En velsmakende fiskegryte – torsk med purre, gulrøtter og sennepsdipp med dill
Vil du ha et mellommåltid som bringer deg til Nordsjøens rolige strender, er det bare å lukke øynene og nyte hver herlige munnfull av denne retten. La sansene sette seil og se for deg en beroligende symfoni av bølger, mild bris og måkeskrik i det fjerne. Før du vet ordet av det, har du lyst på enda en saftig torskebit!
Tilberedning
Steg 1
20 g dill – 15 g persille – 8 ss middels sterk sennep – 4 ts honning – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Vask og tørr urtene. Plukk av bladene og finhakk dem. Bland sennep med honning og Kikkoman Soyasaus, og rør inn urtene.
Steg 2
600 g småpoteter – 3 ts salt
Vask småpotetene og kok dem med skallet på i ca. 2 l kaldt, saltet vann. Når potetene er myke, hell ut vannet og dekk dem for å holde dem varme.
Steg 3
700 g torskefilet
Fjern eventuelle ben om nødvendig, og del torsken i fire like store stykker.
Steg 4
½ bunt gulrøtter med grønne topper – 1 purre – 1 sitron – ½ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 dl grønnsakskraft – 1 klype sukker
Vask og tørr gulrøttene, purren og sitronen. Skjær av gulrottoppene og spar dem til garnityr. Skrell gulrøttene og skjær dem diagonalt i 1 cm tykke skiver. Skjær purren i fingertykke skiver. Rasp sitronen og bruk raspet til dippen. Press sitronen og bland saften med Kikkoman Soyasaus, grønnsakskraft og sukker. Ha væskene og grønnsakene i en ovnspanne og gi et oppkok under lokk ved 180 °C over- og undervarme. La det småkoke under lokk i ca. 6 minutter. Tilsett fisken og la det koke under lokk i 4 til 6 minutter, avhengig av filetens tykkelse.
Steg 5
Anrett torskestykkene med grønnsaker, poteter og dipp (ikke glem sitronraspet), pynt med gulrottoppene og server.
Oppskrifts-ID: 1195
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer