Maki Sushi

total tid 35 min.
35 min. tilberedningstid

Sushiruller med fisk – på 2 måter! Disse makirullene i japansk stil er så deilig annerledes – en er fylt med hermetiske sardiner og den andre med laks marinert i Kikkoman Poke Sauce. En enkel lunsj du kan lage med sushimatte hjemme. Bare prøv.

Ingredienser

12 porsjoner

Maki Sushi med sardiner og basilikum

40 g
sardinfillet, i olje (på boks)
2 ts
syltet ingefær eller opphakket ingefær
3 ½ 
basilikumblader
 ½ 
noriblad
70 g
kokt sushiris
 ½ ts
wasabipasta

Maki Sushi med laksepoke

2 
laksestrimler, omtrent 6-9cm lange
1 
lang agurkstrimmel, omtrent 10-12cm lange
 ½ 
noriblad
70 g
kokt sushiris
 ½ ts
wasabipasta

Alternativ til Kikkoman Poke Saus:

3 g
sukker
2 g
sitronsaft

Til servering:

Syltet ingefær
wasabipasta
Næringsinnhold (per porsjon): 290 kJ  /  69 kcal
2 g Fett
4 g Protein
8,6 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1) Maki Sushi med sardiner og basilikum

  1. Tørk oljen av sardinene med et papirhåndkle og hakk opp sardinene.
  2. Legg sardinene i en bolle og tilsett Kikkoman Soyasaus.
  3. Grovhakk ingefæren og plukk basilikumbladene.
  4. Bland ingefær, basilikum og marinerte sardiner.
  5. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  6. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  7. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  8. Legg 4 ts sardinblanding på langs ned langs midten av sushirisen.
  9. Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
  10. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

Steg 2

2) Maki Sushi med laksepoke

  1. Mariner laksestrimlene i Kikkoman Poke Sauce* i omtrent 30 minutter.
  2. Fjern frøene fra agurken og skjær agurken i tynnere strimler.
  3. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  4. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  5. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  6. Legg marinerte laksestrimler og agurkstrimler på langs ned langs midten av sushirisen.
  7. Rull sammen og skjær i 6 like store biter ved hjelp av sushimatten.
  8. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

Tips:

Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.

Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japansk ris
  • 450 ml vann

Kok ris først og krydre deretter med

eller eventuelt:

  • 70 ml risedikk
  • 30 g sukker
  • 15 g salt

Oppskrifts-ID: 940

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1) Maki Sushi med sardiner og basilikum

  1. Tørk oljen av sardinene med et papirhåndkle og hakk opp sardinene.
  2. Legg sardinene i en bolle og tilsett Kikkoman Soyasaus.
  3. Grovhakk ingefæren og plukk basilikumbladene.
  4. Bland ingefær, basilikum og marinerte sardiner.
  5. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  6. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  7. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  8. Legg 4 ts sardinblanding på langs ned langs midten av sushirisen.
  9. Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
  10. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

2) Maki Sushi med laksepoke

  1. Mariner laksestrimlene i Kikkoman Poke Sauce* i omtrent 30 minutter.
  2. Fjern frøene fra agurken og skjær agurken i tynnere strimler.
  3. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  4. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  5. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  6. Legg marinerte laksestrimler og agurkstrimler på langs ned langs midten av sushirisen.
  7. Rull sammen og skjær i 6 like store biter ved hjelp av sushimatten.
  8. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.