Calzone med chipotlekrydret svin og ost
Calzone med chipotlekrydret svin og ost

Calzone med chipotlekrydret svin og ost

total tid180 min.
60 min.tilberedningstid
90 min.koketid
30 min.marineringstid

Calzone med chipotlekrydret svinekjøtt og ost er en appetittvekkende vri på den klassiske italienske retten, der tradisjon møter moderne smaksvarianter. Den hjemmelagede deigen blir gyllenbrun og sprø etter steking og har et saftig fyll.

Ingredienser

2 porsjoner
300 g
indrefilet av svin
1 ts
tørket oregano
1 
kvist rosmarin
1 
kvist timian
 ½ dl
stekeolje
1 klype
salt
1 klype
pepper
300 g
pizzadeig
3 ss
tomatpassata
150 g
revet mozzarella
1 ss
hakket chipotle
3 
basilikumblader
3 ss
olivenolje
Næringsinnhold (per porsjon):5746 kJ / 1373 kcal
83 gFett
61 gProtein
93 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

300 g indrefilet av svin – 0,9 dl Kikkoman Teriyaki Marinade1 ts tørket oregano – 1  kvist rosmarin – 1  kvist timian –  ½ dl stekeolje – 1 klype salt – 1 klype pepper

Skjær svinefileten i strimler. Krydre med Kikkoman Teriyaki Marinade, oregano, salt, pepper og hakkede urter, og la stå til marinering i minst 30 minutter. Etterpå steker du kjøttet i en stekepanne med olje til det brunes.

Steg 2

3 ss tomatpassata – 3 ss Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning1 ss hakket chipotle

Bland tomatpassata, Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning og chipotle.

Steg 3

300 g pizzadeig – 150 g revet mozzarella – 3  basilikumblader – 3 ss olivenolje

Rull ut pizzadeigen. Smør på sausen fra steg 2 og dryss over ost. Legg på svinestrimlene og basilikumbladene. Brett deigen over fyllet slik at du får en fin calzoneform. Brett så opp deigkanten rundt hele calzonen, og hell over olivenolje.

Steg 4

Stek i støpejernsgryte over åpen flamme eller i stekeovnen i ca. 20-30 minutter (210°C).

Tip

Oppskrifts-ID: 1458

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

300 g indrefilet av svin – 0,9 dl Kikkoman Teriyaki Marinade1 ts tørket oregano – 1 kvist rosmarin – 1 kvist timian – ½ dl stekeolje – 1 klype salt – 1 klype pepper

Skjær svinefileten i strimler. Krydre med Kikkoman Teriyaki Marinade, oregano, salt, pepper og hakkede urter, og la stå til marinering i minst 30 minutter. Etterpå steker du kjøttet i en stekepanne med olje til det brunes.

3 ss tomatpassata – 3 ss Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning1 ss hakket chipotle

Bland tomatpassata, Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning og chipotle.

300 g pizzadeig – 150 g revet mozzarella – 3 basilikumblader – 3 ss olivenolje

Rull ut pizzadeigen. Smør på sausen fra steg 2 og dryss over ost. Legg på svinestrimlene og basilikumbladene. Brett deigen over fyllet slik at du får en fin calzoneform. Brett så opp deigkanten rundt hele calzonen, og hell over olivenolje.

Stek i støpejernsgryte over åpen flamme eller i stekeovnen i ca. 20-30 minutter (210°C).

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.