Braisert lammeskank med aprikoser
Søtt møter salt i denne deilige retten laget av lammeskank braisert i aprikos, rødvin og soyasaus - servert med poteter og rosenkål.
Ingredienser
Til lammeskankene
Til potetene og rosenkålen
Tilberedning
Steg 1
Skyll og tørk potetene og rosenkålen. Forvarm i mellomtiden ovnen med en bakeform til 250 °C.
Steg 2
Mariner skankene med rapsolje og brun dem raskt i den forvarmede bakeformen.
Steg 3
Skrell løken og del den i fire. Skrell og press deretter hvitløken. Stek begge ingrediensene i den varme bakeformen.
Steg 4
Bland rødvinen med tomatpuré og Kikkoman Soyasaus, og tilsett blandingen sammen med lammeskankene. Tilsett kanelstenger, aprikoser og laurbærblader.
Steg 5
Kok opp og reduser væsken, og kok den deretter opp igjen med å tilsette kraften. Dekk så til bakeformen og stek alt i ca. 40 minutter i ovnen.
Steg 6
I mellomtiden skreller du potetene, skjærer dem i biter og legger dem i kaldt vann. Fjern de ytre bladene fra rosenkålen, skjær stilkene i kryss med en kniv. Kok rosenkålen i fosskokende vann i ca. 5 minutter.
Steg 7
Rist hasselnøttene i en panne og smak til med 2 ss rapsolje og 1 ss Kikkoman Soyasaus.
Steg 8
Bland potetene sammen med rosenkålen, litt smeltet smør, 1 ss Kikkoman Soyasaus/salt og kvernet pepper, og topp med hasselnøtter.
Steg 9
Lammeskanken skal være mør etter 40 minutters koketid. Server alt sammen så snart lammet er klart.
Oppskrifts-ID: 1084
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer