Kinesiskinspirert teriyaki kyllingburger
Unn deg en fusjon av Østen og Vesten med Rou Jia Mo – den kinesiske hamburgerversjonen. Navnet betyr direkte oversatt «kjøtt i en bolle». Vår variant har pitabrød fylt med kylling marinert i Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk, aromatiske kryddere, sprø kål og karamellisert løk.
Tilberedning
Steg 1
150 g hvetemel – 1 ts tørrgjær – 0,33 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 120 dl warm water – 1,2 dl varmt vann
Kna en myk gjærdeig av disse ingrediensene. Dekk deigen og la den heve på et lunt sted i ca. 60 minutter. Del den i fire porsjoner og kjevl hver porsjon ut i en lang strimmel. Brett den dobbelt på langs til du får en bolle. Snu bollen og kjevl den ut til et flatt brød. Dekk de tilberedte pitaene og la dem heve i 20 minutter. Varm en panne på sterk varme og tørrstek dem på begge sider i 2 minutter hver. Sett dem til side.
Steg 2
300 g underlår av kylling – 1 dl Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk – ¼ ts malt ingefær – ¼ ts malt kanel – ¼ ts fenikkel – 1 ss hakkede koriander- eller persilleblader – 1 ts hakket chili
Klapp kjøttet tørt og dekk det med Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk iblandet ingefær, kanel og fenikkel. Mariner i ca. 30 minutter. Ta vare på marinaden. Dekk kjøttet og stek det i ovnen i 20-30 minutter ved 180 °C til det er mørt. Ta kjøttet ut og riv det med en gaffel. Tilsett koriander og chili og bland med resten av teriyakimarinaden.
Steg 3
100 g rødkål – 1 ss olivenolje – 1 ss limesaft – 1 ts honning
Finhakk rødkålen. Tilsett olivenolje, limesaft og honning. Bland godt.
Steg 4
2 løk – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts sukker
Skjær løken i strimler og stek i olivenolje. Tilsett Kikkoman Soyasaus og sukker, og la det småkoke på svak varme i ca. 10 minutter.
Steg 5
Skjær opp pitabrødene og fyll dem med marinert kjøtt, rødkål og karamellisert løk.
Oppskrifts-ID: 1246
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer