Clam chowder med laks
Clam chowder med laks

Clam chowder med laks

total tid45 min.
25 min.tilberedningstid
20 min.koketid

Denne aromatiske og næringsrike clam chowderen med blåskjell og laks er det ideelle valget for dem som elsker fisk og sjømat. Servert med sprøstekte hvitløkskrutonger og persille er dette en sunn og varmende rett som smaker deilig i høstkulden.

Ingredienser

2 porsjoner
500 g
ferske blåskjell
5 dl
vann
150 g
laksefilet
50 g
røkte baconskiver
10 g
smør
80 g
purreløk, skåret i halvmåner
40 g
selleri, hakket
70 g
gulrøtter, ternet
40 g
fennikel, ternet
100 g
sukkermais, fjernet fra kolben
2 
hvitløksfedd, hakket
2 
laurbærblader
2 ts
fersk timian
1 ½ dl
kremfløte
Noen dråper sitronsaft
2 klype
svart pepper

Krutonger:

10 g
smør
1 
lite hvitløksfedd, hakket
4 
baguettskiver

Til serveringen:

2 ss
hakket persille
Næringsinnhold (per porsjon):3498 kJ / 836 kcal
52 gFett
46 gProtein
46 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

500 g ferske blåskjell – 5 dl vann – 150 g laksefilet

Rens blåskjellene godt i rennende vann. Legg dem i en gryte, dekk med vann og kok med lokk på i 7 minutter til skjellene åpner seg. Sil av muslingene, ta vare på 4 dl av kokekraften. Legg til side 6 muslinger i skjell til pynt. Ta skallet av resten av blåskjellene og legg dem i en bolle. Fjern skinnet fra laksen og skjær den i terninger.

Steg 2

50 g røkte baconskiver – 10 g smør – 80 g purreløk, skåret i halvmåner – 40 g selleri, hakket – 70 g gulrøtter, ternet – 40 g fennikel, ternet – 100 g søtmais, fjernet fra kolben – 2  hvitløksfedd, hakket – 2  laurbærblader – 2 ts fersk timian – 1 ½ dl kremfløte – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – Noen dråper sitronsaft – 2 klype svart pepper

Legg baconskivene i en kasserolle på lav varme til fettet smelter, legg dem deretter på et fat. Ha oppi smør, purreløk, selleri, gulrot, fennikel, sukkermais, hvitløk og kryddere, og stek kort under omrøring. Tilsett kokekraften fra blåskjellene, fløte, Kikkoman Soyasaus – Mindre salt og sitronsaft, krydre med pepper og la småkoke i 16 minutter. Ta ut laurbærbladene, mos halvparten av kraften og ha den tilbake i kasserollen. Tilsett blåskjell og laks og kok i ytterligere 4 minutter.

Steg 3

10 g smør – 1  lite hvitløksfedd, hakket – 4  baguettskiver – 2 ss hakket persille

Smelt smøret i en panne og tilsett hakket hvitløk. Legg krutongene i pannen og stek til de er gylne på begge sider. Smuldre baconen fra steg 2, ha den oppi chowderen og rør om. Hell chowderen i en bolle, garner med blåskjell i skjell, dryss over persille og server med krutongene.

Oppskrifts-ID: 1383

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

500 g ferske blåskjell – 5 dl vann – 150 g laksefilet

Rens blåskjellene godt i rennende vann. Legg dem i en gryte, dekk med vann og kok med lokk på i 7 minutter til skjellene åpner seg. Sil av muslingene, ta vare på 4 dl av kokekraften. Legg til side 6 muslinger i skjell til pynt. Ta skallet av resten av blåskjellene og legg dem i en bolle. Fjern skinnet fra laksen og skjær den i terninger.

50 g røkte baconskiver – 10 g smør – 80 g purreløk, skåret i halvmåner – 40 g selleri, hakket – 70 g gulrøtter, ternet – 40 g fennikel, ternet – 100 g søtmais, fjernet fra kolben – 2 hvitløksfedd, hakket – 2 laurbærblader – 2 ts fersk timian – 1 ½ dl kremfløte – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – Noen dråper sitronsaft – 2 klype svart pepper

Legg baconskivene i en kasserolle på lav varme til fettet smelter, legg dem deretter på et fat. Ha oppi smør, purreløk, selleri, gulrot, fennikel, sukkermais, hvitløk og kryddere, og stek kort under omrøring. Tilsett kokekraften fra blåskjellene, fløte, Kikkoman Soyasaus – Mindre salt og sitronsaft, krydre med pepper og la småkoke i 16 minutter. Ta ut laurbærbladene, mos halvparten av kraften og ha den tilbake i kasserollen. Tilsett blåskjell og laks og kok i ytterligere 4 minutter.

10 g smør – 1 lite hvitløksfedd, hakket – 4 baguettskiver – 2 ss hakket persille

Smelt smøret i en panne og tilsett hakket hvitløk. Legg krutongene i pannen og stek til de er gylne på begge sider. Smuldre baconen fra steg 2, ha den oppi chowderen og rør om. Hell chowderen i en bolle, garner med blåskjell i skjell, dryss over persille og server med krutongene.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.