Bulgur- og kikertsalat med hjemmelaget vegansk feta

total tid 30 min.
10 min. tilberedningstid
20 min. koketid

Denne herlige salaten med kokt bulgur, dampet spinat og hjemmelaget vegansk feta er en skikkelig god vegansk lunsj.

Ingredienser

2 porsjoner

Vegansk feta: (eventuelt: se tips)

200 g
fast tofu
1 
fedd hvitløk
2 ss
eplesidereddik
1 ss
sitronsaft
60 ml
usøtet mandel- eller soyamelk
 ½ ts
timian
 ½ ts
salt

Salat:

50 g
bulgur
1 
(rød) bladbete/mangold (ev. radicchio eller rødkål)
100 g
babyspinat
285 g
kikerter på boks (uten vann)
1 ts
limeskall og litt juice
150 ml
kokosmelk
2 ts
tahini
Nykvernet pepper
Malt gurkemeie
Næringsinnhold (per porsjon): 3057 kJ  /  733 kcal
38,7 g Fett
38,8 g Protein
46,3 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Del tofuen opp i terninger og bland med finhakket hvitløk og resten av ingrediensene til marinaden. La stå kjølig så lenge det er nødvendig.

Steg 2

Tilbered bulgur etter anvisning på pakken. Del bladbeten i strimler og stek raskt i 1 ts Kikkoman Sesamolje. Gjør det samme med spinaten.

Steg 3

Mos 150 g kikerter til pure med litt revet limeskall, litt limejuice og kokosmelk. Tilsett tahini, Kikkoman Soyasaus, pepper og gurkemeie.

Steg 4

Stek resten av kikertene i 1 ts Kikkoman Sesamolje i omtrent 2 minutter.

Steg 5

Legg bulgur, spinat, bladbeter, resten av kikertene og den veganske fetaen i skåler og dryss over kikertsausen.

Tips:

Den veganske fetaen smaker enda bedre dersom den har vært marinert i noen timer.

Bruk røkt tofu i stedet for vegansk feta og mariner med litt Kikkoman soyasaus.

Alternativ ekstra topping – grønnkålchips! Riv 300 g renset grønnkål i biter. Bland med krydder, olivenolje, 1 ss tahini og litt salt. Legg på bakepapir og stek i en forhåndsvarmet ovn på 110 °C i 30-35 minutter til den er sprø. Åpne opp ovnsdøren med jevne mellomrom for å slippe ut dampen - på denne måten blir grønnkålchipsen ekstra sprø. Du kan også la den steke litt lenger og vende chipsen med jevne mellomrom.

Oppskrifts-ID: 1046

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Del tofuen opp i terninger og bland med finhakket hvitløk og resten av ingrediensene til marinaden. La stå kjølig så lenge det er nødvendig.

Tilbered bulgur etter anvisning på pakken. Del bladbeten i strimler og stek raskt i 1 ts Kikkoman Sesamolje. Gjør det samme med spinaten.

Mos 150 g kikerter til pure med litt revet limeskall, litt limejuice og kokosmelk. Tilsett tahini, Kikkoman Soyasaus, pepper og gurkemeie.

Stek resten av kikertene i 1 ts Kikkoman Sesamolje i omtrent 2 minutter.

Legg bulgur, spinat, bladbeter, resten av kikertene og den veganske fetaen i skåler og dryss over kikertsausen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.