Onigiri med pilaff og smør- og soyasaus
Onigiri med pilaff og smør- og soyasaus

Onigiri med pilaff og smør- og soyasaus

total tid60 min.
5 min.tilberedningstid
55 min.koketid

Onigiri med pilaffris forfinet med smør og Kikkoman Soyasaus, pakket inn i egg og nori. Denne varianten i europeisk stil er perfekt på turer, som skolemat eller på fest – og den ser like god ut som den smaker.

Ingredienser

2 porsjoner
60 g
løk
60 g
gulrot
30 g
grønn paprika
40 g
hermetisert sukkermais
300 g
ris
320 dl
vann
10 g
grønnsaksbuljongterninger
2 
egg
1 ts
solsikkeolje
20 g
usaltet smør
1 
noriark
Næringsinnhold (per porsjon):1569 kJ / 375 kcal
8,7 gFett
9,5 gProtein
64,8 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

60 g løk – 60 g gulrot – 30 g grønn paprika – 40 g hermetisert sukkermais

Skjær løk, gulrot og grønn paprika i terninger på 5 mm, og sil av sukkermaisen i en sil.

Steg 2

300 g ris (ukokt) – 320 dl vann – 10 g grønnsaksbuljongterninger – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

I riskoker:
Vask risen 4 til 5 ganger og sil den av i dørslag. Ha risen og 320 ml vann i riskokeren. Tilsett grønnsakene fra steg 1, buljongterningene og Kikkoman Soyasaus. Rør forsiktig om. Start riskokeren.

I kasserolle:
Vask risen grundig i kaldt vann til vannet blir klart. Sil av og legg i en kasserolle med 320 ml vann. La risen ligge i bløtt i 20 minutter. Tilsett grønnsakene fra steg 1, buljongterningene og Kikkoman Soyasaus. Rør forsiktig om. Kok på lav varme under lokk til damp dannes på lokket. Skru ned varmen og kok i ytterligere 20 minutter til vannet er absorbert. La lokket være på. Ta av varmen og la hvile i 10 minutter.

Steg 3

2  egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts solsikkeolje

Pisk eggene sammen med Kikkoman Soyasaus. Varm opp oljen i en panne og stek to tynne eggepannekaker.

Steg 4

20 g usaltet smør

Når risen er kokt, rør inn usaltet smør og la stå til avkjøling.

Steg 5

Form den avkjølte risen til 8 baller.

Steg 6

1  noriark

Skjær eggepannekakene og noriarket i 3–4 cm vide strimler. Pakk eggestrimler rundt fire risballer og noristrimler rundt de andre fire. Garner med hakket persille om ønskelig, og server.

Tips:

Du kan også bruke restegrønnsaker som selleri, squash, vårløk eller lignende.

Oppskrifts-ID: 1489

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

60 g løk – 60 g gulrot – 30 g grønn paprika – 40 g hermetisert sukkermais

Skjær løk, gulrot og grønn paprika i terninger på 5 mm, og sil av sukkermaisen i en sil.

300 g ris (ukokt) – 320 dl vann – 10 g grønnsaksbuljongterninger – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

I riskoker:
Vask risen 4 til 5 ganger og sil den av i dørslag. Ha risen og 320 ml vann i riskokeren. Tilsett grønnsakene fra steg 1, buljongterningene og Kikkoman Soyasaus. Rør forsiktig om. Start riskokeren.

I kasserolle:
Vask risen grundig i kaldt vann til vannet blir klart. Sil av og legg i en kasserolle med 320 ml vann. La risen ligge i bløtt i 20 minutter. Tilsett grønnsakene fra steg 1, buljongterningene og Kikkoman Soyasaus. Rør forsiktig om. Kok på lav varme under lokk til damp dannes på lokket. Skru ned varmen og kok i ytterligere 20 minutter til vannet er absorbert. La lokket være på. Ta av varmen og la hvile i 10 minutter.

2 egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts solsikkeolje

Pisk eggene sammen med Kikkoman Soyasaus. Varm opp oljen i en panne og stek to tynne eggepannekaker.

20 g usaltet smør

Når risen er kokt, rør inn usaltet smør og la stå til avkjøling.

Form den avkjølte risen til 8 baller.

1 noriark

Skjær eggepannekakene og noriarket i 3–4 cm vide strimler. Pakk eggestrimler rundt fire risballer og noristrimler rundt de andre fire. Garner med hakket persille om ønskelig, og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.