Braisert lammeskank med aprikoser

total tid 70 min.
70 min. tilberedningstid

Søtt møter salt i denne deilige retten laget av lammeskank braisert i aprikos, rødvin og soyasaus - servert med poteter og rosenkål.

Ingredienser

4 porsjoner

Til lammeskankene

4 
små lammeskanker
4 ss
rapsolje
1 ss
tomatpuré
2 
løk
2 
hvitløksfedd
2 
kanelstenger
3 
laurbærblad
100 g
tørkede aprikoser
7 dl
kraft av storfekjøtt
2 dl
tørr rødvin

Til potetene og rosenkålen

500 g
poteter, skrelt
400 g
rosenkål
160 g
hasselnøtter
2 ss
rapsolje
Næringsinnhold (per porsjon): 4293 kJ  /  1029 kcal
63,3 g Fett
53,6 g Protein
46,5 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skyll og tørk potetene og rosenkålen. Forvarm i mellomtiden ovnen med en bakeform til 250 °C. 

Steg 2

Mariner skankene med rapsolje og brun dem raskt i den forvarmede bakeformen. 

Steg 3

Skrell løken og del den i fire. Skrell og press deretter hvitløken. Stek begge ingrediensene i den varme bakeformen.

Steg 4

Bland rødvinen med tomatpuré og Kikkoman Soyasaus​​​​​​​, og tilsett blandingen sammen med lammeskankene. Tilsett kanelstenger, aprikoser og laurbærblader.

Steg 5

Kok opp og reduser væsken, og kok den deretter opp igjen med å tilsette kraften. Dekk så til bakeformen og stek alt i ca. 40 minutter i ovnen. 

Steg 6

I mellomtiden skreller du potetene, skjærer dem i biter og legger dem i kaldt vann. Fjern de ytre bladene fra rosenkålen, skjær stilkene i kryss med en kniv. Kok rosenkålen i fosskokende vann i ca. 5 minutter. 

Steg 7

Rist hasselnøttene i en panne og smak til med 2 ss rapsolje og 1 ss Kikkoman Soyasaus​​​​​​​.

Steg 8

Bland potetene sammen med rosenkålen, litt smeltet smør, 1 ss Kikkoman Soyasaus/salt og kvernet pepper, og topp med hasselnøtter.

Steg 9

Lammeskanken skal være mør etter 40 minutters koketid. Server alt sammen så snart lammet er klart. 

Oppskrifts-ID: 1084

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skyll og tørk potetene og rosenkålen. Forvarm i mellomtiden ovnen med en bakeform til 250 °C. 

Mariner skankene med rapsolje og brun dem raskt i den forvarmede bakeformen. 

Skrell løken og del den i fire. Skrell og press deretter hvitløken. Stek begge ingrediensene i den varme bakeformen.

Bland rødvinen med tomatpuré og Kikkoman Soyasaus​​​​​​​, og tilsett blandingen sammen med lammeskankene. Tilsett kanelstenger, aprikoser og laurbærblader.

Kok opp og reduser væsken, og kok den deretter opp igjen med å tilsette kraften. Dekk så til bakeformen og stek alt i ca. 40 minutter i ovnen. 

I mellomtiden skreller du potetene, skjærer dem i biter og legger dem i kaldt vann. Fjern de ytre bladene fra rosenkålen, skjær stilkene i kryss med en kniv. Kok rosenkålen i fosskokende vann i ca. 5 minutter. 

Rist hasselnøttene i en panne og smak til med 2 ss rapsolje og 1 ss Kikkoman Soyasaus​​​​​​​.

Bland potetene sammen med rosenkålen, litt smeltet smør, 1 ss Kikkoman Soyasaus/salt og kvernet pepper, og topp med hasselnøtter.

Lammeskanken skal være mør etter 40 minutters koketid. Server alt sammen så snart lammet er klart. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.