Smakfull bokhvetesalat med stekt svinefilet og krydret paprikasaus

total tid 55 min.
15 min. tilberedningstid
40 min. koketid

Bokhvete er et næringsrikt frø med en nøtteaktig smak, og tekstur som minner om brun ris. Denne enkle oppskriften med saftig svinekjøtt og krydret paprikasaus er perfekt til en smakfull og mettende middag.

Ingredienser

2 porsjoner
100 g
bokhvete
300 g
svinefilet
 ½ ts
malt paprika
 ½ ts
tørket oregano
 ½ ts
tørket timian
2 ss
olje
1 ss
olivenolje
50 g
løk
150 g
rød paprika
150 g
squash
200 g
tomatpassata
1 ts
chilipulver
 ½ ts
pepper
1 ss
finhakket persille
20 g
gresskarfrø
20 g
solsikkefrø
Næringsinnhold (per porsjon): 3117 kJ  /  745 kcal
39,5 g Fett
47,6 g Protein
46 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Finhakk løk, paprika og squash.

Steg 2

Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels høy varme.

Steg 3

Stek løken i oljen til den er blank, tilsett deretter grønnsakene. La det steke en stund, til grønnsakene er myke, og hell over vann (omtrent 1 cm over grønnsakene). Tilsett tomatpassata, Kikkoman soyasaus, krydder og persille. Ha på lokk og la småkoke i 30 minutter mens du rører om av og til.

Steg 4

Forhåndsvarm ovnen til 200 grader. Dekk svinefileten med Kikkoman soyasaus og krydder, og stek den raskt i en varm stekepanne med olivenolje på begge sider. Plasser i en ildfast form og stek videre i ovnen i 20 minutter.

Steg 5

Kok bokhveten etter anvisning på pakken.

Steg 6

Server bokhvete toppet med svinefilet og paprikasaus. Topp med gresskar- og solsikkefrø.

Oppskrifts-ID: 1049

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Finhakk løk, paprika og squash.

Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels høy varme.

Stek løken i oljen til den er blank, tilsett deretter grønnsakene. La det steke en stund, til grønnsakene er myke, og hell over vann (omtrent 1 cm over grønnsakene). Tilsett tomatpassata, Kikkoman soyasaus, krydder og persille. Ha på lokk og la småkoke i 30 minutter mens du rører om av og til.

Forhåndsvarm ovnen til 200 grader. Dekk svinefileten med Kikkoman soyasaus og krydder, og stek den raskt i en varm stekepanne med olivenolje på begge sider. Plasser i en ildfast form og stek videre i ovnen i 20 minutter.

Kok bokhveten etter anvisning på pakken.

Server bokhvete toppet med svinefilet og paprikasaus. Topp med gresskar- og solsikkefrø.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.