Sommerruller med grønnsaker, reker og peanøttsaus
Sommerruller med grønnsaker, reker og peanøttsaus

Sommerruller med grønnsaker, reker og peanøttsaus

total tid20 min.
15 min.tilberedningstid
5 min.koketid

Rull sammen et kjapt og deilig måltid med disse hvitløk-chiliwrapsene med grønnsaker, servert med en kremete peanøttsaus. Sprø, mettende og absolutt appetittvekkende!

Greit å vite: Denne retten er en del av Meal Prep-serien. Du kan finne de to andre oppskriftene i settet her.

Ingredienser

2 porsjoner
4 
salatblader
 ½ 
gulrot
 ¼ 
gul paprika
0,13 
rødkål
150 g
reker
1 ss
smør
1 
fedd hvitløk
 ¼ 
chilipepper
4 
ark rispapir
2 ss
peanøttsmør
1 ss
limesaft
1 ss
honning
4 ss
vann
Næringsinnhold (per porsjon):1532 kJ / 366 kcal
18,5 gFett
18 gProtein
30 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

4  salatblader –  ½  gulrot –  ¼  gul paprika – 0,13  rødkål

Vask grønnsakene. Skjær gulrot, paprika og rødkål i svært tynne strimler.

Steg 2

150 g reker – 1 ss smør – 1  fedd hvitløk –  ¼  chilipepper – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Vask rekene. Smelt smøret i en panne. Tilsett rekene og stek i 1 minutt. Tilsett knust hvitløk, oppskåret chilipepper og Kikkoman Soyasaus. Stek i ytterligere 3-4 minutter og la stå til avkjøling.

Steg 3

4  ark rispapir

Fukt rispapiret i lunkent vann. Fyll med grønnsaker og begynn å rulle det sammen. Tilsett rekene underveis og rull det fullstendig sammen.

Steg 4

2 ss peanøttsmør – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss limesaft – 1 ss limesaft – 4 ss vann

Rør alle ingrediensene sammen til en jevn saus i en bolle. Server sommerrullene med peanøttsausen.

Tip:

Vil du ha en vegansk variant, kan du erstatte rekene med finhakket tofu og rulle den inn sammen med grønnsakene etter steking.

Oppskrifts-ID: 1300

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

4 salatblader – ½ gulrot – ¼ gul paprika – 0,13 rødkål

Vask grønnsakene. Skjær gulrot, paprika og rødkål i svært tynne strimler.

150 g reker – 1 ss smør – 1 fedd hvitløk – ¼ chilipepper – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Vask rekene. Smelt smøret i en panne. Tilsett rekene og stek i 1 minutt. Tilsett knust hvitløk, oppskåret chilipepper og Kikkoman Soyasaus. Stek i ytterligere 3-4 minutter og la stå til avkjøling.

4 ark rispapir

Fukt rispapiret i lunkent vann. Fyll med grønnsaker og begynn å rulle det sammen. Tilsett rekene underveis og rull det fullstendig sammen.

2 ss peanøttsmør – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss limesaft – 1 ss limesaft – 4 ss vann

Rør alle ingrediensene sammen til en jevn saus i en bolle. Server sommerrullene med peanøttsausen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.