Clam chowder med laks
Denne aromatiske og næringsrike clam chowderen med blåskjell og laks er det ideelle valget for dem som elsker fisk og sjømat. Servert med sprøstekte hvitløkskrutonger og persille er dette en sunn og varmende rett som smaker deilig i høstkulden.
Ingredienser
Krutonger:
Til serveringen:
Tilberedning
Steg 1
500 g ferske blåskjell – 5 dl vann – 150 g laksefilet
Rens blåskjellene godt i rennende vann. Legg dem i en gryte, dekk med vann og kok med lokk på i 7 minutter til skjellene åpner seg. Sil av muslingene, ta vare på 4 dl av kokekraften. Legg til side 6 muslinger i skjell til pynt. Ta skallet av resten av blåskjellene og legg dem i en bolle. Fjern skinnet fra laksen og skjær den i terninger.
Steg 2
50 g røkte baconskiver – 10 g smør – 80 g purreløk, skåret i halvmåner – 40 g selleri, hakket – 70 g gulrøtter, ternet – 40 g fennikel, ternet – 100 g søtmais, fjernet fra kolben – 2 hvitløksfedd, hakket – 2 laurbærblader – 2 ts fersk timian – 1 ½ dl kremfløte – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – Noen dråper sitronsaft – 2 klype svart pepper
Legg baconskivene i en kasserolle på lav varme til fettet smelter, legg dem deretter på et fat. Ha oppi smør, purreløk, selleri, gulrot, fennikel, sukkermais, hvitløk og kryddere, og stek kort under omrøring. Tilsett kokekraften fra blåskjellene, fløte, Kikkoman Soyasaus – Mindre salt og sitronsaft, krydre med pepper og la småkoke i 16 minutter. Ta ut laurbærbladene, mos halvparten av kraften og ha den tilbake i kasserollen. Tilsett blåskjell og laks og kok i ytterligere 4 minutter.
Steg 3
10 g smør – 1 lite hvitløksfedd, hakket – 4 baguettskiver – 2 ss hakket persille
Smelt smøret i en panne og tilsett hakket hvitløk. Legg krutongene i pannen og stek til de er gylne på begge sider. Smuldre baconen fra steg 2, ha den oppi chowderen og rør om. Hell chowderen i en bolle, garner med blåskjell i skjell, dryss over persille og server med krutongene.
Oppskrifts-ID: 1383
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer