garnityr. Skrell gulrøttene og skjær dem diagonalt i 1 cm tykke skiver. Skjær purren i fingertykke skiver. Rasp sitronen og bruk raspet til dippen. Press sitronen og bland saften med Kikkoman Soyasaus, grønnsakskraft og sukker. Ha væskene og grønnsakene i en ovnspanne og gi et oppkok under lokk ved 180 °C over- og undervarme. La det småkoke under lokk i ca. 6 minutter. Tilsett fisken og la det koke under lokk i 4 til 6 minutter, avhengig av filetens tykkelse.

Anrett torskestykkene med grønnsaker, poteter og dipp (ikke glem sitronraspet), pynt med gulrottoppene og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.