Grillet donburi med grønnsaker, frukt og furikake
Grillet donburi med grønnsaker, frukt og furikake

Grillet donburi med grønnsaker, frukt og furikake

total tid75 min.
15 min.tilberedningstid
30 min.koketid
30 min.marineringstid

Gi deg hen til høstens smaker med denne japanskinspirerte risbollen med stekt rosenkål, aprikos, epler og rødbeter. Når den toppes med et dryss av pikant furikake, faller du garantert for den herlige kombinasjonen av teksturer og smaker.

Ingredienser

2 porsjoner
120 g
sushiris

Topping:

200 g
rosenkål
30 g
honning
1 
aprikos
1 
eple
1 
kokt rødbete
0,2 dl
limesaft eller yuzusaft
1 ts
rå ingefær
1 
hvitløksfedd
1 ts
appelsinskall

Furikake:

1 ts
sorte sesamfrø
1 ts
ristede hvite sesamfrø
1 
noriark
1 ts
sanshopepper
Næringsinnhold (per porsjon):2344 kJ / 560 kcal
6,5 gFett
15,1 gProtein
108,9 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

120 g sushiris – 200 g rosenkål – 0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus30 g honning

Kok risen i i henhold til anvisningene på pakken.
Del rosenkålhodene i to og bland dem med Kikkoman Soyasaus og honning. Legg dem til side i 30 minutter, og sett dem deretter i en forvarmet stekeovn ved 200 °C i 20 minutter.

Steg 2

1  aprikos – 1  eple – 1  kokt rødbete

Vask aprikosen og eplet. Skjær aprikosen, eplet og den skrelte rødbeten i små biter.

Steg 3

1  hvitløksfedd – 1 ts rå ingefær – 0,6 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,6 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style0,2 dl limesaft eller yuzusaft – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ts appelsinskall

Hakk ingefær og hvitløk, ha dem oppi sausen sammen med resten av ingrediensene og bland godt.

Steg 4

1  noriark – 1 ts sorte sesamfrø – 1 ts ristede hvite sesamfrø – 1 ts sanshopepper

Smuldre norien og bland den med sesamfrø og sanshopepper.
Ha risen i en bolle, arranger resten av ingrediensene seksjonsvis på toppen, hell sausen over det hele, og dryss over furikake.

Tips:

Det er flere typer furikake tilgjengelige i internettbutikker. Velg den du liker best.

Oppskrifts-ID: 1366

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

120 g sushiris – 200 g rosenkål – 0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus30 g honning

Kok risen i i henhold til anvisningene på pakken.
Del rosenkålhodene i to og bland dem med Kikkoman Soyasaus og honning. Legg dem til side i 30 minutter, og sett dem deretter i en forvarmet stekeovn ved 200 °C i 20 minutter.

1 aprikos – 1 eple – 1 kokt rødbete

Vask aprikosen og eplet. Skjær aprikosen, eplet og den skrelte rødbeten i små biter.

1 hvitløksfedd – 1 ts rå ingefær – 0,6 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,6 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style0,2 dl limesaft eller yuzusaft – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ts appelsinskall

Hakk ingefær og hvitløk, ha dem oppi sausen sammen med resten av ingrediensene og bland godt.

1 noriark – 1 ts sorte sesamfrø – 1 ts ristede hvite sesamfrø – 1 ts sanshopepper

Smuldre norien og bland den med sesamfrø og sanshopepper.
Ha risen i en bolle, arranger resten av ingrediensene seksjonsvis på toppen, hell sausen over det hele, og dryss over furikake.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.