Bakt rosenkål i appelsinsaus

total tid 40 min.
20 min. tilberedningstid
20 min. koketid

Kremet potetmos servert med stekt rosenkål og sursøt appelsinsaus. Retten toppes med ristede sesamfrø og passer perfekt som lunsj eller en lett middag.

Ingredienser

2 porsjoner

Potetmos:

500 g
poteter
1 dl
vegansk rømme
100 ml
 ½ dl
plantebasert melk
50 ml
plant-based milk
50 g
vegansk smør

Rosenkål:

500 g
rosenkål
1 ss
olivenolje

Appelsinsaus:

1 
appelsin
1 ts
sukker
1 
fedd hvitløk
 ½ ts
nyraspet ingefær
1 ts
riseddik
1 ss
potetstivelse
3 ss
vann

Dessuten:

1 ss
ristede sesamfrø
Næringsinnhold (per porsjon): 1453 kJ  /  347 kcal
13,2 g Fett
11,3 g Protein
53,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Vask og skrell potetene, del dem i fire og kok dem i vann med Kikkoman Soyasaus. Sil av de kokte potetene og press dem gjennom en potetpresse oppi en gryte. Tilsett vegansk rømme, melk og vegansk smør. Varm opp under omrøring til smøret smelter.

Steg 2

Vask og tørr rosenkålen, skjær av endene og del dem i to. Stenk dem med olivenolje, rør om og legg dem på bakepapir på et stekebrett. Bak i ovnen ved 180° C i 20 minutter.

Steg 3

Vask appelsinen, rasp skallet og press ut juicen. Ha appelsinjuice, Kikkoman Ponzu Sitron, sukker, knust hvitløk, raspet ingefær, sesamolje og riseddik i en bolle. Rør om til du får en jevn blanding. Tilsett raspet appelsinskall. Hell i en kasserolle og gi et oppkok. Ta deretter kasserollen av varmen.

Steg 4

Bland potetstivelsen i vann og ha den oppi den varme sausen. La det småkoke i 3 minutter, rør om iblant, til sausen tykner.

Steg 5

Ha den bakte rosenkålen i en bolle. Hell over appelsinsaus og bland godt slik at hvert eneste kålhode er omgitt av saus. Dryss over sesamfrø.

Steg 6

Anrett rosenkålen oppå potetmosen. Garner med sesamfrø.

Tips:

Rosenkål som er tilberedt på denne måten, smaker nydelig som siderett til ris eller på toast. Den passer også utmerket som frittstående rett.

Oppskrifts-ID: 1210

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Vask og skrell potetene, del dem i fire og kok dem i vann med Kikkoman Soyasaus. Sil av de kokte potetene og press dem gjennom en potetpresse oppi en gryte. Tilsett vegansk rømme, melk og vegansk smør. Varm opp under omrøring til smøret smelter.

Vask og tørr rosenkålen, skjær av endene og del dem i to. Stenk dem med olivenolje, rør om og legg dem på bakepapir på et stekebrett. Bak i ovnen ved 180° C i 20 minutter.

Vask appelsinen, rasp skallet og press ut juicen. Ha appelsinjuice, Kikkoman Ponzu Sitron, sukker, knust hvitløk, raspet ingefær, sesamolje og riseddik i en bolle. Rør om til du får en jevn blanding. Tilsett raspet appelsinskall. Hell i en kasserolle og gi et oppkok. Ta deretter kasserollen av varmen.

Bland potetstivelsen i vann og ha den oppi den varme sausen. La det småkoke i 3 minutter, rør om iblant, til sausen tykner.

Ha den bakte rosenkålen i en bolle. Hell over appelsinsaus og bland godt slik at hvert eneste kålhode er omgitt av saus. Dryss over sesamfrø.

Anrett rosenkålen oppå potetmosen. Garner med sesamfrø.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.