

Calzone med chipotlekrydret svin og ost
Calzone med chipotlekrydret svinekjøtt og ost er en appetittvekkende vri på den klassiske italienske retten, der tradisjon møter moderne smaksvarianter. Den hjemmelagede deigen blir gyllenbrun og sprø etter steking og har et saftig fyll.
Tilberedning
Steg 1

300 g indrefilet av svin – 0,9 dl Kikkoman Teriyaki Marinade – 1 ts tørket oregano – 1 kvist rosmarin – 1 kvist timian – ½ dl stekeolje – 1 klype salt – 1 klype pepper
Skjær svinefileten i strimler. Krydre med Kikkoman Teriyaki Marinade, oregano, salt, pepper og hakkede urter, og la stå til marinering i minst 30 minutter. Etterpå steker du kjøttet i en stekepanne med olje til det brunes.
Steg 2

3 ss tomatpassata – 3 ss Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning – 1 ss hakket chipotle
Bland tomatpassata, Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning og chipotle.
Steg 3

300 g pizzadeig – 150 g revet mozzarella – 3 basilikumblader – 3 ss olivenolje
Rull ut pizzadeigen. Smør på sausen fra steg 2 og dryss over ost. Legg på svinestrimlene og basilikumbladene. Brett deigen over fyllet slik at du får en fin calzoneform. Brett så opp deigkanten rundt hele calzonen, og hell over olivenolje.
Steg 4

Stek i støpejernsgryte over åpen flamme eller i stekeovnen i ca. 20-30 minutter (210°C).
Tip
Oppskrifts-ID: 1458
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer