Grillet donburi med grønnsaker, frukt og furikake
Gi deg hen til høstens smaker med denne japanskinspirerte risbollen med stekt rosenkål, aprikos, epler og rødbeter. Når den toppes med et dryss av pikant furikake, faller du garantert for den herlige kombinasjonen av teksturer og smaker.
Tilberedning
Steg 1
120 g sushiris – 200 g rosenkål – 0,4 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 30 g honning
Kok risen i i henhold til anvisningene på pakken.
Del rosenkålhodene i to og bland dem med Kikkoman Soyasaus og honning. Legg dem til side i 30 minutter, og sett dem deretter i en forvarmet stekeovn ved 200 °C i 20 minutter.
Steg 2
1 aprikos – 1 eple – 1 kokt rødbete
Vask aprikosen og eplet. Skjær aprikosen, eplet og den skrelte rødbeten i små biter.
Steg 3
1 hvitløksfedd – 1 ts rå ingefær – 0,6 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,6 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – 0,2 dl limesaft eller yuzusaft – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ts appelsinskall
Hakk ingefær og hvitløk, ha dem oppi sausen sammen med resten av ingrediensene og bland godt.
Steg 4
1 noriark – 1 ts sorte sesamfrø – 1 ts ristede hvite sesamfrø – 1 ts sanshopepper
Smuldre norien og bland den med sesamfrø og sanshopepper.
Ha risen i en bolle, arranger resten av ingrediensene seksjonsvis på toppen, hell sausen over det hele, og dryss over furikake.
Tips:
Det er flere typer furikake tilgjengelige i internettbutikker. Velg den du liker best.
Oppskrifts-ID: 1366
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer