Dutch baby med burrata og parmaskinke

total tid 35 min.
15 min. tilberedningstid
20 min. koketid

I motsetning til Nederland er disse luftige, ovnsbakte pannekakene alt annet enn flate! Prøv denne salte varianten med burrataost, røkt skinke og sprøstekt Bimi® brokkoli, tilsatt et syrlig hint av ponzu. Det perfekte valget for en deilig og sunn frokost.

Ingredienser

2 porsjoner
120 g
hvetemel
2 dl
melk
3 
egg
2 ts
smør
150 g
Bimi® brokkoli
2 ss
olivenolje
1 
fedd hvitløk

Til serveringen:

125 g
burrata
60 g
parmaskinke
30 g
cherrytomater
Noen basilikumblader
Nymalt pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 2181 kJ  /  521 kcal
28,8 g Fett
32 g Protein
33,1 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

120 g hvetemel – 2 dl melk – 200 ml milk – 3  egg – 1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer

Forvarm ovnen til 200 °C og sett inn to ildfaste former eller støpejernsformer i 20 minutter. 
Bland mel, melk, egg og Kikkoman Ponzu til en jevn røre.

Steg 2

2 ts smør

Ta formene ut av ovnen og dekk bunnen med smør. Hell raskt halvparten av røren i hver form og sett dem inn i ovnen igjen. La dem steke i 15 minutter.

Steg 3

150 g Bimi® brokkoli – 2 ss olivenolje – 1  fedd hvitløk – 1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer

Vask og tørr Bimi® brokkoli og skjær den i mindre biter.
Varm olivenoljen i en panne og tilsett oppskåret brokkoli. Sauter i 3 minutter under konstant omrøring. Tilsett hakket hvitløk og Kikkoman Ponzu og stek litt til.

Steg 4

125 g burrata – 60 g parmaskinke – 30 g cherrytomater – Noen basilikumblader – Nymalt pepper – 1 ts Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer

Topp hver av pannekakene med halvparten av burrataen, brokkolien, parmaskinken og cherrytomatene. Garner med fersk basilikum og dryss over nymalt pepper. Du kan også ringle Kikkoman Ponzu Sitron over pannekakene.

Tips:

Istedenfor Bimi® brokkoli kan du også bruke grønn asparges eller sukkererter. Et herlig tilskudd er sjampinjong, stekt sammen med grønnsakene.

Oppskrifts-ID: 1225

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

120 g hvetemel – 2 dl melk – 200 ml milk – 3  egg – 1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer

Forvarm ovnen til 200 °C og sett inn to ildfaste former eller støpejernsformer i 20 minutter. 
Bland mel, melk, egg og Kikkoman Ponzu til en jevn røre.

2 ts smør

Ta formene ut av ovnen og dekk bunnen med smør. Hell raskt halvparten av røren i hver form og sett dem inn i ovnen igjen. La dem steke i 15 minutter.

150 g Bimi® brokkoli – 2 ss olivenolje – 1  fedd hvitløk – 1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer

Vask og tørr Bimi® brokkoli og skjær den i mindre biter.
Varm olivenoljen i en panne og tilsett oppskåret brokkoli. Sauter i 3 minutter under konstant omrøring. Tilsett hakket hvitløk og Kikkoman Ponzu og stek litt til.

125 g burrata – 60 g parmaskinke – 30 g cherrytomater – Noen basilikumblader – Nymalt pepper – 1 ts Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer

Topp hver av pannekakene med halvparten av burrataen, brokkolien, parmaskinken og cherrytomatene. Garner med fersk basilikum og dryss over nymalt pepper. Du kan også ringle Kikkoman Ponzu Sitron over pannekakene.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.