

Maki Sushi
total tid
35 min.
35 min.
tilberedningstid
Slik lager du din egen deilige sardin og laksesushi.
Ingredienser
12 porsjoner
Maki Sushi med sardiner og basilikum
40 g
sardinfillet, i olje (på boks)
2 ts
syltet ingefær eller opphakket ingefær
3,50
basilikumblader
0,50
noriblad
70 g
kokt sushiris
0,50 ts
wasabipasta
Maki Sushi med laksepoke
2
laksestrimler, omtrent 6-9cm lange
1
lang agurkstrimmel, omtrent 10-12cm lange
0,50
noriblad
70 g
kokt sushiris
0,50 ts
wasabipasta
Alternativ til Kikkoman Poke Saus:
3 g
sukker
2 g
sitronsaft
Til servering:
Syltet ingefær
wasabipasta
Næringsinnhold (per porsjon):
290 kJ
/
69 kcal
2 g
Fett
4 g
Protein
8,6 g
Karbohydrater
Tilberedning
Steg 1
1) Maki Sushi med sardiner og basilikum
- Tørk oljen av sardinene med et papirhåndkle og hakk opp sardinene.
- Legg sardinene i en bolle og tilsett Kikkoman Soyasaus.
- Grovhakk ingefæren og plukk basilikumbladene.
- Bland ingefær, basilikum og marinerte sardiner.
- Legg ½ noriblad på sushimatten.
- Fordel sushirisen på den med våte fingre.
- Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
- Legg 4 ts sardinblanding på langs ned langs midten av sushirisen.
- Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
- Garner med syltet ingefær og wasabipasta.
Steg 2
2) Maki Sushi med laksepoke
- Mariner laksestrimlene i Kikkoman Poke Sauce* i omtrent 30 minutter.
- Fjern frøene fra agurken og skjær agurken i tynnere strimler.
- Legg ½ noriblad på sushimatten.
- Fordel sushirisen på den med våte fingre.
- Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
- Legg marinerte laksestrimler og agurkstrimler på langs ned langs midten av sushirisen.
- Rull sammen og skjær i 6 like store biter ved hjelp av sushimatten.
- Garner med syltet ingefær og wasabipasta.
Tips:
Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.
Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)
- 450 g (540 ml) japansk ris
- 450 ml vann
Kok ris først og krydre deretter med
eller eventuelt:
- 70 ml risedikk
- 30 g sukker
- 15 g salt
Oppskrifts-ID: 940
Oppskriften som PDF
Takk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer