Ingefær-kylling-arancini
Ingredienser
For glasuren:
For dippsausen:
Tilberedning
Steg 1
Kok sushirisen etter anvisningen på pakken, fordel i et tynt lag på en stor tallerken og la den avkjøles.
Steg 2
Varm opp 1 teskje olje i en stekepanne med antiklebe-belegg og stek kyllingkjøttet ved middels varme i 5-10 minutter til det er ferdigstekt. Tilføy ingefær, løk, soyasaus og sukker. Reduser varmen og la det surre i noen minutter til, til kyllingen er glasert. La det avkjøles.
Steg 3
Ta en håndfull ris med våte hender (for å forhindre at risen kleber på hendene dine) og trykk den flat i håndflaten. Ha 1/2 teskje av kyllingblandingen i midten og lukk hånden for å pakke risen rundt fyllingen. Lukk forsiktig og form til en kule. Hvis risen ikke lar seg forme, ta mer ris og trykk den lett sammen slik at den kleber sammen. Vask hendene hyppig for å fjerne stivelsen og for å hindre at den kleber fast.
Steg 4
Legg det på en oljet stekeplate eller plate som er belagt med plastfolie og bearbeid risen videre med resten av fyllingen. Det skulle bli omtrent 18-20 risboller på størrelse med en tennisball. Still det kaldt i minst 30 minutter til det kan frityrstekes.
Steg 5
Fyll en kasserolle til maksimalt halvparten med olje til temperaturføleren viser 180 °C eller et stykke brød er brunstekt på 30 sekunder.
Steg 6
Ha mel, egg og brødsmuler i tre flate boller eller tallerkener. Dryss mel på risbollene, dypp dem så i egg og paner dem med brødsmuler.
Steg 7
Ha bollene (ca. 5 om gangen) forsiktig i oljen og frityrstek dem gullbrun i 5-6 minutter. La dem dryppe av på tørkerull, mens resten av risbollene frityrstekes.
Steg 8
Bland ingrediensene for dippen og server dippen til arancinien. Dryss på vårløk etter ønske.
Oppskrifts-ID: 11
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer