Bakt rosenkål i appelsinsaus
Kremet potetmos servert med stekt rosenkål og sursøt appelsinsaus. Retten toppes med ristede sesamfrø og passer perfekt som lunsj eller en lett middag.
Ingredienser
Potetmos:
Rosenkål:
Appelsinsaus:
Dessuten:
Tilberedning
Steg 1
Vask og skrell potetene, del dem i fire og kok dem i vann med Kikkoman Soyasaus. Sil av de kokte potetene og press dem gjennom en potetpresse oppi en gryte. Tilsett vegansk rømme, melk og vegansk smør. Varm opp under omrøring til smøret smelter.
Steg 2
Vask og tørr rosenkålen, skjær av endene og del dem i to. Stenk dem med olivenolje, rør om og legg dem på bakepapir på et stekebrett. Bak i ovnen ved 180° C i 20 minutter.
Steg 3
Vask appelsinen, rasp skallet og press ut juicen. Ha appelsinjuice, Kikkoman Ponzu Sitron, sukker, knust hvitløk, raspet ingefær, sesamolje og riseddik i en bolle. Rør om til du får en jevn blanding. Tilsett raspet appelsinskall. Hell i en kasserolle og gi et oppkok. Ta deretter kasserollen av varmen.
Steg 4
Bland potetstivelsen i vann og ha den oppi den varme sausen. La det småkoke i 3 minutter, rør om iblant, til sausen tykner.
Steg 5
Ha den bakte rosenkålen i en bolle. Hell over appelsinsaus og bland godt slik at hvert eneste kålhode er omgitt av saus. Dryss over sesamfrø.
Steg 6
Anrett rosenkålen oppå potetmosen. Garner med sesamfrø.
Tips:
Rosenkål som er tilberedt på denne måten, smaker nydelig som siderett til ris eller på toast. Den passer også utmerket som frittstående rett.
Oppskrifts-ID: 1210
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer