Kinesiskinspirert teriyaki kyllingburger

total tid 70 min.
20 min. tilberedningstid
30 min. koketid
30 min. marineringstid

Unn deg en fusjon av Østen og Vesten med Rou Jia Mo – den kinesiske hamburgerversjonen. Navnet betyr direkte oversatt «kjøtt i en bolle». Vår variant har pitabrød fylt med kylling marinert i Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk, aromatiske kryddere, sprø kål og karamellisert løk.

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
hvetemel
1 ts
tørrgjær
1,2 dl
varmt vann
300 g
underlår av kylling
 ¼ ts
malt ingefær
 ¼ ts
malt kanel
 ¼ ts
fenikkel
1 ss
hakkede koriander- eller persilleblader
1 ts
hakket chili
100 g
rødkål
2 ss
olivenolje
1 ss
limesaft
1 ts
honning
2 
løk
1 ts
sukker
Næringsinnhold (per porsjon): 3416 kJ  /  816 kcal
23,7 g Fett
40,3 g Protein
65,3 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g hvetemel – 1 ts tørrgjær – 0,33 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus120 ml warm water – 1,2 dl varmt vann

Kna en myk gjærdeig av disse ingrediensene. Dekk deigen og la den heve på et lunt sted i ca. 60 minutter. Del den i fire porsjoner og kjevl hver porsjon ut i en lang strimmel. Brett den dobbelt på langs til du får en bolle. Snu bollen og kjevl den ut til et flatt brød. Dekk de tilberedte pitaene og la dem heve i 20 minutter. Varm en panne på sterk varme og tørrstek dem på begge sider i 2 minutter hver. Sett dem til side.

Steg 2

300 g underlår av kylling – 1 dl Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk ¼ ts malt ingefær –  ¼ ts malt kanel –  ¼ ts fenikkel – 1 ss hakkede koriander- eller persilleblader – 1 ts hakket chili

Klapp kjøttet tørt og dekk det med Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk iblandet ingefær, kanel og fenikkel. Mariner i ca. 30 minutter. Ta vare på marinaden. Dekk kjøttet og stek det i ovnen i 20-30 minutter ved 180 °C til det er mørt. Ta kjøttet ut og riv det med en gaffel. Tilsett koriander og chili og bland med resten av teriyakimarinaden.

 

Steg 3

100 g rødkål – 1 ss olivenolje – 1 ss limesaft – 1 ts honning

Finhakk rødkålen. Tilsett olivenolje, limesaft og honning. Bland godt.

Steg 4

2  løk – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts sukker

Skjær løken i strimler og stek i olivenolje. Tilsett Kikkoman Soyasaus og sukker, og la det småkoke på svak varme i ca. 10 minutter.

Steg 5

Skjær opp pitabrødene og fyll dem med marinert kjøtt, rødkål og karamellisert løk.

Oppskrifts-ID: 1246

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g hvetemel – 1 ts tørrgjær – 0,33 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus120 ml warm water – 1,2 dl varmt vann

Kna en myk gjærdeig av disse ingrediensene. Dekk deigen og la den heve på et lunt sted i ca. 60 minutter. Del den i fire porsjoner og kjevl hver porsjon ut i en lang strimmel. Brett den dobbelt på langs til du får en bolle. Snu bollen og kjevl den ut til et flatt brød. Dekk de tilberedte pitaene og la dem heve i 20 minutter. Varm en panne på sterk varme og tørrstek dem på begge sider i 2 minutter hver. Sett dem til side.

300 g underlår av kylling – 1 dl Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk ¼ ts malt ingefær –  ¼ ts malt kanel –  ¼ ts fenikkel – 1 ss hakkede koriander- eller persilleblader – 1 ts hakket chili

Klapp kjøttet tørt og dekk det med Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk iblandet ingefær, kanel og fenikkel. Mariner i ca. 30 minutter. Ta vare på marinaden. Dekk kjøttet og stek det i ovnen i 20-30 minutter ved 180 °C til det er mørt. Ta kjøttet ut og riv det med en gaffel. Tilsett koriander og chili og bland med resten av teriyakimarinaden.

 

100 g rødkål – 1 ss olivenolje – 1 ss limesaft – 1 ts honning

Finhakk rødkålen. Tilsett olivenolje, limesaft og honning. Bland godt.

2  løk – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts sukker

Skjær løken i strimler og stek i olivenolje. Tilsett Kikkoman Soyasaus og sukker, og la det småkoke på svak varme i ca. 10 minutter.

Skjær opp pitabrødene og fyll dem med marinert kjøtt, rødkål og karamellisert løk.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.