

Onigiri med pilaff og smør- og soyasaus
Onigiri med pilaffris forfinet med smør og Kikkoman Soyasaus, pakket inn i egg og nori. Denne varianten i europeisk stil er perfekt på turer, som skolemat eller på fest – og den ser like god ut som den smaker.
Tilberedning
Steg 1

60 g løk – 60 g gulrot – 30 g grønn paprika – 40 g hermetisert sukkermais
Skjær løk, gulrot og grønn paprika i terninger på 5 mm, og sil av sukkermaisen i en sil.
Steg 2

300 g ris (ukokt) – 320 dl vann – 10 g grønnsaksbuljongterninger – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
I riskoker:
Vask risen 4 til 5 ganger og sil den av i dørslag. Ha risen og 320 ml vann i riskokeren. Tilsett grønnsakene fra steg 1, buljongterningene og Kikkoman Soyasaus. Rør forsiktig om. Start riskokeren.
I kasserolle:
Vask risen grundig i kaldt vann til vannet blir klart. Sil av og legg i en kasserolle med 320 ml vann. La risen ligge i bløtt i 20 minutter. Tilsett grønnsakene fra steg 1, buljongterningene og Kikkoman Soyasaus. Rør forsiktig om. Kok på lav varme under lokk til damp dannes på lokket. Skru ned varmen og kok i ytterligere 20 minutter til vannet er absorbert. La lokket være på. Ta av varmen og la hvile i 10 minutter.
Steg 3

2 egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts solsikkeolje
Pisk eggene sammen med Kikkoman Soyasaus. Varm opp oljen i en panne og stek to tynne eggepannekaker.
Steg 4

20 g usaltet smør
Når risen er kokt, rør inn usaltet smør og la stå til avkjøling.
Steg 5

Form den avkjølte risen til 8 baller.
Steg 6

1 noriark
Skjær eggepannekakene og noriarket i 3–4 cm vide strimler. Pakk eggestrimler rundt fire risballer og noristrimler rundt de andre fire. Garner med hakket persille om ønskelig, og server.
Tips:
Du kan også bruke restegrønnsaker som selleri, squash, vårløk eller lignende.
Oppskrifts-ID: 1489
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer