

Grillstekte sommergrønnsaker med bagna cauda
Feir sommerens spenstige smaker med grillede sesonggrønnsaker og klassisk italiensk bagna cauda-saus med hvitløk og ansjos. Toppet med friske urter for en fabelaktig eksplosjon av farger og smaker.
Tilberedning
Steg 1

4 hvitløksfedd, hakket – 4 ansjosfileter, finhakket – 0,6 dl extra virgin olivenolje – 0,1 dl sitronsaft
Varm opp olivenoljen i en liten kasserolle på lav til middels varme. Tilsett hakket hvitløk og finhakket ansjos. Kok under hyppig omrøring i 7–8 minutter til hvitløken slipper aromaen og ansjosen har løst seg opp i oljen. Ta av varmen, mos med en håndmikser eller knus i en morter og sett til side.
Steg 2

70 g fersk squash – 70 g fersk blomkål – 4 hele vårløk – 6 asparges – 1 rød paprika – 5 g basilikum – 5 g persille – 5 g fersk timian – 0,1 dl olivenolje – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt
Fyr opp bålet eller grillen på forhånd. Pensle de oppskårne grønnsakene med olivenolje og krydre med Kikkoman Soyasaus - Mindre Salt. Legg de ferdige grønnsakene rett på grillristen. Stek dem over åpen flamme (eller på en grill) til de er møre og har brennemerker (5–7 minutter). Snu grønnsakene iblant. Anrett de grillede grønnsakene på et serveringsfat. Ringle varm bagna cauda-saus over grønnsakene. Dryss over hakkede ferske urter.
Tip
Oppskrifts-ID: 1437
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer