Butter chicken med ponzu og garam masala
Butter chicken med ponzu og garam masala

Butter chicken med ponzu og garam masala

4,8 16 vurderinger
total tid 1 t 50 min.
25 min. tilberedningstid
25 min. koketid
1 t marineringstid

En favoritt fra det indiske kjøkkenet: mør kylling i syrlig yoghurtmarinade med Kikkoman Ponzu Sitron og kremete saus. En oppmuntrende og mettende rett med et hint av garam masala.

Ingredienser

4 porsjoner
600 g
kyllingfilet
2 
hvitløksfedd
1 stykke
ingefær, ca. 2 cm
2 ts
paprikapulver
300 g
yoghurt
1 ts
cayennepepper
2 ts
garam masala
2 
løk
3 ss
smør
7 dl
tomatpassata (på flaske eller boks)
2 ss
tomatpuré
200 g
fløte
1 klype
En klype malt kanel
2 ts
honning (eventuelt lønnesirup eller Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style)
Persille til garnityr
Næringsinnhold (per porsjon):2.005 kJ / 480 kcal
24,3 gFett
43,2 gProtein
19,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

600 g kyllingfilet – 2  hvitløksfedd – 1 stykke ingefær, ca. 2 cm – 2 ts paprikapulver – 5 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer300 g yoghurt – 1 ts cayennepepper – 2 ts garam masala

Skjær fileten i biter. For å lage marinaden, finhakk hvitløk og ingefær. Bland med paprikapulver, Kikkoman Ponzu Sitron, yoghurt, cayennepepper og garam masala. Legg kyllingbitene i marinaden og la stå i minst 1 time.

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg den marinerte fileten i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 25 minutter (eller stek i varm olje i en panne).

Steg 2

2  løk – 1 ½ ss smør – 7 dl tomatpassata (på flaske eller boks) – 2 ss tomatpuré

Skjær løken i terninger og sauter den i smeltet smør. Tilsett tomatpassata og tomatpuré og la det småkoke forsiktig i ca. 20 minutter. Rør om iblant.

Steg 3

1 ½ ss smør – 200 g fløte – 3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – En klype malt kanel – 2 ts honning (eventuelt lønnesirup eller Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style) – Persille til garnityr

Ha den stekte fileten (sammen med marinaden om ønskelig) oppi tomatblandingen. Tilsett fløten og resten av smøret, og varm kort opp. Krydre med Kikkoman Ponzu Sitron, krydder og honning. Garner med persille og server.

Tips:

Istedenfor Kikkoman Ponzu Sitron kan du bruke Kikkoman Soyasaus og sitronsaft eller limesaft. Prøv å erstatte tomatpureen med paprikapuré eller ajvar for en mer fruktig og aromatisk vri.

Oppskrifts-ID: 1492

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

600 g kyllingfilet – 2 hvitløksfedd – 1 stykke ingefær, ca. 2 cm – 2 ts paprikapulver – 5 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer300 g yoghurt – 1 ts cayennepepper – 2 ts garam masala

Skjær fileten i biter. For å lage marinaden, finhakk hvitløk og ingefær. Bland med paprikapulver, Kikkoman Ponzu Sitron, yoghurt, cayennepepper og garam masala. Legg kyllingbitene i marinaden og la stå i minst 1 time.

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg den marinerte fileten i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 25 minutter (eller stek i varm olje i en panne).

2 løk – 1 ½ ss smør – 7 dl tomatpassata (på flaske eller boks) – 2 ss tomatpuré

Skjær løken i terninger og sauter den i smeltet smør. Tilsett tomatpassata og tomatpuré og la det småkoke forsiktig i ca. 20 minutter. Rør om iblant.

1 ½ ss smør – 200 g fløte – 3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – En klype malt kanel – 2 ts honning (eventuelt lønnesirup eller Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style) – Persille til garnityr

Ha den stekte fileten (sammen med marinaden om ønskelig) oppi tomatblandingen. Tilsett fløten og resten av smøret, og varm kort opp. Krydre med Kikkoman Ponzu Sitron, krydder og honning. Garner med persille og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.