Bulgur- og kikertsalat med hjemmelaget vegansk feta
Denne herlige salaten med kokt bulgur, dampet spinat og hjemmelaget vegansk feta er en skikkelig god vegansk lunsj.
Ingredienser
Vegansk feta: (eventuelt: se tips)
Salat:
Tilberedning
Steg 1
Del tofuen opp i terninger og bland med finhakket hvitløk og resten av ingrediensene til marinaden. La stå kjølig så lenge det er nødvendig.
Steg 2
Tilbered bulgur etter anvisning på pakken. Del bladbeten i strimler og stek raskt i 1 ts Kikkoman Sesamolje. Gjør det samme med spinaten.
Steg 3
Mos 150 g kikerter til pure med litt revet limeskall, litt limejuice og kokosmelk. Tilsett tahini, Kikkoman Soyasaus, pepper og gurkemeie.
Steg 5
Legg bulgur, spinat, bladbeter, resten av kikertene og den veganske fetaen i skåler og dryss over kikertsausen.
Tips:
Den veganske fetaen smaker enda bedre dersom den har vært marinert i noen timer.
Bruk røkt tofu i stedet for vegansk feta og mariner med litt Kikkoman soyasaus.
Alternativ ekstra topping – grønnkålchips! Riv 300 g renset grønnkål i biter. Bland med krydder, olivenolje, 1 ss tahini og litt salt. Legg på bakepapir og stek i en forhåndsvarmet ovn på 110 °C i 30-35 minutter til den er sprø. Åpne opp ovnsdøren med jevne mellomrom for å slippe ut dampen - på denne måten blir grønnkålchipsen ekstra sprø. Du kan også la den steke litt lenger og vende chipsen med jevne mellomrom.
Oppskrifts-ID: 1046
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer