

Butter chicken med ponzu og garam masala
En favoritt fra det indiske kjøkkenet: mør kylling i syrlig yoghurtmarinade med Kikkoman Ponzu Sitron og kremete saus. En oppmuntrende og mettende rett med et hint av garam masala.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1

600 g kyllingfilet – 2 hvitløksfedd – 1 stykke ingefær, ca. 2 cm – 2 ts paprikapulver – 5 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 300 g yoghurt – 1 ts cayennepepper – 2 ts garam masala
Skjær fileten i biter. For å lage marinaden, finhakk hvitløk og ingefær. Bland med paprikapulver, Kikkoman Ponzu Sitron, yoghurt, cayennepepper og garam masala. Legg kyllingbitene i marinaden og la stå i minst 1 time.
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg den marinerte fileten i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 25 minutter (eller stek i varm olje i en panne).
Steg 2

2 løk – 1 ½ ss smør – 7 dl tomatpassata (på flaske eller boks) – 2 ss tomatpuré
Skjær løken i terninger og sauter den i smeltet smør. Tilsett tomatpassata og tomatpuré og la det småkoke forsiktig i ca. 20 minutter. Rør om iblant.
Steg 3

1 ½ ss smør – 200 g fløte – 3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – En klype malt kanel – 2 ts honning (eventuelt lønnesirup eller Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style) – Persille til garnityr
Ha den stekte fileten (sammen med marinaden om ønskelig) oppi tomatblandingen. Tilsett fløten og resten av smøret, og varm kort opp. Krydre med Kikkoman Ponzu Sitron, krydder og honning. Garner med persille og server.
Tips:
Istedenfor Kikkoman Ponzu Sitron kan du bruke Kikkoman Soyasaus og sitronsaft eller limesaft. Prøv å erstatte tomatpureen med paprikapuré eller ajvar for en mer fruktig og aromatisk vri.
Oppskrifts-ID: 1492
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer