Grillstekte sommergrønnsaker med bagna cauda
Grillstekte sommergrønnsaker med bagna cauda

Grillstekte sommergrønnsaker med bagna cauda

5 1 vurderinger
total tid18 min.
10 min.tilberedningstid
8 min.koketid

Feir sommerens spenstige smaker med grillede sesonggrønnsaker og klassisk italiensk bagna cauda-saus med hvitløk og ansjos. Toppet med friske urter for en fabelaktig eksplosjon av farger og smaker.

Ingredienser

2 porsjoner
70 g
fersk squash
70 g
fersk blomkål
4 
hele vårløk
6 
asparges
1 
rød paprika
5 g
basilikum
5 g
persille
5 g
fersk timian
0,1 dl
olivenolje

Saus:

4 
hvitløksfedd, hakket
4 
ansjosfileter, finhakket
0,6 dl
extra virgin olivenolje
0,1 dl
sitronsaft
Næringsinnhold (per porsjon):1045 kJ / 250 kcal
20 gFett
5 gProtein
15 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

4  hvitløksfedd, hakket – 4  ansjosfileter, finhakket – 0,6 dl extra virgin olivenolje – 0,1 dl sitronsaft

Varm opp olivenoljen i en liten kasserolle på lav til middels varme. Tilsett hakket hvitløk og finhakket ansjos. Kok under hyppig omrøring i 7–8 minutter til hvitløken slipper aromaen og ansjosen har løst seg opp i oljen. Ta av varmen, mos med en håndmikser eller knus i en morter og sett til side.

Steg 2

70 g fersk squash – 70 g fersk blomkål – 4  hele vårløk – 6  asparges – 1  rød paprika – 5 g basilikum – 5 g persille – 5 g fersk timian – 0,1 dl olivenolje – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Fyr opp bålet eller grillen på forhånd. Pensle de oppskårne grønnsakene med olivenolje og krydre med Kikkoman Soyasaus - Mindre Salt. Legg de ferdige grønnsakene rett på grillristen. Stek dem over åpen flamme (eller på en grill) til de er møre og har brennemerker (5–7 minutter). Snu grønnsakene iblant. Anrett de grillede grønnsakene på et serveringsfat. Ringle varm bagna cauda-saus over grønnsakene. Dryss over hakkede ferske urter.

Tip

Oppskrifts-ID: 1437

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

4 hvitløksfedd, hakket – 4 ansjosfileter, finhakket – 0,6 dl extra virgin olivenolje – 0,1 dl sitronsaft

Varm opp olivenoljen i en liten kasserolle på lav til middels varme. Tilsett hakket hvitløk og finhakket ansjos. Kok under hyppig omrøring i 7–8 minutter til hvitløken slipper aromaen og ansjosen har løst seg opp i oljen. Ta av varmen, mos med en håndmikser eller knus i en morter og sett til side.

70 g fersk squash – 70 g fersk blomkål – 4 hele vårløk – 6 asparges – 1 rød paprika – 5 g basilikum – 5 g persille – 5 g fersk timian – 0,1 dl olivenolje – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Fyr opp bålet eller grillen på forhånd. Pensle de oppskårne grønnsakene med olivenolje og krydre med Kikkoman Soyasaus - Mindre Salt. Legg de ferdige grønnsakene rett på grillristen. Stek dem over åpen flamme (eller på en grill) til de er møre og har brennemerker (5–7 minutter). Snu grønnsakene iblant. Anrett de grillede grønnsakene på et serveringsfat. Ringle varm bagna cauda-saus over grønnsakene. Dryss over hakkede ferske urter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.