Stekt Gyoza med 3 sauser
Gyoza er japanske dumplings. I denne enkle oppskriften med kjøttdeig og grønnsaker stekes de lett til de er gylne og sprø på den ene siden. Server med en eller flere av dippsausene.
Ingredienser
Fyll:
Tilberedning
Steg 1
Finsnitt spisskål, ha den i en bolle og tilsett 1 ts salt. Sett til side. Ha kjøttdeigen over i en annen bolle og bland inn vårløk, hvitløk, ingefær, Kikkoman Soyasaus, sesamolje, sukker og pepper til en kjøttfarse.
Steg 2
Klem ut så mye vann du klarer av spisskålen og legg det over på kjøkkenpapir så det kan renne av. Bland spisskålen inn i kjøttfarsen.
Steg 3
Legg ca. 1 ts av fyllet på hvert gyozapapir. Fukt kanten med kaldt vann og brett til en halvmåne over fyllet. Press kanten godt sammen for å forsegle fyllet. Her finnes det flere måter å forsegle på. Et alternativ er å brette kanten med 5-6 overlappende folder. Legg de ferdige gyozaene over på et bakepapir og dekk til med plastfolie. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.
Steg 4
Dypp undersiden av gyozaene lett i litt mel før steking for ekstra god stekeskorpe.
Steg 5
Varm opp en stekepanne med lokk på middels varme. Ha i 1 ss olje og legg i 8-10 gyozaer. La steke til de har fått en gyllen skorpe på undersiden. Bland ½-1 dl vann med 1 ss mel. Hell blandingen over i stekepannen, sett på lokk og la dampe et par minutter, til vannet har fordampet (ca. 3 minutter).
Steg 6
Når vannet har fordampet, tilsett 1 ss olje og stek videre til bunnen av gyozaen er sprø og gyllenbrun. Tilbered de resterende gyozaene på samme måte.
Steg 7
Legg gyozaene opp ned på en tallerken og server med sausene.
Dippsauser:
Variant 1: 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 2 ss majones, 1 ts tahini og 1 ts honning
Variant 2: 1 ½ ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 1 ½ ss eddik og ½ ts Chiliolje
Variant 3: Kikkoman Ponzu Sitron
Oppskrifts-ID: 80
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer